@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ co mogę zrobić aby mieć możliwość wykluczenia wybranego kuriera z dostawy Allegro one a nie utracić smarta. Większość klientów kupuje ze smartem nie chcę go stracić ale zmuszacie do posiadania w dostawie wszystkich film kurierskich. Z niektórymi mam naprawdę duże problemy. Obecnie DHL nie odbiera paczek ani nie doręcza w związku ze złożoną skargą kurier robi mi teraz na złość. Chwilowo mam mniej zamówień z DHL ale jak zacznie wpadać więcej nie będą odbierane a ja będę otrzymywać negatywy i spadnie jakoś sprzedaży. Jestem dobrym sprzedawcą i zależy mi na smart ale nie jestem w stanie korzystać z usług każdej firmy kurierskiej. Sytuacja analogiczna z DPD od nowego roku zacznie być obowiązkowy a specjalnie z niego zrezygnowałam bo kurier również nigdy nie odbierał zleceń. I proszę nie pisać mi żeby wam to zgłaszać bo interwencje nic nie dają było ich już dużo. Kierownictwo firm przewozowych się nie przejmuje a kurierzy tym bardziej. Musi być możliwość zrezygnowania z jakiegoś kuriera przecież nie każdy ma możliwość korzystania ze wszystkich firm z różnych powodów. Kiedyś była możliwość korzystania z dwóch lub trzech wybranych usług z listy a teraz jest obowiązek korzystania ze wszystkich bo do usługi Allegro one podłączyliście każdego kuriera. A żeby nie stracić Smart trzeba mieć Allegro one. Proszę o przedstawienie rozwiązania.
@la_nika to dlaczego sytuacja od wielu tygodni nie zmienia się ani trochę pomimo moich licznych zgłoszeń?
@petinek_pl niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Również przekazałam informację, że sprawa jest poważna, a nasze interwencje jak na razie nie pomagają.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ mija kolekny tydzien i dalej nic. Niby przekazujecie jak powazna sprawa a sytuacja dalej nie zmienia sie. Kurier znowu nie odebral przesylek, a przesylka ktora odebral pare dni temu dotarla do klienta pognieciona i polamana
@petinek_pl podaj proszę numery tych przesyłek, ponowie prośbę o interwencję w Twojej sprawie.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ w dalszym ciągu zero odpowiedzi,żadnej interwencji, w dniu dzisiejszym kurier miał doręczyć mi towar i znowu oznaczył sobie że nie doręczono. Co jest że nikt nic z tym nie robi ani wy ani dhl???????Przeciez to juz trwa od tygodni!!!!!!!!
Też miałem pytać o możliwość wyłączenia jednego kuriera ze wzl. na specyfikę paczek ale widzę że nie ma sensu...
nie chcę bronić kurierów ale trochę muszę, robota niewdzięczna po 10-14h bez względu na pogodę, ludzie po drodze też nie lepsi... no i dostają rejon, cały wóz paczek do tego listę odbiorów i muszą się ogarnąć bo inaczej dostają kary regulaminowe/finansowe.
Spróbuj zdobyć numer telefonu do dyspozytorni i tam zapytaj, oni mają ostatnie słowo jeśli chodzi o trasy kuriera. Allegro niewiele może, co najwyżej ktoś wyśle maila i kliknie "problem rozwiązany" w zgłoszeniu bo tak dla nich najłatwiej.
@petinek_pl Tak jak wcześniej Sandra, proszę Cię o podanie numerów przesyłek.
@nat_not ale to nie jest odpowiedź na moje skargi, ja podam kolejny numer a ty tylko napiszesz ze przekazalas sprawe do dhl i czekacie na odpowiedz. Juz podawalam wiele numerow i podobno sprawa miala byc pilna bo sytuacja sie powtarza i do tej pory a mija juz miesiąc nikt nawet nie odpowiedzial slowem..
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Odnalazłam swoje posty z listopada.. zgłaszałam wielokrotnie brak podjazdów dhl. Pisaliscie ze wszystko robicie zeby to naprawic, do dnia dzisiejszego nie dostalam od was nawet zwyklego wyjasnienia a co dopiero dzialan. Jest prawie luty, od tygodnia znowu kurier ani razu nie pojawil sie po odbiory paczek ani nawet nie odbiera ich z automatow. Sytuacja trwa od pazdziernika.. to juz 4 miesiace kiedy kurier nie realizuje zadnych moich zlecen a telefony odrzuca i nie odbiera.. to jest chore ze pozwalacie na cos tak absurdalnego. Mam nieodbeirane paczki od 4 miesiecy HALO!!!!!!!!!!!! Zgłaszałam to dziesiątki razy i NIC!!! Pisaliscie tlyko ze zglaszacie to do dhl i na tym koniec.
Przykładowe zgłoszenia 54795146,54837430,54795146,55551258,58685064. I reklamacje na kuriera dhl wszystkie odrzucone a niektore od pazdziernika dalej w trakcie!!! 145558/2025,150266/2025,150267/2025,150265/2025,150268/2025,173329/2025,173327/2025,173330/2025,173326/2025,200102/2025,34476/2026,34477/2026,34479/2026,34481/2026,34683/2026
Nie jest wam naprawde wstyd, powyzej post z 25.11 gdzie pisalam ze dalej nikt nie dal mi nawet odpowiedzi..jest 29.01 i dalej nie mam odpowiedzi i dalej nikt nie podjezdza...
Cześć, @petinek_pl. Rozumiem Twoje niezadowolenie i przepraszam za wszelkie utrudnienia, które pojawiły się w procesie logistycznym. Przekazałam Twoje uwagi wraz z prośbą o pilną interwencję. Gdy tylko dostanę więcej informacji, wrócę z odpowiedzią.
@MiMary ja to do was zgłaszam od 4 miesięcy..cały czas tylko piszecie to co ty czyli jak będzie więcej informacji to wrócę i nie wracacie.. w listopadzie też pisaliscie ze zglosiliscie pilne interwencje. I nawet wyjasnien do dzis nie bylo..a teraz znowu dzieje sie to samo. Zglosilam tez w formularzu do dhl ze chce stale podjazdy od lutego i od poniedzialku luty a do tej pory tez nikt nawet slowem sie nie odezwal..ech wszedzie partactwo.
@petinek_pl "Rozumiem Twoje niezadowolenie i przepraszam za wszelkie utrudnienia", ale ***********
@TechartGSM naprawdę staram się pisać w miarę kulturalnie ale to samo myślę..
Wchodzę sobie tu czasem poczytać nowe wątki o sprzedaży na allegro i wiecie co? Utwierdza mnie to wszystko w przekonaniu, że zaprzestanie handlu na tej platformie kilka lat temu i przerzucenie się na własne sklepy to była najlepsza decyzja w moim życiu. Allegro to moloch, najważniejsze są wyniki finansowe, które można pokazać akcjonariuszom, reszta się nie liczy. Wyrośli na małych handlarzach, a teraz się od nich odcinają. Czy wyobrażacie sobie żeby oficjalny sklep allegro, albo duże podmioty obecne na tym portalu miały takie problemy jak my?
@petinek_pl otrzymaliśmy potwierdzenie od DHL, że stałe podjazdy na Twoim koncie są od dzisiaj aktywne. Zgodnie z deklaracją podjazdy będą realizowane od poniedziałku do czwartku w godzinach 12:00-14:00.
@la_nika tyle to już sama wiem ale to nie zalatwia sprawy. Rozumiem ze moje zgłoszenia odnosnie braku odbiorów od listopada dalej olewane? Dalejh zero wyjasnien odnosnie tamtych sytuacji ani tych ktore mam od 2 tygodni.. stale odbiory zgłosiłam bo nie wiem juz jak inaczej ten problem rozwiazac, wy nie pomogliscie ani odrobine od listopada. Co jesli kurier znowu nie bedzie podjezdzal, znowu mam walkowac temat? Odpowie ktos wreszcie na te wszystkie braki podjazdu??
@la_nika no i proszę, kurier nie pojawił się jak zawsze po odbiór paczek mimo uruchomienia stałych zleceń. Czy są stale podjazdy czy nie nikt nie odbiera zleceń,nikt nie przyjeżdza od listopada.
@petinek_pl bardzo Cię przepraszam, zgłosiłam to bezpośrednio do DHL.