anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inpost Reklamacja odpowiedz nie na temat

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

Dzień dobry,

chciałam zgłosić Państwu absurdalną sytuację dotyczącą zwrotu z zamówienia 33329b40-873f-11f1-8ec1-9370e6ed73a0.

Klient nadał przesyłkę zwrotną za pośrednictwem kodu zwrotu. Przesyłka fizycznie do mnie dotarła, jednak jej zawartość jest zupełnie inna niż produkt, który klient zwracał. Wszystko wskazuje na pomyłkę logistyczną InPost – najprawdopodobniej etykieta została naklejona przez kuriera na niewłaściwą paczkę. W efekcie paczka mojego klienta najprawdopodobniej trafiła do innej osoby, a ja otrzymałam przesyłkę należącą do kogoś innego.

Sytuację zgłosiłam już do InPost w ramach reklamacji [IPR14614971].

W piątek, 21 sierpnia 2026 r., skontaktował się ze mną pracownik InPost, pytając o zawartość otrzymanej błędnej przesyłki oraz o możliwość jej odbioru. Odpisałam kilka minut po otrzymaniu wiadomości i przekazałam wymagane informacje.

Tym bardziej zaskakująca jest odpowiedź otrzymana dzisiaj, ponieważ kompletnie nie odnosi się ona do przedmiotu reklamacji. InPost napisał:

„Przesyłka nie była uszkodzona ani otwierana przez pracowników InPost, dlatego też zawartość nie mogła zgubić się podczas transportu.”

Problem w ogóle nie dotyczy uszkodzenia przesyłki ani zagubienia jej zawartości. Nikt nie zgłaszał, że paczka została otwarta czy że coś z niej zginęło.

Zgłoszenie dotyczy pomyłki logistycznej – klient nadał konkretną przesyłkę, natomiast w wyniku błędu przewoźnika do mnie trafiła zupełnie inna paczka. Otrzymana przeze mnie przesyłka nie zawiera produktu, który klient zwracał.

Nie rozumiem więc, w jaki sposób reklamacja została rozpatrzona w ten sposób, skoro jeszcze dwa dni temu InPost kontaktował się ze mną w sprawie odbioru błędnie dostarczonej paczki, a następnie bez dodatkowych pytań udzielił odpowiedzi dotyczącej zupełnie innego problemu.

Proszę Państwa o interwencję u przewoźnika i wyjaśnienie tej sytuacji. Przesyłka została nadana w ramach zwrotu Allegro Smart, dlatego proszę również o informację, w jaki sposób mam postąpić z reklamacją zwrotu.

Klient oczekuje zwrotu środków, natomiast ja nie otrzymałam jego produktu i nie mam możliwości prawidłowego rozpatrzenia zwrotu z przyczyn całkowicie ode mnie niezależnych. Czy w tej sytuacji klient powinien składać wniosek o Allegro Protect z powodu błędu przewoźnika?

Proszę o podjęcie sprawy i wskazanie konkretnego rozwiązania, ponieważ obecnie odpowiedzialność za błąd logistyczny pozostaje nierozwiązana, a klient oczekuje na zwrot pieniędzy.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

AlleMakijazPL
#13 Ambasador
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AlleMakijazPL w tej sytuacji, do momentu otrzymania właściwego towaru, możesz wstrzymać się ze zwrotem środków. Co do reklamacji, w tej sytuacji powinno zostać złożone odwołanie. 
@InPost prosimy o informację w sprawie reklamacji IPR14614971 
Klient może złożyć wniosek, jednak trzeba zaczekać z tym do momentu wyjaśnienia sprawy po stronie przewoźnika. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

A czy na stanowisku reklamacyjnym parcuje ktoś niesprawny umysłowo ?Problem polega na pomyłce logistycznej. Wszystko wskazuje na to, że podczas obsługi przesyłek kurier pobrał paczkę z kodem zwrotu, a następnie nakleił etykietę na niewłaściwą przesyłkę. W konsekwencji paczka mojego klienta trafiła najprawdopodobniej do innego odbiorcy, natomiast do mnie została doręczona paczka należąca do kogoś innego.

To jest przedmiot reklamacji.

Tym bardziej niezrozumiałe jest dla mnie stanowisko InPost, ponieważ 21 sierpnia pracownik InPost kontaktował się ze mną właśnie w sprawie tej błędnie doręczonej paczki, pytał o jej zawartość oraz o możliwość jej odbioru. Udzieliłam odpowiedzi kilka minut po otrzymaniu wiadomości.

A następnie otrzymuję odpowiedź, że przesyłka nie była uszkodzona ani otwierana i dlatego zawartość nie mogła się zgubić.

Ale przecież nikt nie twierdził, że zawartość się zgubiła.

Otrzymałam nie tę paczkę, którą powinien otrzymać adresat. To podstawowa różnica.

Proszę więc o ponowne rozpatrzenie sprawy przez osobę, która faktycznie zapozna się z treścią zgłoszenia i wyjaśni, gdzie znajduje się właściwa przesyłka mojego klienta oraz w jaki sposób doszło do zamiany przesyłek.

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry,

w sprawach dotyczących reklamacji oraz odwołań od decyzji reklamacyjnych prosimy o kontakt bezpośrednio z osobą, która weryfikowała daną sprawę.

Jeśli w wiadomości od Działu Reklamacji lub w otrzymanym piśmie nie wskazano osoby odpowiedzialnej za rozpatrzenie reklamacji, prosimy o kontakt na adres: bok@inpost.pl 

udzielimy niezbędnych informacji.

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

CZY WY też nie czytacie ze zrozumieniem 

skąłdałam reklamacje na pomyloną paczkę a nie paczkę uszkodzoną zagubioną itd. to dlaczeho wasz pracownik wydał decyzje niezgodną ze zgłoszoną sprawą 

prosze o pilne zajęcie się tematem i zweryfikować sytuacje a nie dosyłacie mnie do działu odwołań 

ja chce otrzymać paczkę z produktem jaki odesłał kupujący a nie coś co nie należy do mnie 

czy wyraziłam sie jasno ? czy tez macie problem ze zrozumieniem prostej sprawy 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

@InPost niechce krytykować wsaszego postępowania ale sytuacja trwa od  3 tygodni i teraz mam znowu pisać to samo ? prosze wiec o sprawdzenie tej reklamacji a nie udajecie niepełnosprawnych ludzi 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

@InPost 3 dni temu dokonałam utworzenia odwołania do dziś nie mam potwierdzenia ze takie odwołąnie zostało złozone 

naprawdę tracę cierpliwość proszę @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i pilne wyjaśnienie i weryfikacje tego bubbla 

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry,
Uprzejmie informuje, że odwołanie od reklamacji została przyjęta do ponownej weryfikacji w dniu 24.08.2026 r.
Aktualnie dział reklamacji zajmuje się tą sprawą. Wszelkie informacje zostaną przesłane na adres e-mail przypisany w zgłoszeniu. Sugeruje oczekiwanie na wiadomość z działu reklamacji. 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

@InPost proszę mi waśnić nad czym wasz zespól reklamacyjny pracuje w związku z tą reklamacją 

az 2 miesiące juz to trwa w celu ustalenia pomyłki w paczkach proszę o pilną odpowiedz 

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry @AlleMakijazPL 

niestety nie mamy pełnego wglądu do postępowania reklamacyjnego. Natomiast w tej sytuacji sugeruję podjęcie kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta, spróbujemy po naszej stronie podjąć się weryfikacji dlaczego do tej pory odpowiedź nie została wysłana.

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

pytałam ale nikt nie odpowiada 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

@InPost  gdzie dokładnie mam napisach dla mnie to sytuacja nie do przyjęcia 

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry @AlleMakijazPL 

Proszę napisać maila na adres bok@inpost.pl z opisem sytuacji i numerem reklamacji. Na podstawie tych danych, przekażemy sprawę do odpowiedniego działu.

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

napisałam 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AlleMakijazPL

Ja w tamtym roku roku składałem reklamację, bo przeszedł mi mail, że złożyłem reklamację na zaginioną przesyłkę.

Poprosiłem o wyjaśnienie sytuacji i przy okazji o wyjaśnienie co się dzieje z przesyłką. Oczywiście odpowiedź była w ogóle nie ma temat, a w odwołaniu także nie odnieśli się w całości do treści zgłoszenia (także było o zaginięciu, gdzie nigdzie w zgłoszeniu nie wspomniałem o zaginięciu przesyłki).

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

@InPost napisałam i co ? nadal nikt nie odpowiedział dla mnie to jest skandal dosłownie 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

@InPost

otrzymałam odpowiedz po 2 miesiącach i znowu jest nie na temat 

koleżanka z odwołania skopiowała dokładnie tą samą odpowiedz co jej poprzedniczka czy tam pracują upośledzeni ludzie 

oznacz moderatorów