Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ cieszę się ze allegro od 3 marca będzie zwracało koszty smart za zwrot lub nie odebranie paczki .
OBLICZYŁAM, ZE TYLKO W GRUDNIU I STYCZNIU JESTEM STRATA 600 ZŁ NA ZWROTACH które dokonują kupujący bo im coś nie psuje albo dokonali zakupu przez pomyłkę . w roku jest to kwota około 3 tyś złotych jest to niewątpliwie duży koszt, który można wydatkować juz w sposób bardziej przyjemny jakiś wyjazd czy zakup.
Proszę o doprecyzowanie odnośnie zwrotów nieodebranych od kurierów DPD UPS POCZTEX, bo
oni dodatkowo naliczają koszty zwroty zwrotu 14.99 czy ten koszt tez będzie zwracany ?
Oraz, czy zakupy z końca lutego, zwrócone po 3 marca- będą już w tym systemie zwrotów zwracanych za smart ?
@AlleMakijazPL to i tak taniej niż oddawać przy odstąpieniu całość kosztów dostawy 🙂
Za nieodebranie paczki dalej będą kasować, a Ty możesz obciążać konsumentów 🙂
Myślę że będą liczyć wystąpienie o zwrot prowizji od 3 marca, nie będzie znaczenia kiedy zakup czy odstąpienie 🙂
Oddajesz tylko ten koszt jaki masz najtańszy w dostawie czyli w moim przypadku jak za list polecony 5 zł
u mnie najwięcej zwrotów jest powyżej praktycznie 200 zł
czyli koszty 8,69 albo 11.99 Kurier smart , wiec wole 5 zł niż dopłacać ze smarta te zwroty
poza tym nie mam zwrotów poza smart
wszyscy zwracają smart - bo mają za 0
i my- sprzedający , obciążani tymi kosztami jest w mojej ocenie krzywdzące
@AlleMakijazPL zwrot będzie obejmował wyłącznie opłatę podstawową, nie dotyczy usług dodatkowych. Jeśli kupujący nie odbierze przesyłki, za co przewoźnik naliczy opłatę dodatkową, to zwrócimy tylko koszt opłaty za nadanie paczki Smart!.
Opłatę zwrócimy, gdy klient odeśle paczkę metodą zwrotu dostępną w ramach Allegro Smart! i ze statusu przesyłki zwrotnej będzie wynikać, że została odebrana przez sprzedającego.
Zamówienia zwrócone po 3 marca będą już objęte zwrotami, liczy się tutaj data zgłoszenia zwrotu. Jeśli kupujący zgłosi zwrot 3 marca i odeśle przedmiot w ramach Smart!, to nawet jeśli zakup był wcześniej, otrzymasz zwrot.
@AlleMakijazPL cieszę się ze allegro od 3 marca będzie zwracało koszty smart za zwrot lub nie odebranie paczki
A cieszysz się, że do zamówień od 150zł będziesz dopłacać prawie 90% kosztów przesyłki?
oczywiście ze nie, jednak zauważ ,że
Mój post dotyczy zwrotów kosztów smart ze zwrotów ( które mnie bolą za każdym razem jak robię komuś zwrot ), a nie o podwyżkach
Podwyżki …. To jest słabe niestety, ale ja jeszcze mogę dodać tą różnice do większości swoich ofert
jakbym nie miała możliwości, to bym zrezygnowała z oznaczenia smart 😞
Niestety koszty prowizji oraz smart są juz na granicy - jak będzie wyżej za rok czy dwa to nie będzie się opłacało tutaj sprzedawać niestety
@AlleMakijazPL Przy następnej podwyżce to już chyba do Smarta będą doliczać więcej, niż będzie przesyłka kosztować...