Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy mogę założyć na allegro nowe konto do użytku prywatnego (w przyszłości żeby korzystać również z allegro Pay prywatnie) ?
Posiadam konto firmowe do sprzedaży,na którym jest tylko allegro Pay business, więc zakup przy płatności allegro Pay business musi być firmowy prawda ?
Chciałbym korzystać też sporadycznie z allegro Pay na koncie zwykłym, czy jest taka możliwość?
W danej sytuacji mogę robić tylko zakupy firmowe wybierają formę płatności allegro Pay business. (Na fakturę) @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@AlePiesio dzień dobry! Tak, możesz założyć nowe konto prywatne i aktywować na nim Allegro Pay (tę usługę można mieć aktywną tylko na koncie prywatnym).
Aktywujesz Allegro Pay, jeśli:
Tak, jeśli wybierzesz jako metodę płatności Allegro Pay Business to zakup będzie na fakturę.
@la_nika dziękuję za odpowiedź. Czy trzeba będzie się przelogowywać np w aplikacji allegro ? Czy najlepiej logować się przez przeglądarkę na różnych kartach , żeby po prostu się nie namieszało albo żebym nie musiał co chwile się przelogowywać bo system automatycznie coś wykryje i tylko się bałagan zrobi hehe 😉
@AlePiesio konieczne będzie przelogowanie się na właściwe konto.
Dopytam, czy ma znaczenie to, czy korzystasz z aplikacji, czy przeglądarki do robienia zakupów i wrócę z odpowiedzią, gdy ją otrzymam.
@la_nika dziękuję , proszę w takim o odpowiedź czy tylko przez przeglądarkę czy przez aplikację i jeszcze mam pytanie, czy nowe konto musi być założone na nowy adres e-mail? Czy może być ten sam co przy koncie firmowym?
@AlePiesio wracam z informacjami. Nie ma to znaczenia, czy korzystasz z przeglądarki, czy z aplikacji Allegro, ale podczas składania zamówienia musisz być zalogowany na właściwe konto, aby skorzystać z Allegro Pay, lub Allegro Pay Business.
Nowe konto musi być założone na inny adres e-mail, ponieważ można mieć tylko jedno konto Allegro zarejestrowane na dany adres e-mail.