Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zakupił farbę której nie mam już na magazynie. Poinformowałem kupującego o braku towaru i zwróciłem pieniądze. Teraz kupujący odpisał ze on chce farbę i mamy mu dosłać jak nie to zapłacić gratyfikację 1000zł. Jak to rozwiązać?
hmmm... zerwiesz negatywa , a to przy tak małej ilości ocen pogrzebie Ci sprzedaż
Nie rozumiem takich ludzi.
Nie ma towaru, to nie ma, zdarza się najlepszym, nie wiem czemu trzeba robić z tego takie halo.
Tak, wiem, umowa kupna, obowiązek bla bla bla...
Oddałeś kasę, nie robiłeś żadnych nieuprzejmości (tak zakładam) więc o co bić pianę? Ludzie chyba nie mają już poważniejszych problemów...
Merytorycznie nic nie wniosłam w kwestii Twojego problemu, ale tak mi się ciut wylało
@AGLOPRIMA2 ,,Kupujący zakupił farbę której nie mam już na magazynie. ,, a jak jest fachowiec umówiony ? i teraz facet musi ganiać po sklepach żeby dla małżonki znaleść kolor zielony - inaczej
Skoro kupował na ostatnią chwilę, bo jutro fachowiec, to nie świadczy to o dużej dozie rozsądku u kupującego.
Pozostawienie kilkudniowego marginesu przy dostawach z dnia na dzień nie wymaga mózgu Einsteina. chyba, że jest to droga przelania frustracji z upierdliwej żony na sprzedawcę.
@PSBMrowkaOzarow chyba nie jest jedynym sprzedawcą danej farby.
@AGLOPRIMA2 kupował na podstawie opisu oferty , ale @PSBMrowkaOzarow tak już mają
@mdrogeria a jaki związek ma termin zakupu z opisem oferty, bo nie kumam?
@AGLOPRIMA2 przewidywany czas dostarczenia , teraz kumasz ?😁
dyskusja z Tobą to jak korespondencja z Allegro, daruję sobie 😉
@AGLOPRIMA2 😁pozdr.
mdrogeria Co do zasady masz rację, sprzedający powinien wywiązać się z umowy sprzedaży. Jednak zawsze zdarzają się sytuację losowe, jak chociażby uszkodzony produkt czy to fabrycznie czy podczas pakowania.
Sam miałem taką sytuację, że pracownikowi uszkodził się produkt podczas pakowania i co zrobisz? Na szczęście miałem wyrozumiałego kupującego, o co dzisiaj naprawdę ciężko na allegro.
@Rydel_IT ale u Mrówek to nagminne , sam miałem przyjemniość , co prawda zlecenie zrealizowane ,ale z tygodniowym opóźnieniem , problemu nie robiłem bo nigdy niczego na ostatnią chwilę nie zamawiam .
#21 Demiurg# Nie każda Mrówka działa tak samo.
Nam kurier w zeszłym tygodniu rozwalił 5 taki przesyłek z farbami i co zrobisz?
Facet umówił fachowca na dzień kiedy miął dostać farbę.
Dodam ze sklep pracuje do 18 a on zamówił po zamknięciu tego dnia
@PSBMrowkaOzarow tak ,masz rację nie każda Mrówka działa tak samo , Mrówka z Sierakowic z opóźnieniem ,ale wysyła .
olej go lub podpuść pod szantaż na użytek allegro żeby za dużo napisał wtedy przedstawisz allegro dowody pt negatyw celowo szkodzący i że na policję złożysz
@PSBMrowkaOzarow zgodnie z tym co potwierdzila @_HolaOla_ w tym temacie
Niezależnie od tego, czy zakup anuluje sam kupujący, czy zrobimy to automatycznie, po anulowaniu klient nie ma możliwości opłacenia tego zakup oraz wystawienia oceny za tę transakcję.
zmień status zamówienia na anulowane, oddaj wplate i przepros za kłopot
Powinno byc po temacie
Tak zrobiłem jednak kupujący żąda gratyfikacji 1000zł ponieważ straci zadatek który zapłacił za wykonanie pracy tą farbą w poniedziałek.
@PSBMrowkaOzarow i słusznie , jeśli to odpowiednio uargumentuje w każdym sądzie wygra.
Widzisz ... trafiłeś na ostrego przeciwnika i od pocątku źle zagrałeś , jak piszesz ,,Poinformowałem kupującego o braku towaru i zwróciłem pieniądze. ,, BŁAD FATALNY BŁĄD ,a wystarczyło tylko trochę zagrać na zwłokę
@PSBMrowkaOzarow masz na aukcji napisane gwarancja dostawy? W jakim cxasie wysyłasz zamówienia? Zwykle 24h jest umowne ale możesz mieć np napisane że nadasz do 2 dni tego samego dnia etc. Czym miała być wysyłka? Zazwyczaj 2 dni przewożnik dostarcza więc niech cwaniak nie pierniczy że jak zamówił w piątek to w poniedziałek miał 100% szans że farbę będzie miał do roboty na 8 rano
Wysyłamy towar tego samego dnia do 17.
On jednak zamówił po 17 wiec wysyłka następnego dnia w piątek.
Allegro samo odejmują nam punt za to ze nie wysyłamy w terminie, choc mamy ustawione że sklep wysyła do 17 tego samego dnia