Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pytanie jak w tytule.Wchodzę w swoje cenniki dostaw ale tam takiej informacji nie widzę, ani form dostawy które Allegro Delivery oferuje.
Człowiek kupę lat na Allegro ale przez te ciągłe zmiany i innowacje głupieje🤔
Zobacz tutaj https://help.allegro.com/pl/sell/a/program-dostaw-allegro-delivery-informacje-dla-sprzedajacych-9gze...
Pamiętaj tylko, że Allegro Delivery to prawnie osobny przewoźnik, nawet jak fizycznie przesyłki obsługuje inna firma.
@pecela Chodzi mi o sprawdzenie kosztów przewoźników Allegro Delivery.Dzisiaj doliczenie do przesyłki Allegro One Kurier- dostawa jutro = 10.98 zł.Chcę sprawdzić z czego to wynika, bo te całe dostawy smart zaczynają coraz bardziej obciążać konto sprzedających.
Swoją drogą nie wiem po co ten dodatek "dostawa jutro", skoro zakup po godzinie granicznej przewoźnika to dostawa najszybciej pojutrze.
Z drugiej strony kurier One powiedział mi, że przesyłki Allero ONE kurier nadane w automacie do godziny 10.00 wyjdą w tym samym dniu.Po tej godzinie gwarancji nie ma.
Allegro Delivery prawnie jest tu przewoźnikiem, a jeden przewoźnik nie może mieć różnych cen dla tej samej usługi. Oznacza to, że cena za przesyłkę o danych wymiarach i masie będzie jednakowa bez względu na to jaki podwykonawca ją dostarczy (oczywiście mówimy o tej samej metodzie doręczenia).
@pecela I przykład, obiektyw za 1049 zł. dostawa One Kurier Allegro Delivery 7.79 zł nr zamówienia bc88b440-d43b-11f0-942e-3d4d7429accc
obiektyw za 429 zł. dostawa One Kurier Allegro Delivery 10.98 zł. nr zamówienia 32303690-d42e-11f0-ae5b-bd4bfd8306a4
Proszę o wyjaśnienie z czego to wynika. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
I żeby nie być gołosłownym
AD_OOH to dostawa do punktu/automatu. AD_COURIER to dostawa pod adres.
Tu masz regulamin usługi https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-uslugi-allegro-delivery-YWznM0n4WTa Jest w nim też cennik.
@pecela Dzięki, już wszystko jasne i zgodne z naliczeniem ale czemu nie widzę tego w podglądzie swojego cennika dostawy w swoich ofertach nawet jak wchodzę z poziomu klienta? Myślę że klient widział "kurier", a Allegro wybrało jak zwykle najlepszą formę dostawy...
Swoją drogą nieźle naliczają za "swojego kuriera" w Smart.