Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Mam w swoich aukcjach ofertę kup za min.100zł i odbierz kupon zniżkowy na 5 zł i mam taką sprawę:
Pani zakupiła u mnie 3 produkty za 172,97 ale ponieważ "odebrała kupon" to zapłaciła 5 zł mniej czyli 167,97. Po kilku dniach Pani oddała jeden z produktów który kosztował przed zniżką 79,97 a po tym kuponie 78,30 (bo kupon rozkłada po równo na każdy produkt te 5 zł ).
Moim zdaniem skoro oddała produkt za 79,97 (78,30) to wiadomo że jest to kwota poniżej 100zł za zamówienie) więc z automatu powinnam jej oddać za zwrot o 5 zł mniej czyli 74,97, a nie 78,30 ale allegro mi pokazuje do zwrotu 78,30. Przecież to oczywiste że nie spełniła warunków zakupu za 100zł więc powinna mi te 5 zł oddać.
Ja wiem że to grosze ale nie chcę żeby takie sytuacje się powtarzały.
Dlaczego allegro przy zwrocie tego nie uwzględnia? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ponawiam pytanie
@Pszczola2013 a nie lepiej przeczytać swój regulamin 🙂
Niezależnie od tego czy Kupon zostanie wykorzystany przy zakupie dwóch czy większej liczby Towarów, których nabycie jest możliwe przy wykorzystaniu Kuponu, zmniejszenie wartości tych Towarów nastąpi proporcjonalnie. W przypadku, gdy dojdzie do odstąpienia od umowy sprzedaży lub jej rozwiązania w części, tj. np. jednego z takich Towarów, zwrot ceny nastąpi proporcjonalnie do ceny Towaru względem wszystkich Towarów, których cenę obniżono przy wykorzystaniu Kuponu.
kostas11 Czyli jak zwykle sprzedawca ponosi koszty. Chore
Lepiej rozdzielać zakupy i wówczas nie ma takich problemów. Nie zawsze się da.
@Pszczola2013 nie wnikaj LEW to kupujący i nie ma pojęcia o sprzedaży 😄
Może masz na myśli to że ktoś płaci bonem zniżkowym który np. od kogoś dostał, a to zupełnie coś innego.
U mnie na aukcjach jest taka opcja "odbierz kupon za 5 zł" i jeśli ktoś zakupi za co najmniej 100zł a wcześniej kliknie "odbierz kupon" to od razu płaci o 5 zł mniej za zakupy ( w podsumowaniu odejmuje mu 5 zł)
@Pszczola2013 pewnie celowe działanie allegro, bo logiczne by było zawrzeć w regulaminie kuponów czy smarta że w przypadku zwrotu części nie przysługuje rabat i podlega odliczeniu od zwrotu czy w przypadku smarta zostanie odliczony koszt dostawy !!! Ale co to obchodzi allegro 😞
Rozbawiłeś mnie, dzięki 😂 Faktycznie zapomniałam że u mnie jest taki regulamin z automatu 🙂 Naszukałam się i nigdzie nie znalazłam a był tak blisko 😂
Tak, ma rację, nie spojrzałem z pozycji sprzedającego.😐