Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Problem dotyczy aukcji:
Klient dokonał zakupu na powyższej aukcji. W piątek 29.01.2021r. otrzymał towar. Już po godzinach pracy zadzwonił do mnie z informacją iż brakuje 1 brzeszczotu w przesyłce. Poinformowałem go że jeżeli jest brak towaru we wtorek wyślemy przesyłkę z brakującym towarem. We wtorek w pracy sprawdziłem iż wysłałem 1 szt zgodnie z jego zamówieniem. Okazuje się iż nad zdjęciem produktu widnieje informacja o 2 szt. i nie jest to informacja umieszczona przez sprzedającego.
Rozpoczęła się dyskusja w której, zaproponowałem zwrot z pokryciem kosztów transportu jednak kupujący żąda wysyłki towaru i nic innego go nie interesuje.
Wygląda że aukcja jest w jakiś sposób powiązana z katalogiem produktów allegro, ale nie do końca ponieważ w mojej ofercie jest Liczba elementów w zestawie: 1 a w katalogu produktów 2 więc nie łączyłem oferty aby klient miał możliwość zakupu na szt.
Allegro umywa ręce i chce abym załatwił to z klientem, ale ja nie jestem instytucją charytatywną aby rozdawać towar.
Osobiście uważam że produkt był podpięty pod katalog produktów, ale nastąpiła zmiana w parametrach i parametry nie podpięły się pod mój produkt za to nazwa nad zdjęciem tak.
@elsa-walbrzych Allegro ma rację. Połączyłeś swoją ofertę z innym produktem z bazy, gdzie były oferowane 2 sztuki. Takiej oferty się nie wystawia, trzeba stworzyć nowy produkt z 1 sztuką.
Niestety się nie zgadzam gdyż w parametrach produktu mam umieszczoną "Liczba elementów w zestawie: 1 szt." a w katalogu produktów są 2 szt. jeżeli to się nie zgadza produkt nie powinien się połączyć z katalogiem produktów.
Podobną sytuację mam w aukcji
https://allegro.pl/oferta/brzeszczot-bosch-s-1122-bf-do-metalu-225mm-9552532585
Gdzie nad zdjęciem jest informacja o 50 szt a w parametrach 1szt.
@elsa-walbrzych ja na komputerze nie widzę 50szt
https://allegro.pl/oferta/brzeszczot-bosch-s-1122-bf-do-metalu-225mm-9552532585
pewnie w aplikacji mobilnej jest inaczej ale to wina allegro
nie do końca mogło tak być. Mógł połączyć z ofertą z jednym przedmiotem, a ktoś potem wprowadził zmiany w głównym produkcie. Juz to przerabiałem, łaczysz i jest wszystko ok, a potem ktoś zmienia dane w głównym produkcie, a podpięte oferty są nieadekwatne do głównego produktu. to jest bubel made in allegro.
elsa-walbrzych musisz uważać , allegro samoczynnie łączy oferty z katalogiem informując o tym wiadomością e- mail .
Dzisiaj wcześnie rano przyszedł do mnie mail o połaczeniu mojej oferty , w której sprzedaję 3szt produktu jako komplet z produktem z katalogu gdzie kompletem jest 100 szt !!!!!!
Jeżeli produkt zostanie połączony to powinny się zmienić parametry takie jak liczba elementów w zestawie, a to się nie zmieniło.
elsa-walbrzych parametry w katalogu są sztywne , jedyna możliwość to utworzenie nowego produktu z innymi parametrami . Przy wystawianiu oferty masz opcję ,, zgłoś błąd w produkcie ,, korzystaj z niego i pilnuj maili o połączeniu ,,,, można popłynąć .
Podczas próby edycji oferty system chce połączyć moją ofertę z produktem czego nie robię, a nad zdjęciem jest informacja o 2 szt której nie umieszczałem i nie mogę jej zmienić.
elsa-walbrzych ,,usuń produkt z oferty ,, kliknij w ten napis i przy zatwierdzaniu nie pozwól na połączenie .
Dzięki za pomoc tylko co dalej z kupującym
elsa-walbrzych ,,co dalej z kupującym,, na prawdę ciężko cokolwiek poradzić , nie napiszę co myślę to tej transakcji ze wskazaniem na klienta .
Wyślesz popłyniesz troszkę .
Nie wyślesz - negatyw , nie rozwiązana dysksja , zwrot z POK i tak zapłacisz .
Po mojemu / już to dzisiaj gdzieś pisałem / zaciśnij zęby , wyślij i nauczkę weź do serca . TRZEBA SIĘ PILNOWAĆ
@elsa-walbrzych spróbuj edytowac oferte. Odpiąć ją recznie od katalogu i potem poszukac z katalogu właściwy produkt. Czasem jest po kilka produktów różniących sie minimalnie( np zestawy po kilka sztuk). Trzeba odnaleźć właściwy. Byc moze tak Ci sie uda
odpowiedź kupującemu, że za katalog produktów odpowiada allegro
ty jako sprzedawca podałeś prawidłowe dane i ilość sztuk
ofertę zmieniło allegro bez twojej wiedzy
serwis doskonale wie, że przegina także prawnie z tym katalogiem produktów
dlatego teraz ostatnio pojawiła się opcja nie łącz z katalogiem produktów
tylko ja mam wątpliwości czy rzeczywiście nie łączy
i teraz najlepsze - serwis allegro nie pozwala by w treści oferty napisać o jego [edycja] z katalogiem produktów
i @xyz96 widać, że nie wystawiasz ofert allegro łączy oferty z katalogiem a nie sprzedawca
ja dzisiaj wystawiałem kilka ofert przy użyciu ich katalogu
w jednej przy unikalnym eanie - allegro podało mi aż 20 zdjęć różnych produktów
w drugiej przy unikalnej nazwie otrzymałem że podpięte jest do niej 20 eanów
w trzeciej odrzuciłem połączenie produktów a i tak towar został dodany do katalogu
a w czwartej nic nie wpisywałem a allegro i tak ja do czegoś przypisało
kompletnie nie wiem jak produkt będzie prezentowany na allegro po nazwie z ich katalogu
a teraz najlepsze kiedyś próbowałem zgłaszać nieprawidłowości - żadna nie została uwzględniona - wszystkie odrzucone - a co najlepsze dotyczyły kluczowych kwestii jak np: kolor czy sposób podłączenia
@elsa-walbrzych musisz w ofercie powtarzać nazwę oferty i podawać liczbę sztuk
a kupującemu o którym piszesz zaoferuj dla świętego spokoju odstąpienie od umowy i zwrot wpłaty
gdyby serwis allegro działał bez [edycja] to by w takich sytuacjach wypłacał z pok pieniądze
kupującemu (bez konsekwencji dla sprzedawcy) - za własne błędy
Kupującemu zaproponowałem zwrot z pokryciem kosztów kuriera, ale nie zgadza się, żąda dosłania brzeszczotu. Ostatecznie powiedziałem iż nie dostarczę kolejnego przedmiotu i musi się ubiegać o zwrot z POK
@elsa-walbrzych, przykro mi, że w wyniku błędnego połączenia produktu, wystąpiły problemy transakcyjne. Oczywiście sama produktyzacja, jak każde dzieło człowieka, nie jest w 100% idealna. Natomiast jeśli wystawiłeś ofertę, w której widniała informacja o innej ilości sztuk, niż w rzeczywistości dostał kupujący, jest to pomyłka, na którą miałeś wpływ. W tym artykule opisaliśmy, jak zgłosić błąd w produkcie.
Zgodnie z regulaminem Allegro to sprzedawca odpowiada za całość oferty (jej opis, parametry i zdjęcia). Z tego, co widzę w Dyskusji, nie jest to jedyny zarzut, jaki miał kupujący odnośnie tego zamówienia.
Mam nadzieję, że mimo tych nieprzyjemności, uda Wam się dojść do porozumienia.
@mr_oma Czy jeżeli w produkcie, do którego powiązałem swoją ofertę, dokonana zostanie zmiana na wniosek innego sprzedającego, to otrzymam o tym informację?
mało to prawdopodobne. Nawet jak w moim własnym produkcie jak ktoś zgłosił zmiany, to allegro to przyklepało (pomimo, ze zmiany były niezgodne z rzeczywistością), a o powiadomieniu mnie o tym jakoś zapomniało 🙂
Wszyscy tutaj doskonale wiemy, że "produktyzacja" już dawno żyje swoim własnym zyciem i nikt nie ogrania tego projektu, ani ze strony kupujących, ani tym bardziej ze strony allegro. Jakbym chciał tutaj przytaczać listę aktualnych błędów, to dnia by zabrakło, więc szkoda czasu.
Wyobrażacie sobie zamieszanie, gdzie dziesięciu sprzedających mających te same dziesięć produktów zaczyna na raz zgłaszać zmiany w produktach? Trzech ma swoją wizję "produktu", trzech ma swoją wizję a jeszcze inni od czasu do czasu się uaktywniają.
Poza tym co w sytuacji gdy produkt ma EAN ale sprzedaję paczkę/komplet produktów np. 100 szt? Co w sytuacji gdy sprzedaję produkt ale na sztuki z opakowania zbiorczego?
@annas14-firma, na ten moment niestety nie. Wyświetlimy różnicę między produktami po otworzeniu oferty w formularzu wystawiania. Mamy jednak świadomość, że jest to rozwiązanie, które wymaga dopracowania. Planujemy to zmienić.