Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Pewnie kolejny post który nikogo z pracowników nie obejdzie ale dla zasady:
ZMNIEJSZCIE WYMAGANIA KURIERÓW SMART I PRZESTAŃCIE DOWALAĆ KOLEJNYCH!!!!!!
Żeby mieć SMART trzeba mieć allegro delivery gdzie są ponad 4 metody dostawy DPD,Orlen,DHL i Onekurier, oczywiście nie można z żadnej zrezygnować ani z delivery bo odbierają smart. Ponad to według regulaminu :
Udostępnij w swoich ofertach co najmniej:
a delivery zawiera wszystkie dostawy i nie da się ich wyłączyć i nieprawdą jest ze wystarczy miec np.3 dostawy do punktu bo samo delivery juz ma 4 wiec to kłamstwo!!
Sprzedawcy niejednokrotnie mają problem z pewnymi przewoznikami na swoim rejonie, nikomu nie jest dobrze mieć 5 kurierów a część osób ma problemy z wybranymi firmami. Róbcie sobie to delivery ale pozwólcie ludziom zrezygnować z wybranych metod dostawy w ramach tego! Przestancie zmuszać do korzystania ze wszystkich mozliwych kurierów! Przeciez mozna zrobic te metode z mozliwoscia np wylączenia kuriera dhl z tego albo dpd...
I nie piszcie ze nikt nie kaze mieć smarta bo bez smarta to mozna sobie nie powiem co zrobic na tym portalu.
A teraz czekam na odpowiedź empatycznego moderatora który jedyne co napisze : Przykro mi zdaje sobie sprawe ze to dla ciebie utrudnienie ale tak wygląda nasz regulamin. Zawsze mozesz zrezygnowac z opcji smart.
Ewentualnie ze moge sobie zglosic ten pomysl co tez nikogo nie obejdzie.
I oczywiscie wiem ze ten post to na próżno ale człowiek się wygadał.
dywersyfikacja przewoźników to cel allegro "żeby kupujący miał większy wybór" czyli żeby oferty były bardziej atrakcyjne.
O ile jakiś przewoźnik się nie wycofa jak UPS to raczej wątpliwe żeby lista się zmniejszyła... ja się tylko boję że niedługo dorzucą jeszcze pocztę polską a tego to nie chcę bo mam z nimi bardzo złe przygody jeśli chodzi o odbieranie paczek.
Ten tekst przestał był cokolwiek warty w momencie kiedy wybór klientom zabrali... Nie da się wybrać kuriera, więc klient wyboru nie ma... Proste jak konstrukcja cepu.
Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że no owszem nikt nie każe mieć smarta. Chcesz musisz spełniać wysmagania.
Jednakże Allegro też nikt nie kazał mieć Delivery. W ogóle nie musieli brać na siebie przesyłek xD. Chcieli się za to brać. To może na równi ze sprzedawcami też by zadbali o chociaż podstawową jakość usługi???? Co to za jakość z systemem padającym co poniedziałek, a często częściej. Boxy to chyba po Świętach wszystkie padną. Ktoś zauważył jak często awarie mają w porównaniu z konkurencyjnymi firmami? Co chwilę jakiś post...
Nikt Allegro nie kazał mieć Allegro ona czy Delivery więc może czas na równi ze sprzedawcami poogarniać co nawłączali... Bo klienci przez lata nie wybaczą jak się to wykraczy przed samymi świętami...
Ps. coraz więcej sprzedawców twierdzi, że wcale nie traci na wyłączeniu Delivery, odchodzą koszty, zwrotów, używek, uszkodzeń, pracy pracowników itp. I zysk końcowy na podobnym poziomie. A mniej pracy i nerwów. Sporo tu takich wpisów było....
Niestety, w przypadku sprzedaży produktów tj. artykuły spożywcze, dla zwierząt itp. bez smarta nie będą się sprzedawały w zadowalających ilościach.
@AnnaG-Antyki tak w połowie września zrezygnowałem ze smarta, bo mam dość latania z jedną paczką, po 10 punktach a czekanie na kuriera szkoda czasu i kasy 🙂
Po rezygnacji jestem w szoku, myślałem że zrobię jakieś 30 - 50 % obrotu a tu sprzedaż prawie jak w najlepszym miesiącu 🙂 zamówień mniej, koszyk 150 - 200 zł i żadnego zwrotu, zero biegania z paczkami 😄
Niestety widzę po zamówieniach, 80% to smart więc łatwo obliczyc efekt.
@petinek_pl ale ja miałem to samo, teraz Ci sami klienci kupują zamiast 4 paczek po 50 zł jedną za 200 i płacą za wysyłkę 😄
@kostas11 ale zdajesz sobie sprawę że to jak ktoś sobie poradzi bez smarta zależy głównie od asortymentu który sprzedaje?
Jak ktoś ma dużo drobnicy za kilka-kilkanaście zł to bez smarta będzie miał 3/4 mniej sprzedaży bo mało kto będzie płacił 11zł za wysyłkę towaru wartego 10zł. A nawet jak by 10% zamówień wróciło przez tych co chcą wykorzystać darmowe wysyłki to reszta coś dobierze do tych 45zł.
@kostas11 no ale sam piszesz,że zamówień masz mniej czyli jednak na minus?
Jak pisałem wcześniej. Jeżeli sprzedajesz produkty, które są dostępne masowo na Allegro. Nie ma możliwości aby nie było smarta. Jeżeli klient ma wybór 50 zł i darmowa dostawa, a 50 zł i płatna przesyłka, to wybierze ofertę z darmową dostawą. Niestety Allegro nalicza prowizję nawet od przesyłki, więc nie ma możliwości aby jakoś bardzo obniżyć cenę.
@991221 @RED produkty co mam sprzedaje sporo firm na Allegro łącznie z producentem i mają smarta, bardziej mi się wydaje że szukanie jest tak utrudnione że stali klienci a jestem na allegro ponad 15 lat, wchodzą w ostatnie zakupy i ponawiają zakup 😄
@petinek_pl Tak mam mniej o jakieś 20 % ale nie są to zakupy typu 2 x 28 zł czy 28 zł + 38 zł byle się złapać na smart tylko takie jak przed chwilą 😄
kwestia co sprzedajesz
@kostas11 ma może bardziej świadomych klientów i przez to większe zamówienia
u nas niestety mamy też dużo zwrotów nie smartowych, na jakieś groszowe **piiip**oły - głównie
z dopiskami "pomyliłem się"
nic tak nie wnerwia, jak zwrot towaru za 10zł przy np: 11,49zł wysyłce
a towar często nie ruszany lub nawet nie wyjęty z koperty