anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyłączyć Orlen z Allegro Delivery?

Pengano
#13 Ambasador#

Proszę Twórców Allegro o umożliwienie wyłączenia Orlen, ponieważ niektóre ich automaty mają w praktyce o 3 cm mniejszą głębokość niż wszystkie pozostałe i paczki nie wchodzą.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Pengano Nie mamy w planach wyłączenia Orlen Paczki z Allegro Delivery. Gdyby to miało się zmienić, z pewnością o tym poinformujemy. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Jest opcja nr. 2. Niech Orlen zrobi standardowe automaty paczkowe, o wymiarach takich jak wszyscy inni przewoźnicy mają. Państwa odpowiedź jest beznadziejna, bo przez niedostosowanie Orlenu trzeba wyłączyć całe Allegro Delivery. Wszystkich przewoźników tej opcji. A Wy odpowiadacie, że złośliwie nie dostosujecie opcji wyłączenia Orlenu. To jest zwykłe robienie na złość Partnerom, Sprzedawcom, przewoźnikom i Kupującym.

Czy to jest Pani opinia, czy osoby odpowiedzialnej za projektowanie i funkcjonalność Allegro Delivery? Zamiast odpowiedzieć, że przyjrzymy się temu problemowi, postaramy się pomóc, to odpowiedź nie bo nie. To w ogóle zniechęca do korzystania z Allegro, jeśli takie macie podejście.

oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Padło pytanie mailem czy odpowiedź satysfakcjonująca. Nie bardzo. Ja to zgłaszam jako błąd i reklamację, bo paczkomaty Orlen nie trzymają założonych wymiarów dla usługi Allegro Delivery. Gołym okiem widać różnicę, ale zmierzyłem dziś dokładnie: Maszyna Orlen ma głębokość o 7,5 cm mniejszą niż Paczkomat Inpost, czy Allegro One. Jak można odpowiedzieć, że nie planujecie naprawiać zgłaszanych błędów? Orlen nie nadaje się do tej usługi. Nie każdą paczkę można zmiażdżyć przy wkładaniu.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Pengano Maksymalne wymiary dla wszystkich przesyłek Allegro Delivery w tym ORLEN paczki to 41 x 38 x 64 cm. W automatach paczkowych ORLEN przesyłki o takich wymiarach - mieszczą się, a informacje o maksymalnych wymiarach na stronie ORLEN paczki nie dotyczą przesyłek Allegro Delivery. Jeśli będziesz miał problemy z nadaniem przesyłki spełniającej te wymagania, to proszę o informację. 

oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Nie mieszczą się. Miałem paczkę 64cm i musiałem ją zgnieść do 61,5 cm. Ale nie każdy przedmiot mogę zgniatać.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@nikl Podaj proszę przykładowy numer zamówienia i przekażę tę kwestię do weryfikacji. 

oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

O ile pamiętam to mogło być to zamówienie 48d85011-9831-11ef-bc5d-01242bfa45b7 Zaniosłem na Orlen paczkę o długości 64 cm, a ona wystawała 2,5 cm. Na miejscu zmiażdżyłem ją do odpowiedniej długości, bo to tylko pokrowiec był. Można na monitoringu zobaczyć. A co jeśli ktoś zamówi instrument ukulele? Nie zmiażdżę przecież.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@nikl dziękuję za szczegóły - przekazałam ten temat do weryfikacji. 

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów