anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak przeksztacić konto firmowe na konto zwykłe po likwidacji działalności

Ekatrin
#8 Zapaleniec#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  , w związku z planowaną likwidacją działalności z dniem 1 kwietnia, proszę o informację w jaki sposób przekształcić konto firmowe na konto zwykłe. Zostało mi jeszcze kilka rzeczy do sprzedania, w związku z czym póki co nie chcę całkowicie zamykać konta.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Ekatrin Cześć. 🙂 Od 4 marca przekształcenie konta firmowego na konto zwykłe jest wyłączone z poziomu zakładki Dane konta. Jest to spowodowane wymogami prawnymi AML (Anti Money Laundering, czyli przeciwdziałanie praniu pieniędzy).

Jeśli chcesz mieć konto zwykłe na Allegro, to musisz zarejestrować nowe konto.

Z kolei tutaj znajdziesz informacje na temat zakończenia działalności w Allegro: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/dane-i-ustawienia-konta/jak-zakonczyc-dzialalnosc-w-alleg... 

oznacz moderatorów

Ekatrin
#8 Zapaleniec#

Dzięki za odpowiedź. A co z ewentualnymi zwrotami towaru sprzedanego w ciągu kilku ostatnich dni, które Klienci zgłoszą po likwidacji konta mojego?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Ekatrin Kiedy zlikwidujesz konto, to nie będziesz miał do niego dostępu, więc nie będziesz w stanie też realizować zwrotów z poziomu Allegro. Pamiętaj proszę, że zgodnie z umową kupna-sprzedaży nadal powinieneś przyjąć zwrot. Bez dostępu do konta w naszym serwisie nie będziesz jednak mógł tego zrobić przez nas.

oznacz moderatorów

Ekatrin
#8 Zapaleniec#

Rozumiem, wszystko jasne. Dzięki za wyjaśnienie 🙂

oznacz moderatorów

ancia155
#7 Wielbiciel#

a gdy moja firma przestanie działać (zawieszę na jakiś czas działaność) i nie będę móc zmienić na konto zwykłe konta firmowego. Czy w takim wypadku mogę wciąż korzystać z konta firmowego na ten czas zawieszenia dzialności?

oznacz moderatorów

Ekatrin
#8 Zapaleniec#

Dzięki 🙂

oznacz moderatorów