Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
Jak w temacie - jak można wygenerować jeden protokół odbioru dla kilku paczek? Chodzi konkretnie o Allegro DPD.
W poprzedniej wersji WzA po prostu zaznaczało się kilka paczek i można było wygenerować jeden protokół dla kilku przesyłek.
Druga sprawa, w starym systemie w jednym miejscu można było sprawdzić czy przesyłki zostały doręczone - teraz jak widzę muszę wejść w każdą osobno w szczegóły aby to sprawdzić. Czy jest jakiś sposób na obejście tego i powrót do starej wersji?
Mam dokładnie ten sam problem. Nawet nie mogę znaleźć odnośnika do WzA. Dodałem kilka paczek z DPD i utknąłem. Pani na czacie umilkła po przedstawieniu się. Masakr, jak mam nadać dzisiejsze paczki??
Ja dodałem paczki pojedynczo, dzisiaj akurat nie było ich dużo (na szczęście).
Po wprowadzeniu paczki mogłem wydrukować protokół dla każdej osobno - 1 paczka = 2 kartki papieru z potwierdzeniem, każde moje potwierdzenie miałby podpisywać kurier (już widzę jego minę).
Dlatego dzisiaj z druku protokołu zrezygnowałem, ale na przyszłość chciałbym wiedzieć jak to zrobić...
Ja znalazłem, jak to najlepiej zrobić. Wychodzisz z poziomu listy zamówień. Olewasz te pojedyncze przyciski po prawej Nadaj przesyłkę, a zaznaczasz po lewej kilka zamówień z kurierem DPD (w tym przypadku). Przewijasz stronę na sam dół i tam na zielonej belce pojawi się Nadaj wiele.
Eureka!
A pani na czacie, cóż przykro mi bardzo, ale dostała niską ocenę w ankiecie - absolutnie nie potrafiła mi pomóc.
A ten cały bajzel, który zrobiło Allegro.... wiem, wiem, powinienem już był przywyknąć, ech....
@maltor_pl Pracujemy nad udostępnieniem osobnej Listy nadanych przesyłek, na której będą możliwe operacje zbiorcze: zamawianie podjazdów, drukowanie etykiet i protokołów oraz anulowanie statusów przesyłek (max. 100).
A kiedy to narzędzie będzie dostępne (dlaczego nie jest dostępne w momencie wyłączenia starego systemu 😉 ) ??
@maltor_pl Przykro mi, ale nie jestem w stanie Ci zadeklarować żadnego konkretnego terminu, nie zależy to ode mnie 😞 Otrzymałam informację, że pojawi się komunikacja w Aktualnościach.
Nie wierzę w to co tu jest napisane, wyłączacie jedno narzędzie zostawiając to drugie niedopracowane na którym nie da się pracować. Uważam że ktoś powinien za to beknąć, w normalnej firmie tak by się stało.
Fakt że to narzędzie nie jest dopracowane. Dawniej patrzyłeś na listę i było widać zamówiony podjazd . Teraz nie i już cos gdzieś nie kliknęło i paczkę przeoczyłem. Druga sprawa czy możecie dopracować umowę z DPD żeby nie trzeba było zamawiać podjazdu do każdej paczki ?!
Kurier zabiera tyle paczek ile ma zleceń podjazdu ?? Nawet jak nadam paczkę a nie zlecę podjazdu to on tego nie zabierze o co chodzi ??
@biotina_pl Możesz nadać wiele zamówień jednocześnie (zaznaczając maksymalnie 20 zamówień na liście Zamówień i klikając "NADAJ WIELE").
Wówczas nadasz wiele paczek jednocześnie i w ostatnim kroku możesz zamówić dla nich zbiorczy podjazd. Trwają prace nad Listą nadanych przesyłek, na której będzie można generować podjazd dla max. 100 przesyłek.
Hello
trzy dni, jeden miesiąc i dwa lata później pytam o to samo 😛
Jak wydrukować zbiorczy protokół odbioru przesyłek WZA DPD i Allegro one box ?
Jak ziorczo zamówić kuriera ?
Wydruk protokołu odbioru przesyłek jest niezbędny, jego brak eleminuje szanse na pozytywne rozpatrzenie reklamacji.
Proszę o pomoc.
Dziekuję.