anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nałożenie ograniczeń na konto sprzedawcy

DKCommerce
#8 Zapaleniec

Otrzymaliśmy dziś ograniczenia na nasze konto allegro za brak odpowiedzi w dyskusji. 

Klient dokonał zwrotu otrzymanego od nas towaru metodą Allegro Delivery. 

Kurier zgubił przesyłkę i zwrot nie trafił do nas. Klient założył dyskusje gdzie go poinformowaliśmy, że ze względu na zagubienie paczki nie możemy rozliczyć zwrotu. 

Allegro w tym wypadku jako przewoźnik wziął na siebie weryfikację gdzie jest zagubiona paczka. 

W wiadomości w dyskusji Allegro w dniu 10 lutego zobowiązało się do kontaktu z kupującym, dlatego my uznaliśmy, że nasz udział w tej dyskusji jest zbędny, ponieważ rozwiązanie sprawy powinno nastąpić na drodze Allegro-Klient, tak też wynikało z wiadomości Allegro w dyskusji.

Klient dziś ponaglił pytanie o status zaginionej paczki. 

No i my otrzymaliśmy ograniczenia za brak kontaktu z klientem w dyskusji. W tej sprawie napisałem do Państwa na kontakt i otrzymałem od allegro taką wiadomość : 

dziękuję za wiadomość. 

Czasowo ograniczyliśmy sprzedaż na Państwa koncie ze względu na brak kontaktu z Client:115745454 w dyskusji. 

Fakt prowadzenia przez nas weryfikacji nie zwalnia Państwa z obowiązku wynikającego z Regulaminu, tj. udzielenia odpowiedzi na wpis kupującego w ciągu 24 godzin od chwili jego dodania.

Automatycznie zdejmiemy ograniczenie z Państwa konta po 3 dniach. Nie zrobimy tego wcześniej. dlatego nie musza Państwo kontaktować się z nami w tym celu. 

Podstawą naszego działania są art. 2.12. i 8.4. Regulaminu Allegro.'

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  czy mogę o spojrzenie na sprawę racjonalnie? Poniżej sreeny z dyskusji. 

dyskujsa 0.jpg

Dyskusja nr 1.jpg

Dyskusja nr 2.jpg

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zgodnie z regulaminem masz obowiązek odpowiedzieć na każdy wpis kupującego w dyskusji w ciągu maksymalnie 24 godzin - niezależnie od tego czego ten wpis dotyczy.
Twoja odpowiedź musi być zawsze ostatnia nawet jeśli kupujący napisze "." to musisz coś na to odpisać.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DKCommerce Napisałeś do nas wiadomość i otrzymałeś dziś odpowiedź w korespondencji nr 59370715. Jeśli masz wątpliwości co do zasadności zastosowania ograniczenia na Waszym koncie, możesz próbować wyjaśnić tę sprawę w korespondencji mejlowej z osobami, które znają szczegóły. 

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

DKCommerce
#8 Zapaleniec

Oczywiście otrzymałem odpowiedź od Państwa, ale pisząc tutaj post miałem nadzieję, że ktoś spojrzy na sprawę racjonalnie. 
Zapis regulaminu na podstawie, którego nałożyliście ograniczenia brzmi : 

Sprzedający ma obowiązek udzielenia odpowiedzi i złożenia wyczerpujących wyjaśnień w Dyskusji w ciągu 24 godzin od skierowania zarzutów przez Kupującego.

Proszę o informację jaka wiadomość została uznana jako skierowanie zarzutów? 
Uważam, że Państwo nadwyrężają ten zapis. My dokonaliśmy wyczerpujących wyjaśnień na początku dyskusji, a dalsza korespondencja nastąpiła na linie Kupujący-Allegro. Nie było tam sformułowanych zarzutów. Wobec tego liczę, że Państwo jeszcze raz zweryfikujecie tą sytuację pod względem racjonalności nałożonych ograniczeń. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DKCommerce Ponownie proszę o kontakt w tej sprawie w korespondencji nr 59370715. Osoby, które znają szczegóły i podejmują decyzje w tej sprawie, udzielą Ci informacji.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DKCommerce Twoją winą jest, że nie napisałeś w dyskusji, że za allegrowo delivery odpowiada serwis, a ty nie odpowiadasz za zwrot kupującego, jeżeli przesyłka nie dotarła.

oznacz moderatorów