Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Moje konto zostało zablokowane chwilę po wpłynięciu niecałych 5 tysięcy zł. Mam działalność nierejestrowaną w formie dropshipping, w odpowiedzi na mojego maila uzyskałem informację, że muszę przeslać zdjęcie dowodu osobistego który jest umieszczony obok wystawionych produktów, domyślam się że wiecie co to dropshipping i nie mam możliwości wysłać takiego zdjęcia. Nad mienie ze jestem niepełnoletni.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Wiesz ze jak tego nie zrobisz to Ci nie odblokują, a czy będziesz pytał czy wiedzą czy nie to nic nie pomoże.
Mam podpisane oświadczenie od opiekunów którzy wyrażają zgodę na moja dzialanosc, wiec nie wiem czego mam sie spodziewac
Niech zgadnę, sprzedałeś jakąś elektronikę typu telefon, konsola itp?
Klient zamo1wił 135 sztuk produktu 35 zl / 1szt
@karmajshop jeśli nie masz firmy, to nie wystawiaj takiej ilości przedmiotów !!!, to tak na przyszłość, bo na tym koncie raczej nic już nie sprzedasz😉
@karmajshop dziewczyny w odblokowaniu konta Ci nie pomogą, jedyne co możesz zrobić, to zamknąć konto na Allegro i po jakimś czasie odzyskasz pieniądze, ale towar i tak musisz wysłać
Po jakim czasie odzyska śrdoki, latami tu walczą, poczytaj posty.
zdazylem wyplacic wszystkie srodki przed zablokowaniem.
@karmajshop no to Ci się udało🙂
@LEW433 ale innej opcji nie ma, bo jak sam napisałeś :"Wiesz ze jak tego nie zrobisz to Ci nie odblokują"
@karmajshop A kiedy to 5 tysi wpłynęło? Wiesz że od tego momentu masz 7 dni na założenie normalnej firmy?
wczoraj, musialem zwrocic pieniadze poniewaz klient sie rozmyslil
@karmajshop napisał(a):
wczoraj, musialem zwrocic pieniadze poniewaz klient sie rozmyslil
Wiesz że przy działalności nierejestrowanej limit dotyczy przychodu należnego, który w tym momencie znacznie przekroczyłeś? Teraz pozostaje już tylko normalna firma, na której założenie masz 7 dni.
co jak nie zaloze? nie dysponuje srodkami >1000 zl aby otwierac firme
@karmajshop No to może Ciebie odwiedzić US i ZUS i poprosić o zapłacenie zaległych podatków i składek. Nie wiem jak w przypadku zwrotu, czy ten limit ci się wyzeruje. Wiem że w momencie przekroczeniu limitu masz 7 dni na rejestrację firmy.
Ktos kupił drogą rzecz, czyżby elektronika?
Rodzice zdecydowali ze nie chca abym teraz mial firme jeszcze z ich danymi itd. zamowienie wplynelo wczoraj 23 h temu. ile bedzie mnie kosztowac taka formalnosc?
@karmajshop jeśli zrobiłeś zwrot, to bardzo łatwo będziesz się mógł wytłumaczyć w US, że to pomyłka, więc póki co firmy nie musisz otwierać
@karmajshop Założenie firmy jest darmowe, ale trzeba zarobić na księgowość, składki, podatki. Rejestracja w BDO. I zależy czym handlujesz, pytaliśmy o elektronikę, na której jest obowiązkowy VAT (również na działalności nierejestrowanej).
glównie zabawki, z elektroniki to mam tylko nawilzacz powietrza budziki i tyle