Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Twoje pytanie
Brak możliwości wystawienia bez kodu ean. Pousuwane mam rzeczy jako brak połączenia z produktem. Jest opcjonalnie ean podswietlone a i tak trzeba podać. Co w tej sytuacji? Jeśli zaznaczę jako odzież nową bez metki to też musze podac ean. Co mam teraz zrobić, skoro nie mam tych kodów a mam rzeczy do sprzedaży? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@PrestigeMilano Cześć. Ofertę musisz połączyć z produktem, który ma kod EAN. Jeśli nie masz kodów EAN, to masz takie rozwiązania:
- skontaktuj się z producentem, żeby podał Ci kody EAN,
- poszukaj w Katalogu na Allegro odpowiednich produktów i połącz je z nimi,
- wystąp o własną pulę kodów do GS1,
- wystawiaj oferty na Allegro Lokalnie, gdzie nie trzeba uzupełniać tych danych.
Czy da się automatycznie przerzucić oferty na allegro lokalnie, czy trzeba wystawiać od nowa.
Czy na allegro loklanie potrzebny jest kod ean?
Czy jesli na Allegro będę sprzedawała z oznaczeniem parametru nowy bez metki to tez potrerzbny ean? Czy jako używany?
Czy baza kodów nie dotyczy tylko produkcji? Czy mozna jakiejkolwiek rzeczy nadać ean samemu?
Czy na Allegro Lokalnie tak samo obowiązują mnie jako firmę zwroty?
Czy ofety Alllegro Lokalnie są widoczne w Allegro po wpisaniu w wyszukiwarce Allegro czy trzeba ich szukać tylko w lokalnie?
Czy opłaty na Allegro Loklanie różnia się od Allegro przy wystawianiu i sprzedazy i czy jest system promowania?
@PrestigeMilano Nie ma u nas możliwości automatycznego przeniesienia ofert z Allegro na Allegro Lokalnie;
Na Allegro Lokalnie nie jest potrzebny kod EAN;
Na Allegro dążymy do tego, żeby każda oferta była połączona z produktem, łącznie z używanymi przedmiotami;
Jedynym oficjalnym i prawidłowym źródłem kodów EAN jest organizacja GS1;
To nie serwis ustala prawo do zwrotu dla Klienta, tylko Twoja działalność gospodarcza (jako firma po prostu musisz przyjąć zwrot, bo takie prawo ma klient);
Oferty wystawione na Allegro Lokalnie są widoczne na Allegro;
Na Allegro Lokalnie jest opcja promowania, opłaty są inne (dużo prostsze), tutaj artykuł z informacjami na ten temat: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/oplaty-za-sprzedaz-na-allegro-lokalnie/jakie-sa-oplaty-na...
Jak dodać opcję wysyłki smart na Alegro Lokalnie? Czy to działa tak samo jak w Allegro?
Przy wystawieniu produktu nie mam opcji smart, jak to zrobic by na Allegro Lokalnie kupujący miał możliwość zakupu smart
I czy też jak w Allegro trezba dodac iles mozliwości wysyłki. Czy też mozna drukowac etykiety?
@PrestigeMilano Na Lokalnie masz 6 wysyłek raz na kwartał w ramach Smart na metody Allegro One Box i Allegro Paczkomaty InPost (warunki: https://allegro.pl/lokalnie/smart).
Na koncie firmowym nie udostępnisz wysyłek w ramach Smart, to obejmuje tylko konta zwykłe.
Na Allegro Lokalnie nie ma jakości sprzedaży, wysyłek w terminie, komentarzy czy warunków dotyczących metod wysyłki.
Etykiety można generować bezpośrednio z Allegro Lokalnie (dla metod Allegro Paczkomaty InPost). Dla metody Allegro One Box etykietę generujesz również przez Allegro Lokalnie z tym że paczkę możesz nadać za pomocą kodu, nie musisz drukować etykiety.
Dana rzecz jest wystawiona w kilku kategoriach (ta sama rzecz). Kod EAN ma jeden i tak mozna go w każdej kategorii wpisać?
Co, jeśli robię np komplet z dwóch rzeczy z i każda ma EAN - wpisuję oba?
Jestem jednynym właścicielem danego ean wykupionego przeze mnie w GS1. Wcześniej pracownik Allegro powiedział, że jesli dodam swój wykupiony kod, inni będą mogli się pod niego podpiąć, natomiast dzwoniłam do GS1 i stwierdzono, że nie wolno tego robić nikomu, ponieważ jest to moja własnośc, ja za to płacę. Jak w takim razie sobie zastrzec te kody w Allegro?
@PrestigeMilano Nie powinieneś wystawiać kilku tych samych ofert w tej samej podkategorii (podkategoria to kategoria 1 poniżej wertykala), bo jest to niezgodne z regulaminem. https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/przedmioty-zakazane-i-dopuszczone-warunkowo/jakich-przedm...
Jeśli utworzysz produkt na danym kodzie EAN, to inni sprzedający również będą mogli połączyć swoje oferty z tym produktem w Katalogu (oczywiście jeśli wystawiają ten sam towar).
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Chodzi o wystawienie czegoś co może byc zarówno bluzką ja i tuniką.. Wtedy są dwie kategorie. Wiem, że w każdej kategorii mozna tylko dwa razy wystawic dana rzecz - powieloną. Natomiast moje pytaniebrzmi czy jesli jest zrecz, która może byc i bluzką (w kategorii bluzki) i tuniką (w kategorii tuniki) i ma ten sam ean , bo jest jedna ta samą rzeczą to może być z tym samym ean w kategorii jednej i drugiej.
Dziwnie u Państwa to wygląda, bo GS1 zapewnił mnie o tym, że skoro ja nadaję kod produktu i jestem włascicielem i nikt inny tego kodu nie powinien mieć, bo to ja go kupiłam i nadałam danej rzeczy.
Chodzi o wystawienie czegoś co może byc zarówno bluzką ja i tuniką.. Wtedy są dwie kategorie. Wiem, że w każdej kategorii mozna tylko dwa razy wystawic dana rzecz - powieloną. Natomiast moje pytaniebrzmi czy jesli jest zrecz, która może byc i bluzką (w kategorii bluzki) i tuniką (w kategorii tuniki) i ma ten sam ean , bo jest jedna ta samą rzeczą to może być z tym samym ean w kategorii jednej i drugiej.
Dziwnie u Państwa to wygląda, bo GS1 zapewnił mnie o tym, że skoro ja nadaję kod produktu i jestem włascicielem i nikt inny tego kodu nie powinien mieć, bo to ja go kupiłam i nadałam danej rzeczy. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@PrestigeMilano W artykule, który podlinkowała Ola, znajdziesz informację co bierzemy pod uwagę podczas weryfikacji czy zasada została naruszona. Istotne są:
To czy przedmiot może być jednocześnie bluzką i tuniką, nie ma znaczenia.
Jestem jednynym właścicielem danego ean wykupionego przeze mnie w GS1. Wcześniej pracownik Allegro powiedział, że jesli dodam swój wykupiony kod, inni będą mogli się pod niego podpiąć, natomiast dzwoniłam do GS1 i stwierdzono, że nie wolno tego robić nikomu, ponieważ jest to moja własnośc, ja za to płacę. Jak w takim razie sobie zastrzec te kody w Allegro? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_