Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
zwracam się z prośbą o informację w sprawie funkcjonalności dotyczącej zdjęć dodawanych w opisie oferty.
W grudniu 2024 r. na forum społeczności Allegro jeden z moderatorów przekazał informację, że problem z dodawaniem zdjęć do opisu — bez obowiązku umieszczania ich w galerii głównej — jest znany i że trwają prace nad jego rozwiązaniem.
Obecnie mamy rok 2025 i nadal pojawiają się komunikaty o błędzie „W opisie znajdują się zdjęcia spoza galerii. Usuń je z opisu”, co wskazuje, że funkcja nadal nie działa tak, jak zapowiadano.
Chciałabym uzyskać konkretne informacje:
Czy rzeczywiście prowadzone były lub są prace nad umożliwieniem dodawania zdjęć do opisu bez konieczności umieszczania ich w głównej galerii?
Jeśli tak — jaki jest stan tych prac i czy znana jest przybliżona data wdrożenia rozwiązania?
Jeśli nie — proszę o jednoznaczną odpowiedź, czy Allegro rezygnuje z takiej możliwości na stałe.
Dla wielu sprzedawców jest to istotne, ponieważ zdjęcia poglądowe lub schematyczne nie zawsze powinny znajdować się w galerii ofertowej, a wzbogacają jedynie opis.
Proszę o jasną i precyzyjną odpowiedź.
Dziękuję i czekam na informację.
@PupilVet Czy możesz podać mi link do wątku, w którym ten problem był zgłaszany i pojawiła się odpowiedź moderatora potwierdzająca błąd?
@PupilVet Ten problem dotyczył konkretnych produktów z Katalogu Allegro. Nie ma on charakteru globalnego. Powtarza się, kiedy w opisie produktu z Katalogu pojawiają się zdjęcia spoza galerii. Każdy przypadek był analizowany i naprawiany indywidualnie.
Jeśli w tej chwili problem występuje u ciebie, podaj mi kod EAN produktu, który próbujesz wystawić.
Ten problem dotyczy wszystkich produktów - pierwszy z brzegu - EAN 5905388335018 - gdy usuwa się zdjęcie z galerii automatycznie znika z opisu aukcji
@PupilVet To nie jest ten problem. Piszesz o funkcji, która w tej chwili nie jest dostępna i to nie błąd. Obecnie każde zdjęcie, które zamieszczasz w opisie musi być dodane do galerii oferty.
Cieszę się jednak, że napisałeś do nas w tej sprawie na Gadane, bo dzięki Twojemu zgłoszeniu mogę potwierdzić, że trwają prace nad wdrożeniem takiego rozwiązania. Dostałam informację, że są na wczesnym etapie i data udostępnienia tej opcji nie jest jeszcze znana nawet w przybliżeniu. Muszę Cię prosić o cierpliwość.
"Obecnie każde zdjęcie (....)" - właśnie o to chodzi. Że OBECNIE każde zdjęcie aby było widoczne w opisie musi być w galerii. To jakaś bzdura. Kiedyś można było dodawać zdjęcie w opisie niezależnie od tego czy było w galerii czy nie.
Czy Allegro może jednoznacznie potwierdzić, że to rozwiązanie zostanie wprowadzone, zamiast pozostawać w stanie „wczesnej analizy bez terminu”?
I powtarzam - takie rozwiązanie już było. Nie rozumiem w jakim celu zostało zmienione i jest znowu " na wczesnym etapie wdrażania"
@PupilVet tak jak pisała Natalia trwają prace nad wdrożeniem tego rozwiązania > zostanie ono wprowadzone. Nie możemy jednak na ten moment podać przybliżonego terminu kiedy to się stanie.