Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę moderację o pomoc.
Temat zakładam w sprawie przesyłki, która nie została doręczona klientce, a jej status jest jaki "Przesyłka odebrana".
Numer zamówienia:
Dokładnie tak, kurier inpost poinformował mnie telefonicznie, że zostawi paczkę w biurze na dole (Jest to Plus), i dostałam powiadomienie że paczka została dostarczona. Jednak pracownicy nic nie dostali ani nie zostali w żaden sposób poinformowani, że jakas przesyłka do mnie zostanie im przekazana. Wszyscy byli bardzo zdziwieni o co pytam. Dwukrotnie przeszukali oni zaplecze, czy aby na pewno tej paczki nigdzie nie ma, ale niestety nie znalazła się. A kurier na domiar złego nie odbiera telefonu ode mnie, co w sumie jest notoryczne. Wielokrotnie miałam problem z InPostem, że kurier kliknął że mnie dwa razy nie było na miejscu odbioru i odesłał paczkę do nadawcy, a fizycznie bylam, po prostu nie chciało mu się wejść na 1 sze piętro (raz mi tak powiedział, że nie miał czasu to kliknął). Mógł do mnie zadzwonić i bym zeszła, dla mnie to nie problem. Zdarza się też że kurierzy inpostu zostawiają paczkę u kogoś nie informując mnie o tym, tylko dzwoni do mnie pani z np pobliskiego sklepu, że kurier paczkę zostawił. Uważam że to jest no niefajne. Zdaje sobie sprawę, że ten rodzaj pracy jest wymagający ale wystarczy do mnie zadzwonić i zapytać powiedzieć. Ja mogę zejść, odebrać gdzie kurier wtedy nawet nie musi dźwigać. Oczywiście reklamacje już złożyłam i czekam na odzew że strony InPost, ale na wiele nie liczę. W tym przypadku to akurat nie jest paczka od dużej wartości, więc rod chociaż taki plus.
Dzień dobry 🙂
Do przesyłki mamy zrobione zgłoszenie, dzięki któremu Oddział został poinformowany o nieprawidłowościach. Sprawa jest weryfikowana, a pracownicy podejmują priorytetowe działania w celu poprawnego doręczenia paczki. Zgłoszenie jest z dziś, toteż prosimy o cierpliwość 🙂
@eesbley bardzo mi przykro, że masz takie problemy z dostawą przesyłek z Allegro.
Oczywiście kurier nie powinien zachowywać się w ten sposób, zgłosiłam to już do InPost. W sprawie przesyłki, której dotyczy to zgłoszenie, musimy poczekać na odpowiedź od przewoźnika.
CC: @magic-trinket
Aktualizacja sprawy.
Paczka się odnalazła. Niemniej jednak kurier inpost no chyba nie powinien zostawiać paczki nie pod wskazanym adresem+ no nie powiedział nic do pracowników Plusa (gdzie zostawił paczkę) że ja zostawia i że jest ona do mnie, po prostu zostawił.
Powiem tak. Dla Inpostu nich liczy się to co pokazuje tracking. Jak jest, że odebrano, to znaczy, że paczkę dostarczono.
Pewnie kurier zostawił przesyłkę pod drzwiami (niekoniecznie mieszkania, u mnie potrafi zostawić pod blokiem), albo w jakimś punkcie. Przerabiałem już kiedyś ten temat, zero pomocy od przewoźnika (tylko pretensje, czego chcę, bo przecież odebrałem). Sam znalazłem paczkę w jednym z ich POP-ów.
Aktualizacja sprawy.
Paczka się odnalazła. Niemniej jednak kurier inpost no chyba nie powinien zostawiać paczki nie pod wskazanym adresem+ no nie powiedział nic do pracowników Plusa (gdzie zostawił paczkę) że ja zostawia i że jest ona do mnie, po prostu zostawił.