Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szok. Jesteśmy w Allegro bardziej inwigilowani niż nam się wydawało . Otrzymałam właśnie maila o tytule " Nie możemy dostarczyć Twojej wiadomości do sprzedającego " w nim "
Treść Twojej wiadomości wysłanej do XXXX zawierała propozycję zakupu poza Allegro, dlatego nie mogliśmy dostarczyć jej do odbiorcy.
Jeśli chcesz się skontaktować ze sprzedającym - napisz do niego ponownie, ale nie wysyłaj treści naruszających Regulamin Allegro.
Pamiętaj, że zakup poza serwisem pozbawia Cię możliwości:
skorzystania z Programu Ochrony Kupujących, w którym gwarantujemy zwrot kosztów nieudanych zakupów, skorzystania z naszej pomocy w przypadku jakichkolwiek problemów z dostawą lub zwrotem, zbierania Monet, które możesz wykorzystać podczas zakupów.
Ta wiadomość została wysłana automatycznie. Jeśli chcesz się z nami skontaktować, napisz przez formularz. Odpowiemy na Twoje pytania i pomożemy w zakupach.
Pozdrawiamy
Zespół Allegro
A najlepsze jest to , że to ja jestem sprzedającym i odpisałam klientowi zainteresowanemu tańszym zakupem , że mnie forma sprzedaży poza serwisem nie interesuje ale tego już system nie wyłapał . W sumie nie wiem czy bardziej straszne czy śmieszne 😄
A wszystko przez te allegrowe statystyki nad których poprawą usilnie pracuję. Przedtem takie maile usuwałam, teraz grzecznie odpisuję bo punkty ujemne lecą 😄
@nat_not a taki email który system odrzucił zaniży mi znów statystyki czy może Wasz system uzna, że swój obowiązek korespondencji z kilentem wypełniłam należycie ? 🙂
No to łap taką ciekawostkę:
też mnie to ciekawi bo napisałeś bardzo dobrze
Polska to nie ameryka, tutaj obowiązują konkretne przepisy
niestety nasz kraj to państwo z dykty i kartonu i instytucje powołane do ochrony praw nie działają jak trzeba
uokik zajmuje sie obecnie **piiip**ołami jak ochrona konsumenta na płatnych parkingach lidla i bierdronki
a pomija fakt, że serwis allegro decyduje komu prześle maila czy też pozwala mu na czytanie wszystkich wiadomości
ja obecnie Kupującym odpisuje, że mailami zajmuje się serwis allegro i ma mam gdzieś czy maile zostaną dostarczone, czy trafią do spamu i itp - za ich dystrybucję nie odpowiadam
Są dwa aspekty tej sprawy - po pierwsze inwigilacja korespondencji, która dla mnie niespodzianką nie jest, bo już kilka razy miałem sygnały od klientów, że dostali takie maile od Allegro.
Aspekt drugi, to ten, że zajmują się tym bezmyślne roboty - co wyjaśnia, dlaczego większość odpowiedzi z Allegro jest nie na temat.
W przypadku gdy wiadomość jest zablokowana prze bot to wówczas jest czytana przez dział składający się z kilkunastu osób, informacja ta jest od eksperta allegro @sebek75 , który w tej kwestii wypowiedział się na tym forum w wątku:
Fragment wypowiedzi:
(...) Mechanizm znajduje tylko te wiadomości, co do których istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że treść narusza zasady. A dostęp do treści - tych niedozwolonych wiadomości - ma kilkanaście osób odpowiedzialnych za weryfikację/komunikację powodów zatrzymania danej wiadomości.(..)
Wyrok Sądu Najwyższego z 24 września 2010 r., IV CSK 87/10
Dobrem osobistym – orzekł - jest tajemnica korespondencji, a nie sama korespondencja, nawet w przypadku jej zniszczenia. Naruszeniem tajemnicy korespondencji jest zapoznanie się z jej treścią przez osoby trzecie, czyli otwarcie listu i przeczytanie go. Powyższe stanowisko powtórzył sąd apelacyjny.
popieram jesli ma Pan taki plan prosze sie go trzymać myślę ze trzeba z nimi walczyć grupowo indywidualnie mamy mniejsze szanse
@Rednask też daję punkcioka.
Serwis Allegro jest dziwnie chroniony jak niegdyś Ambery z Gdańska
Niejedna firma by już otrzymała dziesiątki pozwów, kar i grzywien - a tu nic
Jest nawet lepiej: Sądy kasowały klauzule niedozwolone wpisane na listę klauzul abuzywnych
- kiedyś napiszę o tym posta bo jak się czyta uzasadnienie tego wyroku to od razu chce się głosować na PIS
Wrzuć linka do tego posta jak go sklecisz .
Ja zajmę się szukaniem materiałów , może jakąś prawniczkę zaciętą zainteresuje jak zbiorę dobry materiał .
A zauważyliście że w odpowiedzi od sprzedawcy zawsze był jego meil a teraz jest jego nazwa i allegropoczta po "@" czyli dalsza korespondencja tez jest monitorowana i czytana . Allegro pośredniczy w meliach przez całą drogę zakupu produktu a jak coś pójdzie nie tak to wypinają się że nie są stroną sporu.