anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier inpost nie dostarczył przesyłki, a status jest jako "Przesyłka odebrana".

magic-trinket
#9 Pomysłodawca#

Proszę moderację o pomoc.

Temat zakładam w sprawie przesyłki, która nie została doręczona klientce, a jej status jest jaki "Przesyłka odebrana".

Numer zamówienia:

6fbdf010-2cef-11f0-9c53-57bcac3add17

Link do tematu prześlę klientce, by mogła uzyskać poradę od pracowników allegro.
Proszę też klientkę, by na forum opisała praktyki jakie kurierzy inpost stosują.
Allegro powinno zareagować i ukrócić takie praktyki.
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

eesbley
#7 Wielbiciel#

Dokładnie tak, kurier inpost poinformował mnie telefonicznie, że zostawi paczkę w biurze na dole (Jest to Plus), i dostałam powiadomienie że paczka została dostarczona. Jednak pracownicy nic nie dostali ani nie zostali w żaden sposób poinformowani, że jakas przesyłka do mnie zostanie im przekazana. Wszyscy byli bardzo zdziwieni o co pytam. Dwukrotnie przeszukali oni zaplecze, czy aby na pewno tej paczki nigdzie nie ma, ale niestety nie znalazła się. A kurier na domiar złego nie odbiera telefonu ode mnie, co w sumie jest notoryczne. Wielokrotnie miałam problem z InPostem, że kurier kliknął że mnie dwa razy nie było na miejscu odbioru i odesłał paczkę do nadawcy, a fizycznie bylam, po prostu nie chciało mu się wejść na 1 sze piętro (raz mi tak powiedział, że nie miał czasu to kliknął). Mógł do mnie zadzwonić i bym zeszła, dla mnie to nie problem. Zdarza się też że kurierzy inpostu zostawiają paczkę u kogoś nie informując mnie o tym, tylko dzwoni do mnie pani z np pobliskiego sklepu, że kurier paczkę zostawił. Uważam że to jest no niefajne. Zdaje sobie sprawę, że ten rodzaj pracy jest wymagający ale wystarczy do mnie zadzwonić i zapytać powiedzieć. Ja mogę zejść, odebrać gdzie kurier wtedy nawet nie musi dźwigać. Oczywiście reklamacje już złożyłam i czekam na odzew że strony InPost, ale na wiele nie liczę. W tym przypadku to akurat nie jest paczka od dużej wartości, więc rod chociaż taki plus. 

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry 🙂 

Do przesyłki mamy zrobione zgłoszenie, dzięki któremu Oddział został poinformowany o nieprawidłowościach. Sprawa jest weryfikowana, a pracownicy podejmują priorytetowe działania w celu poprawnego doręczenia paczki. Zgłoszenie jest z dziś, toteż prosimy o cierpliwość 🙂 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@eesbley bardzo mi przykro, że masz takie problemy z dostawą przesyłek z Allegro.
Oczywiście kurier nie powinien zachowywać się w ten sposób, zgłosiłam to już do InPost. W sprawie przesyłki, której dotyczy to zgłoszenie, musimy poczekać na odpowiedź od przewoźnika. 

CC: @magic-trinket

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

eesbley
#7 Wielbiciel#

Aktualizacja sprawy. 

Paczka się odnalazła. Niemniej jednak kurier inpost no chyba nie powinien zostawiać paczki nie pod wskazanym adresem+ no nie powiedział nic do pracowników Plusa (gdzie zostawił paczkę) że ja zostawia i że jest ona do mnie, po prostu zostawił.  

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@magic-trinket

Powiem tak. Dla Inpostu nich liczy się to co pokazuje tracking. Jak jest, że odebrano, to znaczy, że paczkę dostarczono.

Pewnie kurier zostawił przesyłkę pod drzwiami (niekoniecznie mieszkania, u mnie potrafi zostawić pod blokiem), albo w jakimś punkcie. Przerabiałem już kiedyś ten temat, zero pomocy od przewoźnika (tylko pretensje, czego chcę, bo przecież odebrałem). Sam znalazłem paczkę w jednym z ich POP-ów.

oznacz moderatorów

eesbley
#7 Wielbiciel#

Aktualizacja sprawy. 

Paczka się odnalazła. Niemniej jednak kurier inpost no chyba nie powinien zostawiać paczki nie pod wskazanym adresem+ no nie powiedział nic do pracowników Plusa (gdzie zostawił paczkę) że ja zostawia i że jest ona do mnie, po prostu zostawił. 

oznacz moderatorów