Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Czy 24 grudnia w kwestii wysylek bedzie liczony jako dzien wolny, czy bedzie obowiazek nadania przesylek z dnia poprzedniego?
Sugerując się tym wpisem nie zmieniałem w ofercie naszych sklepów czasu wysyłki zamówień i dziś wpadają zamówienia na InPost i DHL których "czas na wysłanie" mamy "do wt., 24 gru 2024, 23:59". Jak zwykle świetny przepływ informacji jest na Allegro 🙂
@ares_ możesz podać przykład takiego zamówienia?
Jeśli nie nadacie ich do 24.12 do końca dnia, automatycznie wykluczymy je z jakości.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ dlaczego w ofertach po godzinie granicznej pokazujecie czas realizacji na 27.12 ,jutro nie ma odbiorów !!!!
ZNOWU PCHACIE KIJ W MROWISKO ????
@mdrogeria dopytuje odpowiedni zespół, z czego to wynika, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@la_nika gwoli ścisłości informacja z harmonogramu Inpost:
UWAGA: Przesyłki podjęte w dniu 24 grudnia 2024 r. (wtorek) doręczymy
w dniu 30 grudnia 2024 r. (poniedziałek). !
Data Dzień tygodnia Odbiory paczek Doręczenia
26 grudnia
2024 r.
Więc nawet jeśli nastąpią odbiory ( u nas maja odierać) to najwczesniejsza dostawa prawdopodobnie dopiero 30-12
Kurier DPD stanowczo dziś tupnął nóżką, że jutro tylko doręczenia i żadnych odbiorów.
Allegro jest mądrzejsze od Papieża 😛
@mdrogeria @_Likos_ @ares_ przepraszam Was za zamieszanie!
Wdrożyliśmy zmianę i jutrzejszy dzień nie jest brany pod uwagę w przewidywanym czasie dostawy. Dotyczy to zamówień, które będą robione dziś wieczorem i jutro. Najszybsza dostawa będzie na 28.12 (w ofertach z dostawą w soboty) lub 30.12 dla pozostałych.
Sprawdziłam u Ciebie @mdrogeria i przewidywany czas dostawy to poniedziałek 30 grudnia.
@la_nika nie , teraz zadziałało wyłączenie algorytmu , jeszcze 10 minut temu tak to wyglądało , graniczną mam do 14:00
@mdrogeria co masz na myśli przez wyłączenie algorytmu? Bo jeśli wyłączenie dostaw szybszych niż deklaracja, to ta opcja działa tylko dla dostaw z czasem wysyłki 3 i 4 dni, a Ty deklarujesz wysyłkę w 24h.
@la_nika podziękowania za wyłączenie ze statystyk jutrzejszego dnia ( bo rozumiem ze tak to zadziała ze zamówienia i szybkość wysyłki automatycznie nie będą brane pod uwagę), przydałoby sie podobnie podejść do 31-12 bo sytuacja będzie podobna
@mdrogeria ja to już się gubię z jutrzejszych zamówień mam niby Inpost przewidywane doręczenia na 27-12 , UPS tak samo 27, Orlen - na 28 . Wszystko do nadania na jutro.
Generalnie mam mocne postanowienie nie przejmowania się świąteczno- noworocznym okresem. Przygotuje rano paczki , dam zlecenia - jaki kurier przyjedzie taki odbierze, reszta będzie czekała do piątku. Ludzie juą jutro maja wolne, pracuje sam 🙂
Jutro nawet oddziały kurierskie są zamykane o 13-14 a np przesyłki inpostu nie są wcale sortowane lecz czekają na sortowanie do piątku ( stąd przewidywana dostawa w poniedziałek)
Sami kurierzy nie wiedzą, a mimo że godzina graniczna na dzisiaj mi minęła, to Allegro cały czas pokazuje dostawa w piątek 27.12...
U nas DPD i Inpost odbierają. Tylko ze będą wcześniej bo jeden musi zjechac do 13 a drugi do 14. Niemniej to co bedzie kupione wieczorem i jutro rano mamy przygotować do odbioru
Info ze strony Inpost, że przesyłki nadane jutro będą doręczane w poniedziałek 30.12. Czy Allegro to nie obowiązuje?
@TechartGSM cóż na czas doreczenia to my już wpływu nie mamy. Niemniej odbiory jutro rano mają być. Gdzies też mi migneła informacja iż jutrzejszy dzień nie wlicza sie do statystyk wysylek
Ciekawe czy negatywy od kupujących, też się nie będą wliczać?
@TechartGSM @magic-trinkets @_Likos_ w przewidywanym czasie dostawy jutrzejszy dzień liczymy jako święto. Najszybszy czas dostawy pokaże 28.12 (jeśli oferujecie dostawy w soboty) i 30.12. Przewidywany czas dostawy nie powinien już wskazywać na piątek 27.12.
Dodam, że przesyłki z czasem nadania do jutra do końca dnia, automatycznie wykluczymy z jakości sprzedaży.
@la_nika Chyba jednak coś idzie nie tak z tymi czasami bo ja mam cztery zamówienia z wysyłką w dniu 24.12 do godziny 23:59 i z czasem dostawy na 27.12 ..... i zastanawiam się co zrobić bo klienci również widzą że przesyłka zostanie wysłana 24 grudnia z dostawą w piątek 27 grudnia .... w sobotę mogę się spodziewać pretensji ze strony klientów że oszukałem ich podając nieprawdziwe dane o czasie dostawy..... Ponownie Allegro prowokuje klientów do awantur ze sprzedającymi .....
@kakabe_2007 przykro mi, te zamówienia wpadły przed zmianą, automatycznie wykluczymy je z jakości Twojej sprzedaży.
@la_nika A co z niezadowolonymi klientami którzy mogą wystawić z tego powodu negatywne oceny ??? Też zostaną wykluczone ?
Zamówienia wpłynęły już po godzinie 12:00