anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Napis ZWROT ZA DARMO wprowadzający kupujących w błąd

MAMY ROZWIĄZANIE!
cyfrowe-pl
#9 Pomysłodawca

cześć!

Ze względu na obowiązek obsługi coraz większej ilości kurierów, większość naszych ofert nie posiada w tej chwili Smarta. Mimo to na wszystkich ofertach widać taki oto napis, który NIE JEST ZGODNY Z PRAWDĄ .

Allegro marketingowo pod kupujących osadziło w stronie na sztywno ten komunikat, wprowadzając ich w błąd.

Zrzut ekranu 2025-08-05 153452.png

Po wejściu w warunki zwrotu nie ma darmowej wysyłki zwrotnej, a zdarzają się klienci powołujący na ten zapis.

Zrzut ekranu 2025-08-05 154145.png

Gdzie trzeba zgłosić ten "błąd" abyście się w końcu nim zajęli? Support nie chce tego przekazywać gdzie trzeba.

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22
sl-aw-ek
#18 Luminarz

@cyfrowe-pl wystarczy, że chociaż jedna metoda dostawy ma darmowy zwrot - pewnie kuriera masz SMART i wtedy jest darmowy zwrot. 

oznacz moderatorów
cyfrowe-pl
#9 Pomysłodawca

Zgadasz się, tylko sam napis widnieje na wszystkich ofertach niezależnie od tego czy oferta jest SMART czy nie 😖

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cyfrowe-pl  No i dobrze,  to jest absolutnie zgodne z polityką Allegro.

Ważne żeby kupili, a co będzie potem....???

oznacz moderatorów
cyfrowe-pl
#9 Pomysłodawca

Właśnie - polityką Allegro.

....potem klienci piszą: czemu darmo nie je darmo? pane, tu je napisano  

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@cyfrowe-pl podaj mi proszę przykładowe numery ofert, w których widnieje taka informacja. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cyfrowe-pl
#9 Pomysłodawca

Wybieram losowo, oferty BEZ smarta: 17310780537 , 13590562029 , 13576066938

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cyfrowe-pl bo masz pewnie paczkomat InPost a one mają darmowe zwroty bez względu czy Smart czy płatny 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz

@kostas11 nie ma - sprawdź sobie link który wkleiłem. 

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@cyfrowe-pl Nie masz namieszane w cennikach wysyłki? Nie zaznaczyłeś przypadkiem zarówno paczkomaty Inpost i Allegro paczkomaty Inpost? Bo na to mi wygląda...

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sl-aw-ek a to co ?

1ss.jpg

________
Κώστας
oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@kostas11 No właśnie zależy czy w cenniku dostawy ma zaznaczone paczkomaty inpost, czy Allegro Paczkomqty Inpost, darmowy zwrot mają tylko te drugie.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@TechartGSM @cyfrowe-pl @kostas11 wyjaśniam to, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cyfrowe-pl  w swoich ofertach udostępniasz zarówno metody dostawy na umowie własnej z InPost jak i metodę Allegro Paczkomaty InPost, w przypadku której zwrot jest darmowy.
W metodach dostawy jeśli dla jednego typu mamy udostępnioną opcję droższą i tańszą dla kupującego, wyświetlimy opcję tańszą, czyli w tym przypadku  mamy dostawę na umowie własnej za 9 zł i w ramach Allegro za 11,49 zł, więc w ofercie jest opcja za 9 zł.
Spróbuj proszę usunąć z cennika dostaw metodę Allegro Paczkomaty InPost, wtedy informacja o darmowym zwrocie nie powinna być już widoczna. 

CC @kostas11 @TechartGSM 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak zwykle chyba tylko nie powinna... Ale czy ona o tym wie???  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Link do oferty:    https://allegro.pl/oferta/przypadki-robinsona-crusoe-daniel-defoe-skora-ryciny-1789-17781246661

Ja jak byk widzę zwykłe płatne paczkomaty oraz darmowy zwrot. Czyli w końcu jest ten zwrot do nich czy nie??? Choć sądząc po cenie to pewnie ma ustawione allegro Inpost....

Kolejny sprzedawca i to samo:    https://allegro.pl/oferta/instrukcja-obslugi-suwaka-logarytmicznego-castell-15-4-system-darmstadt-17...

Tak właśnie spojrzałam w swoje oferty i też tak mam.... Ja mam ustawione tylko Allegro paczkomaty Inpost. Jednak ponieważ nie używam delivery to nie mam smart. Dlaczego system miesza i pokazuje, że jest to zwykły paczkomat, jednocześnie informując o darmowym zwrocie??? Realnie to nawet teraz nie wiem czy klient ten zwrot ma czy jednak nie???

Metalowy emaliowany przybornik / kasetka, Silesia Rybnik. PRL. • Cena, Opinie • Pozostałe 1767988095...

Pieczeń z antylopy. Antoni Marczyński • Cena, Opinie • Książki 17781565627 • Allegro

Po coś to rozróżnienie było w ofertach, a teraz skąd klient ma wiedzieć kiedy zwrot dostanie jak komunikaty są mylne?

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów
cyfrowe-pl
#9 Pomysłodawca

Opcje Allegro Inpost Paczkomaty oraz Allegro Kurier DPD są ukrywane w cenniku pod nazwami "własnych" wysyłek gdy oferta nie jest SMART.

Kwestia wyświetlania się komunikatu została rozwiązana,

ALE chciałbym się dowiedzieć czemu wyświetlacie w ofertach komunikat "Darmowy zwrot - 14 dni" gdy Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier DPD są cenniku wysyłek, a (wg. regulaminiu wysyłek Allegro) usługa zwrotu jest płatna.

Nadal uważam, że wprowadzacie kupujących w błąd tym komunikatem.

Zrzut ekranu 2025-08-11 103138.png

oznacz moderatorów
cyfrowe-pl
#9 Pomysłodawca

@RaBarbar_ka@la_nika

Skoro udostępniacie możliwość nadawania przesyłek (poza Allegro Delivery/SMART) za pośrednictwem umowy z Allegro -  dlaczego wprowadzacie kupujących w błąd zapisem o darmowym zwrocie widocznym na ofercie, skoro regulamin wskazuje zwrot towaru jako płatny?

To celowe działanie na szkodę sprzedającego?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@cyfrowe-pl Zapisy Regulaminu, które oznaczyłeś, dotyczą płatnych opcji zwrotu. Jest to usługa, którą oferujemy kupującym. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cyfrowe-pl
#9 Pomysłodawca

Ok, rozumiem. A gdzie jest napisane, że będziecie wyświetlali napis o darmowym zwrocie gdy sprzedawca udostępni w ofercie jedną z form wysyłek na umowie z Allegro? 🤔 

@RaBarbar_ka @la_nika @nat_not

Zrzut ekranu 2025-09-01 122212.png

oznacz moderatorów