anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak mogę dodać własnego producenta do Allegro?

srubmet-bb
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam, jesteśmy dostawcą / importerem różnego rodzajów wkrętów, chciałbym dodać swoją markę aby wyświetlała się jako producent? Jak mogę dokonać takiej edycji?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @srubmet-bb,
Jeśli chcesz zgłosić dodanie nowej marki, skorzystaj z formularza dostępnego w dwóch miejscach:

• Sales Center - z menu bocznego wybierz Asortyment, a następnie kliknij “Zgłoszenie zmian” i uzupełnij dane w zakładce Zgłoś wartość parametru
  • formularz wystawienia - kliknij znak zapytania obok pola Marka lub Producent i wybierz [wypełnij formularz zgłoszenia brakującej wartości parametru] lub pod polem wyszukiwania kliknij “Zaproponuj brakującą wartość”.
   Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Loki1818
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Skorzystałem z tego formularza, jednak odpowiedź przychodzi odmowna. Co mogę zrobić by zarejestrować swoją Markę na allegro?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Loki1818 dzień dobry! Czy możesz napisać, jakie informacje otrzymałeś w odpowiedzi? 
Czy przesłałeś potwierdzenie istnienia marki np. stronę internetową lub potwierdzenie rejestracji znaku towarowego? Czy posiadasz zdjęcie produktu z marką, którą chcesz zarejestrować z widocznym logiem?

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Loki1818
#7 Wielbiciel

Posiadam zarejestrowaną matkę w EUIPO, wysłałem linki do potwierdzenia rejestracji, do przykładowych produktów które mam zarejestrowanie w gs1, zdjęcia produktów z marką - odpowiedź jaką dostałem: Zasugerowana wartość nie jest marką, ale firmą tj. nazwą, pod którą przedsiębiorca prowadzi działalność gospodarczą lub zawodową.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Loki1818 czy możesz podesłać mi również tutaj albo na adres spolecznosc@allegro.com te materiały wraz z nazwą marki, którą chcesz zarejestrować? Sprawdzę to.

Monika
oznacz moderatorów

Loki1818
#7 Wielbiciel

Napisałem maila 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Loki1818 a czy posiadasz zdjęcie swojego produktu z logiem marki, którą chcesz dodać? Jeśli tak, czy możesz je jeszcze przesłać?
W opisie w EUIPO jest informacja o usługach sprzedaży detalicznej, dlatego Twój wniosek nie został zaakceptowany.

Monika
oznacz moderatorów

Loki1818
#7 Wielbiciel

@la_nika Wysłałem mailem zdjęcia

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Loki1818 dziękuję, przekazałam je w konsultacji, obawiam się jednak. że argumentacja będzie taka sama, czyli nie są to produkty tej marki, tylko produkty sprzedawane przez tę markę. Logo musiałoby być na produkcie, nie na opakowaniu. 

Monika
oznacz moderatorów

Loki1818
#7 Wielbiciel

Są to produkty, gdzie bardzo ciężko umieścić logo na produkcie. 
Co mógłbym zrobić by nie było wątpliwości w tej sprawie poza umieszczeniem logo na produkcie? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Loki1818, czy możesz jeszcze podać kategorie, do których chciałbyś dodać tę markę?
Dopytuję, czego jeszcze potrzebujemy i czy będziemy mogli dodać tę markę, ale w konsultacji brakuje kategorii, do których marka miałaby być dodana. 

Monika
oznacz moderatorów

Loki1818
#7 Wielbiciel

Jasne 🙂 
147905, 
324312, 
77803, 
310033, 
77843, 
77880, 
77883, 
77882, 
77810, 
123642,
256402, 
19289, 
46778, 
75515, 
108652, 
19291, 
300837, 
19294, 
19295, 
310061, 
19305, 
19297, 
19304, 
52895, 
19298, 
19299, 
19300, 
19302, 
19301, 
19303, 
352, 

Jeśli obecnie nie jest możliwa rejestracja, to będę wdzięczny za szczegółowe informacje, co musze spełnić by osiągnąć cel 🙂 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Loki1818 przykro mi, ale otrzymałam odpowiedź, że nie możemy zarejestrować tej marki. 
Jest to sklep, nie producent, na to wskazuje też opis z EUIPO.
Przykro mi, nie będę mogła pomóc w tej sytuacji. 

Monika
oznacz moderatorów

Loki1818
#7 Wielbiciel

Na allegro jest wiele takich Marek zarejestrowanych obecnie. 
Co mogę zrobić? Jakie Warunki należy spełnić by moja marka pojawiła się na Allegro? 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Loki1818 Tak, jak wspomniała Monika, konieczne jest zarejestrowanie marki, ponieważ obecnie widnieje w rejestrze wyłącznie, jako sklep, a nie producent/marka. 

Wiktoria
oznacz moderatorów