Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ pytanie jak w temacie. Dlaczego z ofert zniknęły deklarowane godziny graniczne dla wysyłki tego samego dnia?
spoko , grzejstołki ryją w systemie ,niżej jest .
Czekaj, czekaj, widzę tylko zawirowanie z widokiem biznesowym i znikającymi ofertami 😕 Domyślam się, że to powiązane, ale wątku o temacie godzin nie zauważyłam...
@Jemzdrowo24_pl o różnych dziwnych rzeczach ludzie dzisiaj piszą , ale Masz rację wątku o temacie godzin jeszcze nie było ,czyli wiedziesz prym ...😋
Cuda, Panie. Cuda... 😛 Wolałabym nie wieść tego prymu 😛
@Jemzdrowo24_pl proste, musisz się sam tego domyśleć
to już nie pierwsza tego typu jazda
przy jednym moim zakupie, serwis ukrył godziny graniczne i obwinił mnie, że się tego czepiam bo to moja wina, że tego nie widziałem
@Jemzdrowo24_pl Podaj proszę przykładowe oferty. Zweryfikuję sprawę.
@N_Nitka28 nie ma już takiej potrzeby. Godziny zniknęły wczoraj, dzisiaj wróciły. Nie było ich na wszystkich ofertach, nie tylko na moich.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ a jednak ponownie problem występuje. Rano były godziny graniczne, teraz znowu ich nie ma. W zakresie przykładowych ofert - sytuacja dotyczy wszystkich ofert także chyba konkretne przykłady nie są potrzebne. Czy jesteście w stanie wyjaśnić, o co chodzi?
@Jemzdrowo24_pl Dziękuje za informację. Już weryfikuję sprawę.
Trzeci dzień sytuacja się powtarza - rano godziny graniczne są wyświetlane, później nie.
Dzisiaj również sytuacja się powtarza - godziny graniczne były widoczne tylko rano, teraz jest tylko informacja o dostawie "jutro".
@Jemzdrowo24_pl czy możesz podać mi konkretny przykład?
Taka sytuacja występuje od zeszłego tygodnia, w momencie gdy wprowadziliście widok AB, na wszystkich ofertach.... Niemniej proszę, tutaj konkretny przykład. Czy jeden wystarczy???
Dla dopełnienia obrazu - jeszcze ustawienia godzin granicznych wysyłki tego samego dnia.
U nas lepiej, od czwartku wysyłka ustawiona na 3 dni ( magazyn nie pracował), a klienci składający zamówienie w czwartek wieczorem widzieli, że przesyłka wyjdzie w piątek;/
Nieciekawie 😕
@Jemzdrowo24_pl dziękuję, ale czy w takim razie chodzi o wyświetlanie informacji: "Kup do 13, a dostawa będzie jutro"?
Dokładnie o brak tego komunikatu chodzi. Tzn. wyświetla się on do godz. 10, później jest już tylko "jutro" Z tym że najdłuższa godzina wysyłki tego samego dnia to u nas 18.
@Jemzdrowo24_pl to prawidłowe działanie. To, że masz ustawioną godzinę graniczną do 18, nie oznacza, że do tej godziny ta informacja będzie się wyświetlać.
Czy jest jakiś artykuł na ten temat? Możesz podesłać mi link do opisu tego działania, gdzie o tym informowaliście? Gdzie znajdę szczegóły? To wyjaśnienie jest dla mnie bardzo zaskakujące, bo mamy takie ustawienia od circa about 5 lat i do tej pory zawsze ta godzina się wyświetlała to tej godziny, do której była faktycznie ustawiona.