anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konkrencja podpina się pod mój produkt, co mogę zrobić?

Supermall24
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Sytuacja jest klasyczna, powiązana z moją ofertą i niemożliwa do usunięcia za pośrednictwem wsparcia.
W zasadzie stworzyłem produkt na Allegro:
1. Zdjęcia własne
2. Opis własny
3. EAN jest zarejestrowany w GS1
4. Własny znak towarowy (zweryfikowany na Allegro)

Usługa wsparcia dotyczy Regulaminu Allegro Załącznik nr 10 art. Punkt 5.8 stanowi, że wszelkie prawa do fotografii, opisów, EAN, w tym znaku towarowego, stają się publicznie dostępne od momentu publikacji i każdy sprzedawca może sprzedawać pod moim kodem EAN i znakiem towarowym.
Zgadzam się z punktami 1 i 2, ale nie zgadzam się z punktami 3 i 4.

W tym kontekście nie mogę uwzględnić reklamy, ponieważ konkurent obniża ceny, a ja nie chcę przyciągać klientów do jego sprzedaży za własne pieniądze.
Kto ma rację i co zrobić?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjonerstw
#12 Orędownik

allegro - monopol gigant - zalpiesz ich za reke to i tak sie nie przyznaja. Nic nie zrobisz, teraz juz jest za pozno walczyc.

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#13 Ambasador

@Supermall24  jeśli jesteś producentem, wyłącznym dystrybutorem to możesz przystąpić do programu 'współpraca w ochronie praw'
tam pewnie można zastrzec, że tylko ty sprzedajesz i nikt nie będzie mógł się podpinać pod twój produkt

oznacz moderatorów

Supermall24
#7 Wielbiciel

Nie jestem producentem. Ale robię wszystko tak poprawnie i sprawnie, jak to tylko możliwe. Po rozkręceniu oferty, inni sprzedawcy naturalnie do niej dołączają, a dział obsługi Allegro nie znalazł żadnych naruszeń.
W podobnych zapytaniach czytałem, że wystarczy zadeklarować prawa do EAN i inne oferty zostają odłączone. A w moim przypadku powiedzieli, że to już jest wspólna własność.
Podwójne standardy!

oznacz moderatorów

Supermall24
#7 Wielbiciel

Czy mogę dostać link? Nie mogę tego znaleźć

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Supermall24 jeśli nie jesteś producentem lub reprezentantem praw do przedmiotu, który ofertujesz to niestety nic więcej poza zgłaszaniem takich ofert do nas, zaproponować Ci nie mogę. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów