Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy to nie łamie prawa ? Czy to nie zmusza do Waszych problematycznych dostaw ? Amzon dostał kiedyś karę za faworyzowania swoich dostaw ?
W związku z okresem przedświątecznym i zwiększoną liczbą zamówień czas dostawy po stronie firm logistycznych jest trudny do przewidzenia. Dotyczy to przede wszystkim przewoźników, z którymi współpracujesz na podstawie umowy własnej. Aby uniknąć sytuacji, w których klienci dostaną zamówienia później niż wskazywał na to przewidywany czas dostawy, wprowadzimy pewne zmiany.
Dla metod dostaw, które rozliczasz bezpośrednio z przewoźnikiem, informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać do 16 grudnia.
Wydłużenie przewidywanego czasu dostawy nie wpłynie na sposób liczenia punktów w panelu Jakość mojej sprzedaży. Dlatego, aby nie stracić punktów, nadal wysyłaj zamówienia zgodnie z deklaracjami w ofertach.
@kostas11 Ale to jest zabawne:
"informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać w Twoich ofertach jeszcze przez jakiś czas"
Ciekawe ile to jest jakiś czas 🤣
W ogóle allegro powinno w takim razie wprowadzić nową opcję w czasie wysyłki, zamiast 2,3 czy ile tam chcą dni dodać "za jakiś czas".
@sl-aw-ek To by było przynajmniej uczciwsze wobec klientów.
@sl-aw-ek nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ale to jasno pokazuje jak allegro wymusza i zniechęca do niektórych przewoźników, jak mi uwalą święta i nie będzie oznaczenia dostawa przed świętami, piszę pismo do UOKiK 😉
Mam w ofertach samego InPosta i ciekaw jestem co zrobią ?
@kostas11 ja bym jeszcze do inposta napisał że allegro im uwala na portalu dużą część potencjalnych wysyłek
@az1rael a czemu ? poprawnie jest wszystko w tabelce, InPost wozi tylko do 23 grudnia, 24 jest wolny 😄 to że Allegro Delivery robi se problemy pisząc że paczki nadane 23 grudnia dotrą na święta to już nie mój problem 😄
A ja ma w związku z tym pytanie - skoro nie będzie wyświetlany czas dostawy to czy będą wstrzymywane wypłaty środków?? Bo z tego co pamiętam, to od 10 dni są wstrzymywane - a skoro nie będzie pokazywany od 16 czas dostawy to co z wypłatami??
Oczekuję odpowiedzi, pozdrawiam
@kostas11 Cześć! Jeśli korzystasz z usług przewoźnika, którego czas doręczenia jest nam nieznany, to niestety nie możemy obiecać, że paczka dotrze do klienta przed świętami. Nie znamy warunków Twojej umowy własnej z przewoźnikiem i po prostu nie mamy pewności co do godzin pracy tych przewoźników, a sprzedawcy mają różne deklaracje wysyłki, udostępniają różne metody dostawy itd.
Podsumowując: bazujemy na znanych i zdefiniowanych czasach przewozu. Wszystkie informacje o tym, do kiedy planujemy wyświetlać informację o dostawie przed świętami w ofertach - znajdziesz w tym artykule. Czas wyświetlania informacji w ofertach będzie różny, w zależności od:
- Twojej deklaracji wysyłki w ofertach,
- udostępnianych metod dostawy (czy oferujesz dostawę, gdzie czas przewozu wynosi 1 dzień),
- tego, czy wysyłasz zamówienie z Polski do Polski.
Jeśli chodzi o samą komunikację, to wysłaliśmy już sprostowanie.
Informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać do 16 grudnia wyłącznie w przypadku metod dostawy:
Dla pozostałych metod dostawy informację o dostawie przed świętami planujemy wyświetlać zgodnie z tabelą w tym artykule.
@la_nika tak dostałem, właśnie miałem je wkleić 😄 teraz to wydaje się ok 😄
Dziś wysłaliśmy do Ciebie mejla o tytule Nadajesz przesyłki na umowach własnych? Sprawdź, jak to wpłynie na przewidywany czas dostawy w Twoich ofertach. Daliśmy w nim znać, że dla metod dostaw, które rozliczasz bezpośrednio z przewoźnikiem, informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać do 16 grudnia.
Ta informacja była nieprecyzyjna. Informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać do 16 grudnia wyłącznie w przypadku metod dostawy:
Dla pozostałych metod dostawy informację o dostawie przed świętami planujemy wyświetlać zgodnie z tabelą w tym artykule.
@la_nika ja myślałem że każdy przewoźnik w regulaminie ma czas dostawy a regulaminy są wszak ogólnie dostępne o ile wiem to przed świętami przewoźnicy sobie też deklaracje dla klientów składają że np doręczą przed świętami np inpost ma taki wielki święcący baner reklamowy
@az1rael zachęcam Cię do zapoznania się z tą wypowiedzią.
Jeszcze raz:
Informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać do 16 grudnia wyłącznie w przypadku metod dostawy:
Więc nie wiem, skąd Ci się tutaj wziął InPost, który jest z nami zintegrowany.
@renyd_kupteraz to dotyczy informacji o dostawie przed świętami, nie przewidywanego czasu dostawy. Nie wpłynie to na opóźnienie w wypłatach.
@la_nika tak czy siak, nieładnie się bawicie bo nie widzę tu równego traktowania podmiotów
@az1rael @RED aż tak źle nie będzie, według informacji od allegro i tabelki od kiedy będzie oznaczenie powinno się dla InPosta poprawnie wyświetlać do 22 grudnia do godzin granicznych jakie mają ustawione sprzedawcy, potem znika oznaczenie tym co nie mają Allegro Delivery i wchodzi ostatnia rubryka z Allegro Delivery jako jedyni będą doręczać 24 grudnia 😄
InPost nie pracuje 24 grudnia, więc nie mogą dla nich wyświetlać gwarancji 23 grudnia, powinni wygasić 22 grudnia 🙂
Mam nadzieję... W sumie fani zakupów na ostatnią chwilę już w zeszłym roku chyba sie nauczyli...
@kostas11 No zaczęło się kombinowanie. Dziś robię mały zakup na allegro, zawsze paczkomat i od dawna ten sam. Dziś domyślnie ustawiony DHL z ładną formułką, żeby wypróbować ten wspaniały sposób dostawy. W **piiip**u szukania Inpostu (bo pełno różności AD), a jak znalazłem, to musiałem na nowo ustawiać swój ulubiony.
@kostas11 bierz pod uwagę układ dni wolnych w tym roku
dodaj głupoty w algorytmach allegro
i wyjdzie, że kup 22 grudnia, a towar otrzymasz w nowym roku
@RED spokojnie czuwam, sprawdzam przed 12 i po 12 bo tak mam nadania ustawione tego samego dnia i na razie wszystko wyświetla mi się poprawnie 😄