Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Taki komunikat otrzymuję gdy próbuję zgłaszać błędy w produktyzacji:
"Przesłano niepoprawne żądanie. Dane o produkcie dostarczone przez dostawcę nie mogą być modyfikowane."
Nie rozumiem sytuacji. Zgłaszam błędy kuriozalne, typu kilka eanów dodanych do produktu mimo iż producent nadał jeden konkretny,albo wagę produktu gdy nawet na opakowaniu pisze 900g a ktoś wpisał 0,01 albo wymiar domku 50cm gdy ktoś wpisał 1cm...
Nie wierzę że producent nadał takie cechy i zakazał ich modyfikacji bo przecież myśli..
Dodatkowo nie rozumiem czemu wszędzie produkty mają po kilka-kilkanaście a nawet kikladziesiąt kodów ean, skoro można nadać tylko 1?
Proszę o wyjaśnienie WSZYSTKICH sytuacji bo to jakiś żart.
I tylko nie piszcie mi żeby podac numer oferty którego dotyczy sprawa bo piszę OGÓLNIE, takie sytuacje mam z co 3 produktem. Jest to MASOWE.
Podaj chociaż nazwę producenta... Nie bądź taki
@petinek_pl Produkty, których dane autoryzował producent lub właściciel marki handlowej, mają zablokowane dane do edycji. Możesz nam zgłosić konkretny przypadek i wtedy przekażę go do weryfikacji.
Jeśli chodzi o kody EAN - możliwe, że jest to efekt połączenia kilku produktów dodanych do Katalogu (w sytuacji, gdy sprzedający wystawiali duble z innymi kodami).
@nat_not czyli te nie mające sensu dane których nie da się zmienić to pomysl producentów tak?
Pisałam,że takich ofert jest masa,nie będę każdej przesyłać. Problem jest po waszej stronie ogólny, nie ma możliwości zgłoszenia fatalnych błędów a potem klient oskarża oczywiście że sprzedawcę bo został wprowadzony w błąd. Dam tylko jeden przykład takiego badziewia, przykładowa oferta 15058608624, produktyzacja- domek 1x1cm, chciałam zgłosić błąd i wyskakuje komunikat który przesłałam wyżej. I tak non stop.
@nat_not Kolejny żart, pozwalacie wprowadzac do poferty dziesiątki kodów ean nie wiem jak to możliwe bo każdy produkt ma tylko jeden ean a każdy inny ean to juz inny produkt lub nie sda się wprowadzić nieistniejącego eanu więc dlaczego łączycie jakies bzdurne kody do jednego produktu?
@nat_not a jeszcze bo akurat znowu nie mogę dodać zmiany.
Produkt karmidło dla ptaków.
W kategoirii karma i smakołyk.
Chcę zgłosić że to błąd bo powinien byc w kategorii miski i karmidła.
I co? Znowu nie mogę. I twierdzicie naprawdę,że to pomysły producentów? Że akcesoria kazali dac do kategorii smakołyków?
@petinek_pl Żeby zgłosić konkretne przypadki do weryfikacji, muszę otrzymać numer oferty lub produktu oraz informację jakie zmiany Twoim zdaniem powinny być wprowadzone. Tylko wtedy będę mogła przekazać zgłoszenie dalej.
@nat_not problem zablokowanych do edycji produktów, z wyraźnie błędnymi danymi poruszany był tu już wiele razy.
Marnujecie czas i pracę sprzedawców, którzy starają się poprawić buble w Waszym katalogu, bo informacja o tym, że produktu nie można zmienić pojawia się dopiero na samym końcu, w momencie wysyłania zgłoszenia! Taka informacja POWINNA być widoczna od razu po wejściu w formularz zgłaszania błędów. To po pierwsze.
Po drugie! dane w produktach, o których tu mowa, mają ewidentne błędy, których na pewno nie podał i nie zatwierdził producent. Więc ciągłe podawanie formułki
"Produkty, których dane autoryzował producent lub właściciel marki handlowej, mają zablokowane dane do edycji."
jedynie ośmiesza ten Wasz system autoryzacji....
Wyraźnie widać, że produkty są blokowane przed zmianą przez jakiś algorytm, system ... i ktoś, gdzieś tam u Was popełnił jakiś błędy, i nie działa to prawidłowo. I TO powinniście poprawić!
@nat_not
Bardzo mnie ciekawią założenia Produktyzacji. Wydawało mi się, że może jeden EAN=jeden Produkt w katalogu Allegro. Potem, że może określony rodzaj podobnego do siebie towaru=jeden Produkt w katalogu Allegro.
Ale Wy chyba macie kompletną sieczkę.
EANy podane przez @petinek_pl należą do (m.in.)
Hagen Industries Ltd.
JT Designs, Inc.
Boone Supply
Heiden's Inc.
Basket Kase.
Kensington Group
Dulces Beny, S.A. De
Polly's Pet Products,
Phantom Research Laboratories, Inc.
Która z tych firm podała Wam dane do tego Produktu Allegro.
@petinek_pl @Client:35386082 problemem nie jest jakie bzdury allegro wypisuje w swoim katalogu oraz czy można je edytować. Ich syf - ich piaskownica
Problemem jest, że allegro twierdzi, że to wina sprzedawcy jeżeli będą tam jakieś błędy,
a kupujący zgłosi reklamacje i itp
lub ktoś się zgłosi odnośnie praw autorskich
Potwierdzam. Produktyzacja nie jest naprawiana. Oszust może podszyć się pod twój produkt z zupełnie innym towarem, aby czerpać korzyści z dobrych ocen zakupowych. Potem może nawet zgłosić niezgodność i wywalić twój prawidłowy produkt. Ja od maja czekam aż ktoś usunie oszusta, ponawiam prośby i nic się nie dzieje.