anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto może reklamować przesyłki Allegro one

smykowo24_pl
#9 Pomysłodawca#

Witam, mam pytanko... reklamuję jako nadawca przesyłkę Allegro one - ze względu opóźnienia w dostawie. Kwota mojego roszczenia to tyle co pobrało mi allegro za tą przesyłkę z konta .

Otrzymałam od pracownika Allegro dodatkowy dokument do wypełnienia ,aby kupujący zrzekł się roszczeń na rzecz nadawcy. 

Czy takie postępowanie jest prawidłowe? Nie reklamuję zniszczeń  (paczka dotarła cała) , tylko taki koszt jaki sama poniosłam, ze względu na opóźnienia w dostawie.

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

smykowo24_pl
#9 Pomysłodawca#

dodam reklamacja nr 48799202, dotyczącą przesyłki A001GBUAQ0

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@smykowo24_pl tak , prawidłowe jeśli przesyłka ostatecznie dotarła do odbiorcy i ten ją zatrzymał .To na wypadek roszczenia ze strony klienta .

oznacz moderatorów

smykowo24_pl
#9 Pomysłodawca#

Nawet jak jest to smart?  Krucze to takie nielogiczne. Ja ponoszę koszty i klient o te koszty nie może mieć roszczeń. Rozumiem, gdyby to była przesyłka opłacona przez Klienta.... chociaż to chyba ma też drugie dno...bo opłaca smarta... ech, za bardzo to pogmatwane 😉

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, kupujący nie wnosi zażalenia na czas dostawy tylko Ty więc nie widzę żeby on musiał zrzekać się czegoś.

oznacz moderatorów