anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie się podziała godzina graniczna deklarowanej wysyłki tego samego dnia?

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  pytanie jak w temacie. Dlaczego z ofert zniknęły deklarowane godziny graniczne dla wysyłki tego samego dnia?

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Przyszła mi też informacja, że odznaczyłam temat jako rozwiązany. Nic takiego nie zaznaczałam, bo dalej nie wiem, skąd to wynika, że takie działanie jest prawidłowe. Będę wdzięczna za zmienienie tego.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@shopmw w obliczeniach przewidywanego czasu dostawy system bierze pod uwagę zamówienia z ostatnich 30 dni, więc jeśli to sytuacja z ubiegłego tygodnia to zbyt wcześnie, żeby miała wpływ na Twoje wyniki. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

też mam pytanie dlaczego tak jest..

BikeOutlet_pl_1-1758546259324.png

BikeOutlet_pl_0-1758545906814.png

allegro dpd - 13 paczek, wszystkie wysłane w terminie

allegro one - 50 paczek, wszystkie wysłane w terminie

orlen - 13 paczek, wszystkie wysłane w terminie

ups - 16 paczek, wszystkie wysłane w terminie

wszystkie przez ostatnie 30 dni

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_

_HolaOla_

@BikeOutlet_pl @Jemzdrowo24_pl poproszę Was o cierpliwość. Gdy tylko dostanę informacje od zespołu, wrócę do Was z odpowiedzią. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

Wciąż nic się nie zmieniło i wciąż pokazywane są bzdury, że niby dziś wyślemy towar z opcjami wysyłki DPD, one czy UPS. Jakim cudem ja się pytam? znów będą pretensje typu 'czemu towar nie został wysłany?' i po raz kolejny będziemy się tłumaczyć że nicniegro postanowiło wprowadzić kupujących w błąd. ręce opadają 😡

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

ok, na wyjaśnienie czekam już ponad 3 dni. sytuacja się zmieniła, bo aktualnie czasy wyświetlają się już poprawnie.
jednak chciałbym wiedzieć co było powodem błędnego wyświetlania, a tym samym wprowadzania kupujących w błąd.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

MiMary

Cześć, @BikeOutlet_pl. W okresie 22-23.09.2025 Twoje konto nie spełniało warunków wyświetlania godzin granicznych w ofertach, ponieważ wynik dla przesyłek InPost wynosił 92% co nie spełnia warunku minimum 95% zamówień, które klienci złożyli i opłacili do podanej przez Ciebie godziny w ciągu ostatnich 28 dni, udało Ci się wysłać tego samego dnia.
Natomiast przesyłek DPD miałeś jedynie 3, a warunek brzmi masz co najmniej 10 zamówień zrealizowanych przez zintegrowanych przewoźników, dla których masz ustawioną godzinę wysyłki tego samego dnia.
Owszem, przesyłki wysłałeś w terminie, ale nie były to zamówienia składane przed godziną graniczną. Jeśli zamówienie zostało złożone po Twojej godzinie granicznej i wysłałeś je w terminie, to nie oznacza, że wlicza się ono do spełnienia warunków

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

nie pytałem o inpost, nie pytałem również o DPD tylko:

allegro dpd

allegro one

orlen

ups

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

MiMary

@BikeOutlet_pl
Allegro DPD = 3 zamówienia zamiast 10,
Allegro One (DPD) = 9 zamówień zamiast 10, 
Orlen = 6 zamówień zamiast 10, 
Allegro Kurier UPS = 2 zamówienia zamiast 10. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

a to dlaczego tylko z dwóch dni, 22-23.09 ?

nie powinno być z 30-tu (24.08-22.08)?

a jeśli z 30-tu, to:

orlen:

bb3bd920-86f0-11f0-8f72-9176775e3e0f

5f677520-87ed-11f0-a68f-a99151b3c81d
f468a3e0-88b2-11f0-9663-29033773bab5
cc091a50-8a2f-11f0-af08-2d42b2b3bc34
4914db00-8b30-11f0-8d99-95e42f81ac3a
c1522490-8b3c-11f0-99cf-ab03232da32c
3737c570-8bec-11f0-b999-71a0193671a8
f1484320-8d6a-11f0-9aa8-a5dea920af3d
a7314430-8e5a-11f0-b4ff-d384dc24cd83
78cdc0e0-907c-11f0-b40b-75299e30f970
11b0b750-913a-11f0-b4ff-d384dc24cd83
6ad0a390-9478-11f0-8173-a97a7ed6d149

wszystkie z tego co mi wiadomo zostały nadane w terminie

nie chce mi się kopiować numerów zamówień UPS, ale jest ich 16, nie 2.

o DPD nie będę się spierał, bo nie chce mi się sprawdzać, które to allegro DPD a które allegro one (DPD), ale w sumie było 15 zamówień

co ciekawe dziś magicznie jest już tak..

BikeOutlet_pl_0-1758904757337.pngBikeOutlet_pl_1-1758904791562.png

to jak to jest?

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

wciąż czekam na wyjaśnienia!!!

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

... i nadal czekam!

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

CZEKAM!!!!!

N_Nitka28

@BikeOutlet_pl Na jakie czekasz wyjaśnienia? Proszę doprecyzuj i zadaj pytanie ponownie, bo nie ukrywam, że nie wiem, o co pytasz. W mojej opinii wszystko zostało wyjaśnione. 

Jak tylko podasz więcej szczegółów zweryfikuję Twoją sprawę 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Jemzdrowo24_pl Wracam z odpowiedzią. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

shopmw
#11 Animator

Kto wpadł na tak durnowaty pomysł? Kiedy zaczniecie wyświetlać czas deklarowany przez sprzedawcę a nie wasze banialuki? Przecież klient NIE MA ŻADNYCH NARZĘDZI WERYFIKACJI PRAWDZIWOŚCI INFORMACJI O CZASIE WYSYŁKI . Przecież to jawne wprowadzanie w błąd klientów przez wasz serwis.  Poniżej przepiękny przykład jak wasz algorytm "nauczył się" liczyć do 3 .Zrzut ekranu 2025-09-23 135755.png

oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

zaraz otrzymasz wiadomość o predykcji i takie tam pier.doły.

a problemów jest kilka z tą kwestią.

1. nicniegro zawsze wie lepiej co jest lepsze dla sprzedawców i kupujących

- wyświetlają predykcję jak chcą (aktualnie u nas allegro one, wysyłka dziś, mimo że mamy wysyłkę tym dziadostwem do 10:03, a np. DPD którym wysyłamy do 11:33, przed chwilą zmienili że wyślemy już jutro)

2. kupujący nie czytają: "Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego."

nikt tego nie czyta, natomiast przyjmuje że na 100% przesyłka wtedy już będzie

niemniej gdyby nicniego nie mieszało i wyświetlało wyłącznie prawdziwe godziny i deklarowane terminy, to tych problemów by nie było.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  wytłumaczcie w jakim celu jest ta predykcja stosowana, bo z naszej perspektywy chyba tylko w tym, żeby utrudnić życie nam i kupującym. wy oczywiście nie tracicie nic, tracimy my i kupujący..