Mam produkty, które są nowe i nie używane. Tyle tylko, że ich opakowanie zewnętrzne ( kartonik) uległ zniszczeniu w transporcie. Ponieważ sam produkt jest w porządku chcemy wystawić z nim ofertę.
Problem w tym, że gdy przy wystawianiu i wyborze parametrów zaznaczamy: nowy, a stan opakowania: brak opakowania, allegro pisze, że nie może być wystawiony produkt jako nowy bez oryginalnego opakowania. Ponieważ jest to w kategorii uroda nawet nie ma możliwości wybrania innej opcji niż ta, że produkt jest nowy.
Jak w takim razi wystawić taką ofertę? I jakie parametry zaznaczyć, by oferta została wystawiona? Dodam, ze w samej treści oferty będzie również zaznaczone, że produkt jest bez zewnętrznego kartonika. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@MOMAZU_ przykro mi, ale wystawienie takiej oferty na Allegro nie będzie możliwe.
System wyłapie nieprawidłowości jeśli wybrany będzie stan "Nowy", a opis będzie wskazywał na brak opakowania, jeśli z kolei informacja o braku opakowania nie zostanie podana w ofercie będzie to wprowadzenie w błąd kupującego. W definicji stanu nowego mamy zawarte informacje o opakowaniu: "ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli kompletny, nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i bez jakichkolwiek wad lub defektów. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu, które jest nieotwarte i nieuszkodzone wraz z nienaruszonymi zabezpieczeniami lub identyfikatorami producenta (takimi jak plomby na pudełkach czy metki na ubraniach)".
rozumie na czym polega status: Nowy. Jednak wiem, że klienci chętnie kupują takie produkty bez pudełka/ lub w uszkodzonym opakowaniu jeżeli jest to w korzystnej cenie. I my to tak sprzedajemy, bo szkoda, żeby dobry produkt leżał na magazynie. Szkoda, że allegro nie daje takiej możliwości zakupu klientom. Sprzeda się to błyskawicznie na innym serwisie
@MOMAZU_ No właśnie... Sprzeda się błyskawicznie, ale nie tu...