anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący zwrócił towar, ale nie moją sztukę i próbuje odzyskać pieniądze z programu ochrony kupujący

MAMY ROZWIĄZANIE!
IT-Profit
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

Prowadzę działalność gospodarczą i sprzedaję na Allegro używany sprzęt komputerowy. W sierpniu klient zamówił u mnie procesor i po kilku dniach zgłosił zwrot. Paczka dotarła, w niej ten sam model procesora, ale nie mój - nie zgadzają się numery seryjne. Mam na to dowody w postaci zdjęcia na aukcji z widocznym numerem oraz paragonem, na którym zawsze wpisuję numer. 

W związku z tym poinformowałam klienta, że aby przyjąć zwrot musi mi dostarczyć mój procesor, a ten jest do odbioru w firmie.

Klient założył dyskusje i próbuje odzyskać pieniądze z programu ochrony kupujących.

Opisałam całą sytuację w dyskusji, przesłałam zdjęcia przedstawiające dowody, że nie otrzymałam swojego sprzętu. Niestety wydaje się, że w dyskusji ze strony Allegro wypowiada się bot, bo dostałam informację absolutnie nie na temat - że mogę pomniejszyć kwotę zwrotu i mam napisać ile zwracam kupującemu. Ja nie zamierzam zwracać nawet złotówki zanim nie otrzymam swojego towaru, bo byłoby to przyznanie się do przyjęcia tego towaru, który klient wysłał.

Czy jest jakiś sposób, żeby do dyskusji ze strony Allegro włączył się jakiś żywy człowiek, który przeczyta to co zostało napisane i odniesie się do sprawy? W tej chwili mam wrażenie że kupujący mógłby mi wysłać cegłę w paczce zwrotnej, a ja nie mam się jak przed tym bronić...

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@az1rael Ciekawe ile w tej sytuacji, pomogło to, że sprzedający był emerytowanym policjantem 🙂

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wojtekmarchewka prokurator sobie statystykę machnie ot porównają policjanci nr seryjny porocków i bach sprawa ogarnięta można się pochwalić sukcesem.

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@IT-Profit Zgodnie z prawem, musisz zwrócić pieniądze, o ile... No właśnie... O ile zwrócony towar został zakupiony u Ciebie. Skoro nie został, masz na to dowody, to robisz odmowę zwrotu i c'est la vie! 

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@IT-Profit już to konsultuję. Wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
IT-Profit
#8 Zapaleniec

Już dostałam satysfakcjonującą odpowiedź w dyskusji, bardzo dziękuję za interwencję.

oznacz moderatorów
Syrena_zT

@IT-Profit wypowiedzieliśmy się w Twojej dyskusji 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT kolejny taki przypadek na allegro

u nas dwa, trzy razy kupującemu zwróciliście kasę z ap (nie obciążając nas)

ale niesmak pozostał

pytania

jak zwrot kasy ma się w tym przypadku, do regulaminu allegro, gdzie przystępujecie do długu u kupującego?

oraz czyj jest przedmiot, bo przecież kupujący odstąpił od umowy i go nie zwrócił sprzedawcy

pozostały bez odpowiedzi

oznacz moderatorów