Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, aukcja którą miałem wystawioną została usunięta ze względu na ...."Wskazana wartość parametru Stan w Twojej ofercie nie pokrywała się z informacjami zawartymi w opisie przedmiotu. Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.4) wartość parametru Stan powinna być zgodna ze stanem faktycznym przedmiotu."...
Proszę o wyjaśnienie w jaki sposób mam wystawić aukcje by wartość parametru Stan był zgodny ze stanem faktycznym przedmiotu. Do wyboru w tej ofercie mam tylko trzy opcje (wyboru stanu) NOWY, UŻYWANY, USZKODZONY.
Towar z aukcji jest NOWY nie posiada oryginalnego pudełka - brak śladów używania. Mam tylko do wyboru w zakładce "stanu" wybór UŻYWANY lub USZKODZONY - więc jak można wybrać inną opcję przy tworzeniu oferty np. "Przepakowany"?
Z regulaminu: Przepakowany – ta wartość określa produkt całkowicie nowy, kompletny, nieużywany, bez jakichkolwiek wad lub defektów (na przykład rys, wgnieceń, minimalnych uszkodzeń), który został przepakowany.
@PH-us-cars Jeśli produkt nie posiada oryginalnego pudełka, to znaczy, że nie jest on nowy - w stanie fabrycznym. W takim wypadku odpowiednia wartość dla parametru "stan" to "używany".
Czy zatem, jak podam wartość stanu "używany " to nie wprowadzam w błąd kupującego o stanie przedmiotu? Dlaczego trzeba oszukiwać kupujących ?
@PH-us-cars zgodnie z naszymi zasadami stan nowy - "ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli kompletny, nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i bez jakichkolwiek wad lub defektów". Informację o tym znajdziesz w tym artykule.
Ja to wiem, ale jeżeli allegro informuje i możliwości wyboru stanu przedmiotu to dlaczego nie mogę wybrać :
Z regulaminu: Przepakowany – ta wartość określa produkt całkowicie nowy, kompletny, nieużywany, bez jakichkolwiek wad lub defektów (na przykład rys, wgnieceń, minimalnych uszkodzeń), który został przepakowany.
@PH-us-cars wartości parametrów mogą być różne w zależności od kategorii, w której wystawiasz ofertę. Możesz podać przykładowy numer oferty? Sprawdzę wtedy dokładniej brak możliwości zaznaczenia parametru stan jako "przepakowany". 🙂
Poproszę o odpowiedz - jak wybrać stan przedmiotu - PRZEPAKOWANY!
Kategoria 19008
@PH-us-cars dla wskazanej kategorii parametr "przepakowany", akurat nie jest dostępny. Zgłosiłam zapotrzebowanie na jego dodanie do działu technicznego. 🙂