Mimo sprzedaży towaru zgodnego z opisem, kupujący założył mi dyskusję, bo nie przeczytał dobrze opisu oferty przed zakupem.
Sprzedawałem używany towar: Oferta 18111964765
W opisie oferty dokładnie zaznaczyłem, że brakuje 1 pagera, oraz że jeden plastik jest pęknięty. Na zdjęciach również były widoczne te braki. Kupujący założył mi dyskusję (bc4ff8ab-652c-4c32-942f-99338afb604e) zarzucając właśnie brak tego 1 pagera i pęknięty plastik. Ewidentnie nie przeczytał, co kupuje. Nie zastanowiło go też, że kupuje towar za 1/3 ceny nowego sprzętu...
Mimo moich wyjaśnień i prośby o zakończenie sporu, kupujący przestał się odzywać. Obawiam się, że dyskusja zostanie nierozwiązana, a niedługo Allegro wstawi automatyczną odpowiedź kupującemu, że może skorzystać z AOK. Pewnie otrzymam też komentarz negatywny.
Jak mogę się obronić przed tymi konsekwencjami?
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@kenoko Pisz Ticket do Allegro z prośbą o zakończenie w dyskusji ze względu na jej niezasadność i złożone przez Ciebie wyjaśnienia.
Cześć @kenoko, zgłosiłem Twoją sprawę do dedykowanego zespołu i dyskusja została zamknięta. Miłego dnia! 🙂