anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naliczymy opłatę 1 zł od każdej oferty, w której doszło do sprzedaży

accadia
#13 Ambasador#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Proszę o wyjaśnienie powyższej kwestii.

Jeśli w danej ofercie osoba X dokona zakupu - rozumiem, że zostanie naliczona dodatkowa opłata 1 zł.
Czy jeśli następnie osoba Y dokona zakupu w tej samej ofercie - również zostanie naliczona ta złotówka, czy dotyczy to wyłącznie pierwszego jakiegokolwiek zakupu w danej ofercie. 

oznacz moderatorów
544 ODPOWIEDZI 544

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Ten abonament ( 49 zł ) to trzeba wykupić przed 2 listopada 2022, żeby nie płacić dodatkowych złotówek do Allegro?

Czy jak wykupię na rok, to dostanę rabat?

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Rabat ? Od allegro hahaha. Raczej za jakiś czas allegro podniesie abonament z 49zl na 99zl. I jeszcze napiszą że cały czas się rozwijają naszym kosztem.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@MOMAZU Allegro nie ma po co walczyć o sprzedawców bo będą tam gdzie jest sprzedaż, po drugie dziwne ale na innych portalach Ci sami sprzedawcy wystawiają drożej 😞 a wprowadzają opłatę 1 zł żeby wywalić z allegro drobnicę i malutkich sprzedawców oraz osoby prywatne stąd nie mogą wykupić abonamentu i przejdą na lokalnie, pewnie stawiają na sprawdzonych i dużych sprzedawców co nie robią problemów ( zwroty, reklamacje, obsługa posprzedażowa itp. ) 

ps. abonament jest miesięczny i zawsze można z niego zrezygnować 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

my-perfect-day
#9 Pomysłodawca#

U dużych nie ma problemów? Przecież u dużych jest więcej problemów, bo mają "lżejsze" podejście, bo "i tak się będzie sprzedawać". To mali bardziej dbają o klientów, bo muszą o nich wręcz walczyć. Oczywiście pomijam jakieś "patologie", bo tacy sprzedawcy zawsze się znajdąa.

oznacz moderatorów

rppf
#12 Orędownik#

Czy mali, prywatni robią problemy, zwroty, reklamacje ? Jeśli kiedyś ktoś nie płacił mi, to do niego się pisało, dzwoniło itd. W ostateczności wystawiało negatywa !! Teraz przyszła moda, by Allegro w to mieszać !! Ok, jak zapłacę i nie dostanę, to i czasem trzeba może, ale to po kilku monitach do sprzedającego, jak ostatecznie nie można się skontaktować, dogadać ...

Jak widzę w TV te reklamy Allegro Protect czy jakoś tak, to ciśnienie mi rośnie i mdli mnie ...zresztą po każdych reklamach Allegro ostatnio 😥☹️

oznacz moderatorów

andrzejekm500
#9 Pomysłodawca#

Ja mogę i na Lokalnie problem w tym że nie dostanę faktury a ta jest mi potrzeba

oznacz moderatorów

rppf
#12 Orędownik#

Witam.

Nie śledzę tematu na bieżąco, po prostu brak czasu ..

Chyba nic w tym temacie się nie ruszyło ? Za mało protestów zapewne ...niestety ..

Czy Allegro w ogóle się wypowiadało ? Analizują temat, są poważne plany wycofania się z tych pomysłów - zwłaszcza tej opłaty 1 zł ? Przecieź to tragedia, postawi to prywatnych sprzedawców, zwłaszcza z takich działów jak kolekcje, np. takich co porządkują zbiory, wyprzedających kolekcje, zbiory odziedziczone itd. w tragicznej sytuacji. I nie tylko ich - już teraz mało co drobnego moźna kupić na Allegro, np. z porządków, części z demontażu - czasem jak głupi patrzę, szukam i nic lub prawie nic ...a jak wejdzie ta oplata to będzie jeszcze gorzej ...i jak tu naprawiać wiele rzeczy, jak kupić elementy, części, których od lat w sklepach brak ? Kiedyś z 15 lat temu, to prawie wszystko można było na Allegro dostać !!

Wiem, Allegro zaraz zaproponuje Lokalne 😥...przecież ono już samym wyglądem odrzuca, funkcjonalność tragiczna, wołająca o pomstę ...

Czekam na konkretną reakcję Allegro i współczuje większości osób tam dziś pracującym 😥 ( a był kiedyś, dawno czas, ze marzyłem by tam pracować ...)

oznacz moderatorów

dekorassi_pl
#8 Zapaleniec#

Ja nie współczuję pracownikom Allego. Nikt ich nie zmusza ani do pracy, ani do pisania tych bzdur. Jeśli mają sumienie patrzeć w lustro, to znaczy, że są na właściwym miejscu. Byle kasa się zgadzała. Właśnie, a sprzedającym kasa coraz mniej się zgadza i w tym jest problem. Niestety zgadzam się z tymi przedmówcami, którzy twierdzą, że Allegro chce się pozbyć tych małych. Już kilka lat temu były prezes Allegro mówił, że ich celem jest przyciągnięcie na platformę dużych graczy, którzy w necie działają głównie przez swoje sklepy. I to jest kolejny etap tego procesu.

oznacz moderatorów

rppf
#12 Orędownik#

Bardzo, bardzo dużo racji !!

Niestety ...

Tylko zawsze mnie zastanawia, czy Allegro nie jest po prostu po ludzku głupio, że my piszemy o tragicznych zmianach, a Oni nic ? Cóż ...takie tragiczne czasy ...

I chyba po prostu za mało jest protestów itd. Chyba dlatego, ze przez ostatnie lata, wielu prywatnych sprzedawców uciekło ze sprzedaźy stąd i nawet jeśli czasem kupują, to nie interesuje ich niszczenie sprzedawców ...tylko, ze to będzie teź gorzej dla KUPUJĄCYCH !! Czy tylko ja to widzę ? 

oznacz moderatorów

Pulse
#10 Popularyzator#

Nie wiem czemu tak cicho ale od 2.11 listopada mamy nową opłatę - dodatkowe 1zł od każdego zakupu.

Dajmy na to że sprzedaję drobiazgi

3zł

5zł

10zł

22zł

Klient kupi po sztuce, daje nam to sumę 40zł, oraz dodatkową prowizję 4zł, czyli 10%, za resztę płacę standardowo dajmy na to 12% prowizji, oraz dopłata do paczkomatu 1zł sumarycznie płacę zatem.
4,8zł podstawowej prowizji
4zł transakcyjnej
1zł dopłaty SMART 
= 9,8zł co daje 25%, a Klient potem zwraca towar i mamy deala z Allegro 🙂

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Na temat tej "zagrywki allegro" było już sporo pisane i jasno widać że drobni sprzedawcy jak i sprzedawcy tanich przedmiotów są tu niemile widziani a takie obarczenie ich dodatkowymi opłatami może ich tylko wykończyć. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

m-partner
#7 Wielbiciel#

Czy nowa opłata transakcyjna za sprzedaż 1 zł jest dodatkową opłatą oprócz prowizji ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

tak

oznacz moderatorów

m-partner
#7 Wielbiciel#

Wspaniale. 😫

oznacz moderatorów

104308845
#8 Zapaleniec#

Jedynie abonament za minimum 49 zł zwalnia z tej opłaty.

oznacz moderatorów

Aleeklocki
#8 Zapaleniec#

Widzę, że allegro szuka wszędzie pieniędzy 

oznacz moderatorów

104308845
#8 Zapaleniec#

Bo to monopolista. Allegro nie ma prawdziwej konkurencji w Polsce.

oznacz moderatorów

IZULA50
#11 Animator#

Ogólnie to widać ze Allegro jedzie już z nami na bezczelnego albo abonament albo złotówka  ot taki nowy pomysł 

oznacz moderatorów

fari1975
#11 Animator#

Monopolista bo wszyscy tu są. I sprzedający i kupujący. Od niedawna wiem że mogę sprzedawać z takim samym zyskiem gdzie indziej i nawet jeśli klient płaci za przesyłkę i prowizje i inne to i tak wychodzi mu dużo taniej niż jakby kupił tu. Sprzedawcy i kupujący rozkręcili Allegro, rozkręcą inny portal sprzedażowy mam nadzieję.

oznacz moderatorów