Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
cześć!
Ze względu na obowiązek obsługi coraz większej ilości kurierów, większość naszych ofert nie posiada w tej chwili Smarta. Mimo to na wszystkich ofertach widać taki oto napis, który NIE JEST ZGODNY Z PRAWDĄ .
Allegro marketingowo pod kupujących osadziło w stronie na sztywno ten komunikat, wprowadzając ich w błąd.
Po wejściu w warunki zwrotu nie ma darmowej wysyłki zwrotnej, a zdarzają się klienci powołujący na ten zapis.
Gdzie trzeba zgłosić ten "błąd" abyście się w końcu nim zajęli? Support nie chce tego przekazywać gdzie trzeba.
@cyfrowe-pl W Allegro funkcjonuje opcja darmowych zwrotów, o której klienci są informowani np. w Pomocy. Informacja o darmowym zwrocie pojawia się w ofertach automatycznie, gdy dodane metody dostawy spełniają warunki darmowego zwrotu. Jest to również jeden z filtrów pozwalający odsiać oferty na liście wyników wyszukiwania. Ten mechanizm nie jest opisany w Regulaminie.
@kostas11 jak wyżej to są paczkomaty inpost te bez allegro i darmowego zwrotu, rozwiń zakładkę zwroty i sprawdź, że przy każdej metodzie ma "na własny koszt" 😉 Ja się na to już wczoraj złapałem.
@sl-aw-ek Właśnie że różnicę w nazwie widać tylko przy edycji cennika dostawy, w ofercie obie te opcje nazywają się tak samo. Pisałem już kiedyś o tym.