anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

I co mam z tym zrobić?

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Usiłuję wystawić takt switch, podaję informacje którymi dysponuję a których nie ma w systemie lecz system z uporem godnym lepszej sprawy podsuwa mi ciągle produkt o całkiem innych parametrach.  Mam go zaakceptować aby za jakiś czas został uwalony?  W ogóle to moim zdaniem obecny sposób wystawiania jest totalnie porąbany. To chyba robił chory człowiek, innego wytłumaczenia nie widzę.

2026-08-31-18-18.jpg

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu czy zgłaszałaś już błąd w produkcie? 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT Dość dawno przestałam bawić się w zgłaszanie błędów kiedy po zgłoszeniu kilkunastu produktów na wyszukanie których poświęciłam pół dnia aby wszystko było rzetelne ani jedna zmiana nie została zaakceptowana.  Szkoda czasu. Zresztą, to nie mój cyrk, i nie moje małpy. Dokąd to boty będą sprawdzały a nie żywy człowiek który posiada chociaż by blade pojęcie o tym co jest co nie dam się nabrać na poprawianie błędów w katalogu na tworzenie którego nie mam żadnego wpływu.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu przykro mi, że Twoje propozycje zmian nie zostały zaakcpetowane, natomiast jest to standardowa ścieżka. Można później zgłosić odwołanie i sprawa jest weryfikowana ponownie. Zachęcam Cię do przesłania zgłoszenia. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT  A możesz mi wyjaśnić czemu za friko miała bym odwalać robotę za którą to inni biorą pieniądze? Poza tym To jest sprawa porąbanych algorytmów z którymi zatrudnieni przez Allegro programiści cały czas mają problem i nie potrafią ogarnąć że 0,01 kg i 0,010 kg to jest to samo? Mam podejrzenie graniczące z pewnością że wpisanie tej informacji w postaci 0,010000 kg również zostało by potraktowane jako błąd. Tego nikt nie sprawdza? Dziwne więc że tylko tyle jest błędów.

oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#11 Animator

"0,01 kg i 0,010 kg to jest to samo" - To nie jest to samo. 0,01 to dokładność do dwóch miejsc po przecinku - błąd zaokrąglenia do 5 gram <-0,005;+0,005), a 0,010 do trzech - błąd do 0,5 grama <-0,0005;+0,0005). To ostatnie ma więc większą dokładność (w teorii).

oznacz moderatorów

Client:74250890
#13 Ambasador

W sytuacji, gdy system proponuje inny produkt należy się upewnić

a) czy wszystkie parametry obowiązkowe, identyfikujące produkt są uzupełnione

b) czy czasami nie ma błędów w już istniejącym produkcie. Jeżeli tak, to zgłoszenie błędów.

c) Jeżeli nie pokrywają się parametry/zdjęcia, a i tak sugeruje system błędnie , to należy zrobić zrzut ekranu z serwisu Allegro, że system źle sugeruje produkt i przesłanie zrzutu do doradcy celem zgłoszenia poprawy algorytmu łączenia w danej kategorii. 

Jeżeli takie kroki nie będą poczynione, to po prostu produkt nie zostanie dodany, a oferta nie będzie wystawiona.

oznacz moderatorów