Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę o wyjaśnienie powyższej kwestii.
Jeśli w danej ofercie osoba X dokona zakupu - rozumiem, że zostanie naliczona dodatkowa opłata 1 zł.
Czy jeśli następnie osoba Y dokona zakupu w tej samej ofercie - również zostanie naliczona ta złotówka, czy dotyczy to wyłącznie pierwszego jakiegokolwiek zakupu w danej ofercie.
Jest tu na forum jakiś prawnik? Przecież to ma znamiona sprzedaży wiązanej, która prawnie w Polsce jest zabroniona, ale nawet jakby tak nie było, to to wygląda jak haracz, wymuszenie. To samo się tyczy doliczania wysyłki do opłat
@BTGroup. To jest mały pikuś. Weź pod uwagę że pomimo iż wysyłasz np 10 przedmiotów jedną przesyłką to prowizja od kosztów przesyłki jest naliczana do każdego zakupionego przedmiotu.
To taki szantaz, nacisk na kupującego.
Ja dziękuję, podniosę ceny a u konkurencji pozostaną.
Ostatecznie to allegro straci.
Czy opłata będzie naliczana również w ofertach, gdzie jest wystawiona 1 sztuka?
@trentpol a dlaczego nie? allegro nie pozbawiłoby się zysku w tak głupi sposób ^^
Pytam, ponieważ miesięcznie sprzedaję bardzo dużo paczek. Czy na pewno również dotyczy aukcji gdzie jest 1 sztuka
Ładnie, najpierw podnieśli abonament o 25%, teraz nam każą go wykupić, żeby nie płacić JESZCZE dodatkowej opłaty za sprzedaż. Ile jeszcze tych opłat za sprzedaż wprowadzicie?
No nic, znów trzeba podnieść ceny 🙂
co 2 miesiąc są jakieś dodatkowe opłaty
O to chodzi że ludzie mają w d... te chore abonamenty i nie ma z tego kasy dla tego parszywego portalu. Mały sprzedawca sprzedający kilka rzeczy pogodzi się z tym bo mało sprzedaje, i stwierdzi że to tylko kilka złotych więcej, ale duży już będzie musiał wykupić minimum podstawowy abonament tylko po to aby nie dojono z niego kolejnej kasy, choć z tego abonamentu jest tyle pożytku co z wdepniętej kupy pod butem.
Dojenia sprzedawców ciąg dalszy...
Z punktu widzenia skromnego uczestnika sprzedającego okazjonalnie przedmioty kolekcjonerskie od 1 zł (często ZA 1 zł): Mój zysk: 0 (zero!) zł, nie licząc prowizji od sprzedaży (w sumie "zysk ujemny"). Dziękuję, nie jestem instytucją charytatywną. Allegro LOKALNIE (kto wymyślił tę nazwę? - brzmi jak "Sprzedaj sąsiadowi") jako nieudolna proteza portalu aukcyjnego nie jest dla mnie żadną alternatywą. Wszystko więc wskazuje na to, że moja (wieloletnia już) przygoda z Allegro definitywnie się zakończy (nie z mojej winy).
Opłaty w górę pod przykrywką zakupu abonamentu który jest nieprzydatny. Nic dziwnego, że sprzedaż na konkurencyjnych portalach wzrasta i powoli zaczyna przeważać nad sprzedażą na Allegro.
A czy można zrezygnować z abonamentu ??
No cóż… u konkurencji coraz korzystniej będzie w takim razie.
U konkurencji coraz więcej bonusów dla sprzedawców, żeby przyciągnąć ich do siebie, poza prowizją, która i tak jest niższa, żadnych **piiip**ycznych haraczowych opłat, sprzedaż porównywalna z Allegro. No cóż trzeba chyba zrezygnować z Allegro, im więcej nas odejdzie, tym szybciej się obudzą.
Panie i Panowie, pod koniec tego roku podzielcie się informacją z jakiego powodu wykupiliście abonament. Ja już wiem, że zdecydowanie przodującą (lub jedyną) odpowiedzią będzie: żeby uniknąć opłat transakcyjnych. 🙂
to nie musi być koniec roku - ja to już wiem teraz 😉
Ja nie wykupuje , wolę gdzie indziej sprzedawać, a tutaj podniosę po prostu cenę.
Ja już to zrobiłam przed chwilą, na razie na 1/10 aukcji, jeszcze tylko dodam do opisu informację czym to jest spowodowane i zobaczymy co z tego wyniknie.
Zapłaciłem fakturę od Allegro za sierpień na ponad 10000 zł.
.... mać. Jeszcze Wam mało???????
ja 16000zł