Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam taki problem :
Kupujący obcina mi wszystkie gwiazdki za koszt wysyłki komentując to w taki sposób ""Nie rozumiałem, dlaczego zapłaciłem za przesyłkę kurierską, skoro otrzymałem ją pocztą?" , oczywiście zamówienie było na formę dostawy Allegro Przesyłka polecona 6,99 zł , zgłaszam się do pomocy allegro i od waszego pracownika otrzymuję taką odpowiedź " Treść komentarza odnosi się do zgodności przesyłki z zamówieniem. Nie mam możliwości sprawdzenia, tego aspektu. Kupujący ma prawo do wyrażenia własnej opinii, a ta nie łamie naszych zasad." Przecież to nawet śmieszne nie jest . Proszę o pomoc jakiegoś medoratora @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
„Zweryfikowałem tę ocenę i widzę, że nie narusza ona zasad serwisu, więc nie mam podstaw do ingerencji. Niestety w przypadku ocen, mamy możliwość ingerencji jedynie w ściśle określonych przypadkach.”
Kolejny bełkot pracowników Allegro , czy tylko ja to rozumiem tak że jedna z zasad Allegro jest zezwolenie klientowi do oczerniania firmy ? Klient ewidentnie sugeruje ze został naciągnięty na pieniądze za przesyłkę to nie jest prawda a na to jest paragraf
@zuzabizzu
Klient ewidentnie sugeruje ze został naciągnięty na pieniądze za przesyłkę to nie jest prawda a na to jest paragraf.
Paragrafy rozstrzyga się w sądzie - nie na Allegro. Dlatego coraz większa ilość sprzedawców przekazuje takie sprawy do specjalizujących się w tym kancelarii.
Im większa firma (większe obroty na Allegro) tym łatwiej uzyskać większą kwotę zadośćuczynienia (a kwoty te nie mają nic wspólnego z wartością transakcji do której wystawiono ocenę).
Ba, zdarzają się wyroki w których skazywano autorów komentarzy/opinii na Google czy wpisów na forach - którzy to autorzy nigdy żadnej transakcji z ocenianym podmiotem nie zawarli.
Raz mi się zdarzyło, że ktoś z allegro zmienił mi 4 gwiazdki na 5 gwiazdek. Miałam koszt paczkomatem 8 zł, czyli dokładałam 99 gr. Dostałam 4 gwiazdki za koszt dostawy. Napisałam, niby pierwszy ktoś mi napisał, że nie mogą nic zrobić, ale jak weszłam w ten komentarz było zamiast 4 gwiazdek 5 😉 więc mogą zmienić tylko nie chcą. Według mnie koszt dostawy jeśli masz jakieś określone sumy i nie możesz dać więcej powinien zniknąć, albo z automatu 5 gwiazdek, albo niech się to nie wlicza w jakość sprzedaży. Chociaż mam wrażenie, że to wcale nie chodzi o ocenianie tylko utrudnianie życia tym mniejszym, bo dla dużych to bez większego znaczenia, bo mają dużo komentarzy więc nawet kilkadziesiąt złych opinii nic nie zmienia, dla małego nawet jedna zła opinia i jakość sprzedaży spada. Mocno niesprawiedliwe. Ogólnie szkoda Twojego czasu na pisanie z allegro. Patologicznych klientów przybywa i chyba trzeba przywyknąć.