anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa Abonament Standard

nikl
#14 Krzewiciel#

Płacimy abonament z dwóch powodów. Brak opłat 1 zł od sprzedaży (i to działa), oraz brak uciążliwości przy zmianach kont. Czytamy: "Dzięki temu zawsze szybko i wygodnie - bez logowania - przełączysz się między kontami". I to właśnie nie działa. Logowań jest tyle samo, o ile nie więcej. Ciągle trzeba się przelogowywać. Dopóki nie zrobicie tego przyzwoicie, proponuję obniżenie abonamentu o 50%.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

serwis-texas
#21 Demiurg#

@nikl 

Panie Jarku, zapytać muszę, połączył Pan konta?

https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/powiazane-konta

oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Oczywiście. W niektórych menu mam u góry przełącznik kont, ale gdy muszę coś zdziałać, gdy wchodzę z maila, gdy wchodzę z Allegro normalnego na to wspaniałe Sales Center, to ciągle muszę się przelogowywać. Nie zauważyłem po połączeniu zmniejszenia ilości logowań. Tandeta. Hasło "zawsze bez logowania" nie działa.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nikl konta masz połączone i bez problemu zmieniasz, tyle że to łączy konta a nie sales problemos 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Chodzi o normalną pracę. Celem był brak ciągłych uciążliwych logowań - to obiecywano i to nie działa. Admini mogą sprawdzić ile logowań w ciągu dnia muszę wykonać. Nie dwa tylko kilkadziesiąt.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@nikl 

A sales center to jeszcze niedoróbka 🙂 to prawda.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @nikl. W jakich zakładkach pojawia się ten problem? Podeślij proszę nagranie na adres  spolecznosc@allegro.pl wraz z linkiem do tego wątku na Gadane. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Jest masa błędów i niedoróbek.

1. Przechodząc z Allegro na Sales Center, mimo że mam konta powiązane, wywala taki komunikat aby powiązać konta i żąda ponownego logowania:Zrzut ekranu 2024-11-19 172156.jpg

2. W Sales Center u dołu po lewej wyświetla się aktualne konto, ale nie ma funkcji przełączenia na drugie konto bez logowania. Ciągle trzeba się wylogowywać i logować.

3. W Wielu menu brakuje przełącznika konta. Np. w menu "Zamówione przesyłki", "Zestawy ofert", "Reklama i promowanie", "Kampanie", "Jakość sprzedaży" i wiele, wiele innych. Trzeba wylogować i zalogować.

To wszystko ciągle wymaga przelogowywania. Dlatego proszę o zwrot 50% opłat za Abonament Standard, bo obiecane w abonamencie "zawsze szybko i wygodnie - bez logowania" jest jak hasło wyborcze bez pokrycia. Nie działa.

oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Jeszcze kolejne błędy są. Akcje wykonywane z przełączonego konta nie działają bez przelogowania. Przykładowo zwrot wpłaty:

Zrzut ekranu 2024-11-21 113247.jpg

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@nikl Wyjaśniam to z odpowiednim zespołem. Proszę Cię o chwileczkę cierpliwości. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Na spokojnie, nic pilnego, tyle że póki to jest niedokończone, nie działa, to proszę o obniżenie opłat. Za dwa konta płaci się 100 zł miesięcznie, 300 zł za trzy miesiące. Proponuję aby połowę tej opłaty odjąć od rachunków do momentu aż faktycznie będzie "zawsze szybko i wygodnie - bez logowania". Teraz pracuje się z dużą ilością logowań i wylogowań. Tak samo przy wejściu z maila ciągle są komunikaty "a co ty tu robisz?". Na połączonych kontach powinno działać bez potrzeby przelogowania.

oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Jeszcze jeden z dziesiątek błędów z tym związanych: Jak jesteś zalogowana na jedno konto, a w zwrotach przełączysz się u góry po prawej na drugie konto, to wydruk pdf szczegółów zwrotu jest pusty. Po prostu pusty bez komunikatu błędu. Znowu trzeba przelogować się.

Czy Wy uruchamiacie nowe funkcjonalności kompletnie bez testowania? Reklamujecie ten Sales Center jako siódmy cud świata, a to jest potworny szajs. Jakieś łaty z kartonu na łatach z folii. Ja domagam się opłat za testowanie tego i zgłaszanie błędów, bo to powinni zrobić Wasi ludzie na etapie projektu i wdrażania. Nie jesteśmy królikami doświadczalnymi Nie jest to system darmowy tylko kosztuje użytkowników dziesiątki tysięcy złotych. Temu oeliksu można wybaczyć błędy, bo dają darmo. Allegro ma być choć odrobinę profesjonalne! Nie możecie też pobierać pełnych opłat za Allegro Standard, gdy główna funkcjonalność za którą płacimy nie działa.

oznacz moderatorów