Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W skrócie: Kupił, nie zapoznał się z opisem, zaproponowałem zwrot, wystawił za swoją głupotę negatywa, usunął go, otrzymał zwrot, wystawił negatywa ponownie.
Zarąbisty system, w którym sprzedający jest przegrany.
MescotCompany takie zasady i taka nasza dola .🤔
.... potem p....klient ma pretensje ,ze sprzedawca rypnął go na CL
Kupujący to mają tu samowolkę. Będzie trzeba zrezygnować ze sprzedaży na tym portalu.
Na zasady allegro nie ma rady a klient zawsze ma prawo cię subtelnie ocenić ,nawet jak kupi i nie zapłaci to ty jesteś temu winien że on tylko dla zabawy kliknął.
@MescotCompany W skrócie - kupujący może wystawić ocenę ponownie. Ocena nie zostanie usunięta, jeśli nie narusza zasad. Czyja to była głupota możne będzie ocenić, gdy wypowie się tu kupujący.
Uczciwie mu zaproponowałem zwrot. Następnym razem poczekam na dyskusję, jeżeli będzie podobna sytuacja.
Jeszcze dał zgodność z opisem na 1 gwiazdkę 🙂
takich trzeba je---ac karać nie wyrózniac
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ proszę o jakąś interwencję.
@MescotCompany zgłoś się do programu Polsatu "Interwencja".
A tak na serio to możesz wstąpić na drogę sądową. Bo jeżeli opinia nie łamie regulaminu to allegro nic z tym nie zrobi. Nie ty pierwszy i nie ostatni
Niestety, tak jak napisałeś - BEZ SZANS. Muszę zacisnąć zęby i zdobyć więcej pozytywów, aby pokryły to nieporozumienie.
ja poprostu blokuje takich klientów na cl , nie mam siły dzwonić do klientów po wystawieniu zaniżonej oceny i pytać co było nie tak. Najczęstsza odpowiedz : bo myślałem że 5 gwiazdek to jak Pan coś super zrobi a jak tak normalnie to myślałem że 3 gwiazdki albo tekst bo mi się tak kliknęło . Ostatnio Pani pisze do mnie z tekstem że chce kupić u mnie towar ale wyświetla się że jest na czarnej liście, to jej pisze że zaniżyła nam ocenę za koszt wysyłki na 3 gwiazdki gdzie wybrała paczkomat za 8,99 zł . Pisałem do niej o wyjaśnienie tej sytuacji, nie odpisała. Dzwoniłem kilkukrotnie to zrzucała. Teraz nagle pisze że ona nie wiedziała że kontaktowałem się z nią. Piszę jej że 8,99 to tyle płacę inpostowi, a gdzie koszt kartonu, wypełniacza, taśmy, etykiety, czasu na spakowanie paczki, prowizja allegro, dopłata do paczki smart i obsługę zamówienia. Poprostu niekiedy mam dość niektórych klientów którzy nie szanują sprzedawców, człowiek spina tyłek żeby wysłać paczkę szybko a potem ona wraca , dzwonie do klienta i pytam dlaczego nie odebrał paczki to klient stwierdza bo sobie wyjechał. To po co zamawia paczkę jak wie że wyjeżdza. DRAMAT
Po prostu allegro stworzyło patologię wśród kupujących.
Tak czarne listy pękają w szwach, a od dzisiaj to się nazywa bodajże jak dobrze pamiętam. Klient nieaktywny.
Dziś zmieniliśmy nazwę zakładki, z której korzystasz – Czarna lista kupujących nazywa się teraz Moi nieaktywni kupujący.
Do zakładki Moi nieaktywni kupujący dodajesz klientów samodzielnie. Możesz też w każdej chwili ich z niej usuwać.
Korzystaj z niej tylko wtedy, gdy to konieczne i masz uzasadnioną przyczynę. Dodawaj do zakładki jedynie kupujących, którzy w przeszłości zachowali się w sposób sprzeczny z regulaminem Allegro – na przykład podawali fałszywe dane kontaktowe.
Jeśli nie masz uzasadnionej przyczyny – odmowa sprzedaży może być niezgodna z prawem (art. 135 kodeksu wykroczeń).
Przejrzyj swoją zakładkę nieaktywnych kupujących i sprawdź, czy Twoje wpisy są uzasadnione. Jeśli masz wątpliwości lub kupujący jest na niej od dłuższego czasu – rozważ usunięcie go z zakładki. Przeglądaj zakładkę regularnie.
Więcej szczegółów znajdziesz w naszym artykule.
Pozdrawiamy
Zespół Allegro
KOLEJNY RAZ MY SPRZEDAJĄCY JESTEŚMY STRASZENI PRZEZ ALLEGRO ALE KUPUJĄCY MOGA BŁOTEM NAS OBRZUCAC
Brawo Allegro, czyli nie jest to już odmowa sprzedaży, a poprostu lista osób, które u danego SPRZEDAWCY nie kupują już.
ProGastrojz też miałem wiadomość od klienta dlaczego mu wyskakuje przy zakupie ,że jest na czarnej liście . Moja odpowiedź ,, ostatnia ocena jaką otrzymaliśmy od Pana jasno wskazuje ,że nie był Pan zadowolony z zakupu . Infomacja jaką Pan widzi podczas próby kolejnego zakupu jest tylko przestrogą ,aby Pan jeszcze raz pomyślal zanim dokona zakupu u sprzedawcy nie spełniającego w 100% postawionych mu wymagań . z szacunkiem ....
re-odpowiedzi nie było 😁