Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam pytanie do moderatorów i osób z doświadczeniem.
Dla mojego kodu pocztowego (33-250) Allegro wskazuje, że godzina graniczna DHL to 12:00, a w systemie podjazdów pokazują się widełki odbioru od 10:00 do 12:00. Problem polega na tym, że dzisiaj już o 11:40 nie mogłem złożyć zlecenia na podjazd, mimo że formalnie do 12:00 zostało jeszcze 20 minut.
To jak to działa w praktyce?
Po co są te widełki 10:00-12:00, skoro system odrzuca zlecenia wcześniej, niż kończy się ten zakres?
Na którą godzinę mam ustawiać odbiór z DHL, żeby przesyłki faktycznie zostały odebrane tego samego dnia?
Czy mam domyślnie zakładać, że godzina graniczna nie oznacza terminu składania zlecenia, tylko kiedy kurier już musi być u mnie?
Jeśli godzina graniczna to 12:00, a zamówienie trzeba złożyć przed 11:00 czy 11:30 - to powinna być podana też godzina „cut-off” na składanie zleceń, bo teraz to wygląda jak kpina i niepotrzebnie wprowadza w błąd sprzedających.
Będę wdzięczny za wyjaśnienie tego absurdu, bo wygląda na to, że nawet jak jestem gotowy na czas, to i tak nie mogę wysłać przesyłek tego samego dnia.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
u nas DHL zamówimy w ramach Allegro tylko do 8.00, możemy wtedy zamówić nawet na 17.00, ale i tak przyjedzie ok 10:00 i nie ma innej możliwości.
@Mott_Coffee godziny graniczne to najpóźniejsze godziny, do których przewoźnik może podjechać do Ciebie po przesyłki tak, by jeszcze tego samego dnia wyruszyły one do klienta.
Dla Twojego kodu pocztowego, godzina graniczna dla przewoźnika DHL oraz odbioru z punktów to 12:00. Możesz to sprawdzić tutaj.
Godziny graniczne stałych podjazdów ustalane są na podstawie indywidualnych ustaleń i to one są dla Ciebie obowiązujące.
Upewnij się, czy masz prawidłowo ustawione informacje o godzinie wysyłki tego samego dnia.