anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagły wzrost procent wartości sprzedaży i dostawy za dostawy UPS - opłaty dodatkowe

DROGERIE24_pl
#11 Animator#

Czy zmienił się jakiś cennik od marca do UPS? 

Mianowicie mam teraz pełno dopłat dodatkowych za paczki zależne od wagi, czy kiedyś tego nie było?

Bo to że są pobrania to ok 4,99 ale reszta? A specjalnie odszedłem od DPD na UPS żeby tego uniknąć.

Opłaty za dostawę na poziomie luty 4,5% marzec 5,9% kwiecień 8,1%

Coś za szybko to wszystko rośnie. 

Co jaki interwał są naliczane koszty za przewoźników, bo może sporo mi do kwietnia wbiło się dostaw z końca marca? Jest taka możliwość??

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@DROGERIE24_pl Zweryfikuj za co te dopłaty , dodatkowe wychodzą od przewoźnika -nadwaga , niestandard , podjazd kuriera

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#11 Animator#

no przecież piszę że dopłaty za paczki zależne od wagi:

1,49zł 

Nazwa usługi dodatkowej: Dopłata do usługi Allegro Kurier UPS do paczki o wadze powyżej 10 do 15 kg (wagi rzeczywistej lub wymiarowej) Kod: UPS_N32_KURIER_NADWAGA_10_15

1,99zł  i dalej dla 15-20kg

2,99zł   dla 20-25kg

3,99zł dal 25-30kg

I czy UPS zawsze tak miał czy dopiero się zmieniło od Marca 2025

I opłaty dowaliło mi tylko w dwa konkretne dni: 12 marca i 3 kwietnia a wysyłki szły regularnie przez luty, marzec i kwiecień, z tym że w lutym takich opłat NIE BYŁO.

Żadnych kosmicznych dopłat typu 50-200zł nie mam .

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@DROGERIE24_pl zawsze tak było, powyżej 10 kg były dopłaty czy to UPS czy DPD

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#11 Animator#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Czy ktoś mógłby sie wypowiedzieć na temat cykliczności naliczania opłat dodatkowych?

po koleji:    luty, marzec, 1-3 kwiecień

lutylutymarzecmarzec1-3 kwiecień1-3 kwiecień

Co się wydarzyło z abonamentem w kwietniu że mi go nie naliczyło a miałem ten za 49zł, są jakieś tego konsekwencje sprzedażowo kosztowe o których nie wiem?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl opłaty dodatkowe są naliczane przez przewoźnika, a nie przez nas, więc jeśli się z nimi nie zgadzasz, proponuję, abyś złożył do nich reklamacje. Instrukcje jak to zrobić w poszczególnych firmach kurierskich znajdziesz tutaj.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów