anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie mogę sprawdzić godziny graniczne odbioru paczek DPD z punktu w danej okolicy?

promolodz
#11 Animator#

Cześć.

Proszę o podpowiedź.

Gdzie mogę sprawdzić godziny graniczne odbioru paczek DPD z punktu w danej okolicy?

Nadaję paczki w punkcie, gdzie podjeżdżają wszyscy kurierzy. Z inpost, allegro, ups nie ma problemu ponieważ odbierają mniej więcej ok. 16.

Jednak  kurier DPD odbierający paczki Łódź- widzew- olechów często kończy wcześniej pracę. 

Jedna z paczek "wypadła" mi z terminowych wysyłek i chcę sprawdzić, czy jest podstawa do reklamacji.

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@promolodz Godziny graniczne odbioru paczek uzależnione są od kodu pocztowego i możesz sprawdzić je tutaj.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

promolodz
#11 Animator#

Bardzo dziękuję.

W DPD nie potrafili mi na to pytanie odpowiedzieć...

Kod pocztowy 92-439

Proszę o weryfikację przesyłki DPD 1009856586236U do zamówienia 245149b0-d74f-11ef-a6d8-718f754e4851.

Została nadana w terminie a w mojej jakości sprzedaży widnieje jako nie nadana w terminie.

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@promolodz Czy mógłbyś wysłać zrzut ekranu z miejsca, w którym widzisz informację o opóźnionej dostawie tego zamówienia? 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

promolodz
#11 Animator#

promolodz_0-1738180654028.png

oznacz moderatorów

promolodz
#11 Animator#

Nadanie przesyłki w punkcie działającym pod wcześniej podanym kodem pocztowym 21.01 o godz 14:44

Odebranie przesyłki z punktu przez kuriera DPD to dzień następny czyli 22.01 o godz. 15:07.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@promolodz zgłosiłam to zamówienie z prośbą o wykluczenie go z jakości Twojej sprzedaży. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

promolodz
#11 Animator#

Dziękuję.

Jeśli się uda to skuteczność wysyłki w terminie znów wskoczy na 100%.

To poproszę jeszcze o przywrócenie przewidywanego czasu dostawy na deklarowany przez nas 1 dzień z godzinami granicznymi tego samego dnia oraz deklaracji przewoźnika (inpost, allegro) 1 dzień.

Od ponad tygodnia przewidywany czas dostawy jest wyliczany na kilka dni i sprzedaż gwałtownie nam spada.

Zamówienia z 29.01

9437a780-de50-11ef-8a91-7f49a2ea6bf3

3b597af0-de4e-11ef-bce0-638c16c4b786

78f86110-de48-11ef-a975-8103b0c764d5

411532c0-de46-11ef-bce0-638c16c4b786

nasza deklaracja 1 dzień, inpost, allegro 1 dzień a dostawa na poniedziałek...

Kupione w środę po godzinach granicznych powinno według deklaracji być dostarczone w piątek i taką informację powinien widzieć kupujący.

Od ponad tygodnia dostaję odpowiedzi typu "wylicza to algorytm i zależy to od wielu czynników"... Ja cały czas pytam jaki to czynnik powoduje, że przewidywana dostawa jest wyliczana i wyświetlana za 3-4 dni od nadania.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@promolodz

Formalnie DPD nie ma godzin granicznych. Przewoźnik ma do 5 dni roboczych na doręczenie przesyłki nadanej w punkcie lub automacie.

Ps. Allegro One realizowane przez DPD, to co innego.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@promolodz zamówienie zostało wykluczone, jeśli chodzi o przewidywany czas dostawy to nie jest sterowany przez nas ręcznie, nie mamy możliwości wprowadzenia zmian. 
Algorytm wylicza go na podstawie różnych czynników, bierze pod uwagę m.in. deklarację sprzedającego, historyczne dane, czas przewozu, godziny graniczne. 
W przypadku wskazanych zamówień, czas na nadanie przesyłek to 30.01, dzisiaj mamy piątek, dlatego przewidywany czas dostawy wskazuje na dostawę w poniedziałek. 
Wskazane przesyłki zostały dzisiaj wydane do doręczenia, więc prawdopodobnie dzisiaj dotrą do kupujących, to wpłynie na przewidywany czas dostawy przyszłych przesyłek. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów