Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam, otrzymałem -220 pkt za nierozwiązaną dyskusję , gdyż tak ją oznaczył kupujący któremu nie udało się "wyłudzić" pieniędzy za reklamację według niego niedziałającej (po 6 miesiącach użytkowania) suszarce do aparatów słuchowych , która po sprawdzeniu przeze mnie działa poprawnie.
Klient złożył wniosek do Allegro protect który też został odrzucony , a ja i tak dostałem -220 punktów karnych , proszę o wyjaśnienia .
numer reklamacji : 9f3d9d91-f1b9-4393-8ee3-f3c20c2cd245
Z poważaniem
SopelOutlet
@sopeloutlet wyjaśniam to, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Wyjaśniaj, jak najbardziej.
Do reklamacji musisz ustosunkować się w wymaganym terminie.
Kupujący otrzymują zwroty z Allegro Protect dosłownie za "bzdety" - normalnie rozumujący człowiek to czasem zablokowałby konto takiemu kupującemu.
Dostają zwroty za to, że nie umieją czytać opisów aukcji, nie umieją naprawiać sprzętu, że serwisant źle zamontował urządzenie.
Za co jeszcze sprzedawcy i Allegro będą odpowiadać? - niestety, takie jest teraz pokolenie. Starsi ludzie radzą sobie ze wszystkim - potrafią przeczytać opis aukcji, poświęcić na to chwilę czasu, zadzwonić, dopytać się, poprosić o poradę, dobrać pasujące części.
A młodsi - zamawiają "na pałę" - bez czytania opisów aukcji, bo obrazek podobny.
Niestety - to już się stało. Mamy pokolenie "dziwne" kupujących - delikatnie tak je nazwę. To pokolenie nie ma żadnej wiedzy, żadnej praktyki, nie umie wbić gwoździa, przykręcić wkręta, wymienić żarówki, wyczyścić syfonu w zlewie, naprawić najdrobniejszych uszkodzeń sprzętu agd, nawet nie chce im się czytać opisów aukcji - bo może odesłać za darmo. Ma 2 lewe ręce i brak rozumu.
Wszystkie terminy zostały zachowane i to że kupujący są jacy są to już dawno się pogodziłem , tylko dlaczego ja zostałem za to ukarany to mnie najbardziej boli.
@sopeloutlet rozumiem to, dlatego przekazałem sprawę dodatkowo do weryfikacji i trzymam kciuki, żeby udało się znaleźć dobre dla Ciebie rozwiązanie.
Proszę Ciebie o cierpliwość.
Dziękuję i będę czekał ,
pozdrawiam
@sopeloutlet klient może oznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną jeśli uważa, że jego sprawa nie została wyjaśniona.
Natomiast rozumiem sytuację w jakiej się znalazłeś i zależy mi żeby Tobie pomóc. Dlatego zgłosiłem sprawę dodatkowo do weryfikacji w której odpowiedni zespół odpowie Tobie mailowo.