Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący Allegro złożył u nas wczoraj 6 zamówień pobraniowuch, wszystkie osobno na ten sam adres. Zadzwoniłem ponieważ wydało się to podejrzane. Osoba która się zgłosiła powiedziała, że nie będzie od nas nic odbierał. W związku z tym rozumiem, że otrzymałem fałszywe zamówienia. Kupujacy "[edycja]" Czy mogę nie odsyłać te paczki i czy mogę się ubiegać o zwrot prowizji za zamówienia, które nie zostaną wysłane, ze względu na to , że kupujący dokonał celowo fałszywe zamówienia ,które nie ma zamiaru odbierać. Kupujący intencjonalnie podjął działania mające na celu zaszkodzenia mojej firmie, poprzez obciążanie nas kosztami nieodebranych przesyłek pobraniowych. Proszę o pomoc w rozwiązaniu sytuacji.
@merchub musisz mieć namacalne potwierdzenie słów klienta ,
Nic nie udowodnisz, nic nie masz na piśmie, Allegro nic z tym nie zrobi. Oj, przepraszam, zrobi. Jak nie wyślesz to polecą Ci statystyki wysyłek.
Najbardziej możesz sobie pomóc rezygnując z udostępniania pobrań, sam zobaczysz że nie zauważysz spadku sprzedaży a zyskasz spokój i brak strat spowodowanych szkodliwymi działaniami kupujących.
Opcje "wysyłki za pobraniem" już odłączyłem. Dziękuję za odpowiedź
dokładnie ja tak samo zrobiłam wyłączyłam pobrania bo jak podliczyłam 2024 ile mi nie odebrało
to w sumie dobra kolacja z w dobrej knajpie by była
Nie ma to sensu
ludzi nie wychowasz
szkoda tych kosztów
Na razie czekam na odpowiedź od allegro,i liczę na wsparcie. Taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz w mojej praktyce sprzedaży na allegro.
Taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz w mojej praktyce sprzedaży na allegro.
@merchubjak posiedzisz tu trochę dłużej lub przeczytasz posty z tego forum to zobaczysz, że Twój obecny przypadek to pikuś z tym co może się zdarzyć
Jednak otrzymałem odpowiedź od allegro, że muszę te 6 paczek wysłać niestety. Kupujacy nie odpowiada na wiadomości w centrum wiadomości allegro. Telefon też nie odpowiada. Już znalazłem tego gościa, już kupowal u kolegi coś kilka razy, podaje cały czas inne adresy i nie odbiera paczki. Masakra....
ja bym nie wsyłałała
wole mieć 6 paczek na minusie niż 6 x 16 zł czy więcej na minusie
Spakuj wszystkie rzeczy w jedna paczkę (jak się zmieszczą) zsumuj pobranie, a do pozostałych zamówień dodaj ten sam numer przesyłki - system to łyka jako nadane. Zawsze będziesz w plecy o jedną, a nie o 6 paczek
to jeszcze inaczej skoro tak system łyka
nie nadawaj nic
tylkko wbij do tych 6 inny numer który dziś np wysłałaby został
Ja bym wysłał wszystko w jednej przesyłce, sumując pobranie. Oczywiście w tym momencie konieczne jest powiadomienie klienta że zamówienia zostały połączone i zostaną nadane w jednej przesyłce. Tracisz w tym momencie koszt wysyłki i odesłania jednej przesyłki i ewentualne zawieszenie towaru w próżni na dwa tygodnie w razie nieodebrania przesyłki :). Wobec serwisu i klienta jesteś czysty w 100% i nikt Ci nic nie może zrobić. Ważne jest tylko wysłanie wiadomości o połączeniu zamówień.
Dziękuję za odpowiedź, ale już wysłałem wszystkie 6 paczek w czwartek .Jak i mówiłem do doradcy allegro,z którym się kontaktowałem,zamówienie jest fałszywe, podałem zdjęcia sms wcześniejszych zamówień od tego oszusta, które były na różne adresy,ale powiedziała, że muszę wysłać. I co mam teraz....od piątku leży wszystko w punkcie odbioru. Nikt nie odbiera tych paczek. Oto tak działa ten system na allegro.
@merchub jak znam życie Allegro weźmie za to odpowiedzialność i zwróci pieniądze... Prawda? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
ps ZREZYGNUJ Z POBRANIÓWEK !!!
@pinsplash nasi konsultanci pomogą rozwiązać tę sprawę. @merchub proszę Cie o kontynuowanie korespondencji w zgłoszeniu 50469005.
Dziękuję... Poczekam aż będzie zmiana statusu paczek jako "nie odebrane" od DPD. Wtedy już się odezwie do doradcy allegro pod tym numerem korespondencji.
@RaBarbar_ka napisał(a):
@pinsplash nasi konsultanci pomogą rozwiązać tę sprawę. @merchub proszę Cie o kontynuowanie korespondencji w zgłoszeniu 50469005.
serio "Jednak otrzymałem odpowiedź od allegro, że muszę te 6 paczek wysłać niestety." ten konsultant powinien pokryć wszystkie koszty wysyłek i powrotu paczek 🙂 allegro naraziło Cię na straty co możesz dochodzić na drodze prawnej !!!
Nie chcę kombinować, 6 paczek zostały spakowane i wysłane.