anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadania inpost

KKStorePL
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

Mam pytanie dotyczące etykiet InPost zamawianych przez Allegro.

Przy generowaniu etykiety trzeba wybrać sposób nadania: Paczkomat albo odbiór przez kuriera. Czy ten wybór faktycznie ma znaczenie? Czy etykieta wygenerowana z opcją „Paczkomat” może zostać przekazana kurierowi podczas odbioru paczek, czy musi być nadana wyłącznie w Paczkomacie?

Mam też drugie pytanie. Jeśli wieczorem zamówię odbiór kuriera na następny dzień, a rano wpadnie mi jeszcze jedno zamówienie, to czy muszę ponownie zamawiać odbiór kuriera dla tej nowej paczki lub coś dodatkowo zaznaczać? Czy wystarczy przygotować etykietę i po prostu przekazać tę paczkę kurierowi podczas zaplanowanego odbioru?

Z góry dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KKStorePL przy generowaniu jak zaznaczysz odbiór kuriera to nie nadasz już jej w paczkomacie. Na odwrót jak wybierzesz paczkomat to możesz spokojniej oddać kurierowi który ma zlecenie odbioru.

Jak zamówisz odbiór to nie musisz do nowej paczki powtarzać odbioru.

oznacz moderatorów

KKStorePL
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @KKStorePL, jeśli wybierzesz paczkomat, przesyłka może być nadana przez paczkomat lub odebrana przez kuriera (po zleceniu odbioru), jeśli odbiór przez kuriera, to musi być nadana przez kuriera, nie ma możliwości nadania takiej przesyłki przez paczkomat inPost. Nie ma również możliwości zmiany sposobu nadania paczki. W tej sytuacji możesz wygenerować nową etykietę z poprawnym sposobem nadania. W przypadku zamówienia odbioru przesyłki, tak jak @Client:44052296 wspomniał, nie ma potrzeby zamawiania osobnego odbioru dla każdej przesyłki.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KKStorePL
#8 Zapaleniec

Czyli moge zamówić kuriera po 1 przesyłke a dać mu np. 15 ?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KKStorePL 

Tak, możesz.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów