anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

klient nie oznacza formalnie rezygnacji lub zwrotu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Krawczyk_Opony
#10 Popularyzator

witam mam taką sytuację

klient zakupił , wysyłka za pobraniem, termin wysyłki 7 dni (urlop), przed wysyłką piszę do niego (nauczony doświadczeniem przy dłuższym terminie wysyłki) czy aktualne i czy moge wysyłać towar, klient odpowiada że mam sie wstryzmać, to drążę temat dalej i pytam czy rezygnuje, na to on że tak że rezygnuje, no to prosze go żeby to sformalizował i oficjalnie zgłosił, no to mi odpisuje: "rezygnuje" , to ja dalej że ma być rezygnacja lub zwrot żebym mógł odzyskać prowizję, no to on dalej odpisuje : "rezygnuje". Co teraz? chce odzyskac prowizję a zamówienie "wisi" wiec pewnie z automatu mi odrzucicie wniosek o zwrot prowizji. 

Pozniżej screen z komunikatora 

Krawczyk_Opony_1-1783455371221.png

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Krawczyk_Opony to jak odrzuci to odwołaj się i dołącz informację o  rezygnacji klienta.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Krawczyk_Opony Wniosek zapewne zostanie odrzucony automatycznie. Następnie należy odwołać się od decyzji ze wskazaniem korespondencji z klientem. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
KRZAGA_Outlet
#12 Orędownik

Klient może złożyć oświadczenie woli w zasadzie w dowolny sposób, a ty nie masz podstaw do jego odrzucenia. Allegro odmówi ci zwrotu prowizji, ale jak zgłosisz się do nich i powołasz na swoją korespondencję z kupującym to powinieneś ją odzyskać.

oznacz moderatorów