Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak allegro liczy parametr : szybka wysyłka. Teoria jest mi znana, ale jak patrzę na raport wysyłek to już nie bardzo. Kilka przykładów:
-Klient zamawia jednego dnia o godzinie 20:30 - etykieta dodana jest następnego dnia o 9:30, paczka wyjeżdża o 14:30- wg raportu w kolumnie szybkiej wysyłki zaznaczone jest: nie
-klient zamawia jednego dnia o 12:20 - etykieta dodana przed 13: 00, przesyłka wyjeżdża tego samego dnia o 17:30 - wg raportu to też nie jest szybka wysyłka.
- klient zamawia jednego dnia o godzinie 22:40- etykieta dodana następnego dnia o 9:20, przesyłka wyjeżdża o 14:30 - to również nie jest szybka wysyłka
Dodam, że godziny wysyłki nie zależą od nas, a od tego o której godzinie podjedzie kurier, żeby odebrać paczkę.
I tak jest w prawie każdym przypadku więc co trzeba zrobić, żeby ten parametr był właściwie oceniony przez allegro?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@MOMAZU_ Jaki Masz ustawiony czas wysyłki ?
podaj od - do dni
do 2 dni
@MOMAZU_ czyli transakcje , w których czas wysyłki ustawiony Masz na 2 dni nie spełniają pierwszego wymogu . Pod uwagę w tym programie brane są tylko transakcje z deklarowanym czasem wysyłki ,,natychmiast lub 1 dzień ,,
@MOMAZU_ dla miary szybka wysyłka, bierzemy pod uwagę liczbę zamówień, które kupujący złożyli w ofertach z deklaracją wysyłki natychmiast lub 1 dzień. Jeśli w ofertach deklarujesz wysyłkę 2 dni, to nie zaliczamy takich zamówień do szybkich wysyłek.
@MOMAZU_ podaj proszę przykładowe numery zamówień, będę mogła wtedy sprawdzić sytuację. Informacje o tym, jak przyznajemy punkty dla tej miary - przeczytasz w tym artykule.
prosze : b71a0370-a5be-11f0-a685-3b2ebe8a80a1
c4af3860-a92f-11f0-814d-7b95b9db2709
@MOMAZU_ dziękuję! Sprawdziłam zamówienia i jest dokładnie tak jak wyżej opisaliśmy z @mdrogeria. 😊 Nie bierzemy pod uwagę zamówień w ofertach, dla których deklarujesz wysyłkę 2 dni. Dla miary "szybka wysyłka", bierzemy pod uwagę tylko zamówienia, z deklaracją wysyłki natychmiast lub 1 dzień. 😊
Tylko ja nie mogę zmienić czasu wysyłki - jest to parametr który wylicza allegro. Na ten moment Allegro pozwala na taką zmianę dla 8 ofert. A kwestia tego, że jak pisałam wcześniej, wszystkie przesyłki są wysyłane teoretycznie jako szybka wysyłka więc ten czas allegro powinno pokazywać inaczej. I to jest problem - pomimo wysyłania tego samego dnia - allegro pokazuje czas wysyłki 2 dni. Jak więc taki czas zmienić?