anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę się dowiedzieć czemu naliczono mi rachunek na zamkniętym koncie firmowym?

wisnia_piotrek
#7 Wielbiciel#

Zamknęłem działalność ponad rok temu. Allegro naliczyło mi z jakiegoś powodu rachunek. Najprawdopodobniej jakiejś reklamacji. Niestety nie mogłem ani tego zweryfikować, ani zapłacić bo przecież nie mam dostępu. Faktury nie mam do wglądu bo przecież trzeba mieć dostęp do konta. Na infolini twierdzą, że nie ma takiego konta ale kwota do zapłaty jest. Nawet jakbym chciał zapłacić to nie mam możliwości bo nie mam danych do przelewu. Boje się, że skończy się to jakąś windykacją.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Jest rachunek i nikt nie wie za co, a to ciekawe bo wystawić wiedzieli na kogo: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@wisnia_piotrek Jeśli nie masz dostępu do konta to skąd wiesz że masz opłatę?  Dostałeś sms czy mail?

Przyjrzyj się dokładnie wiadomości, kto wysłał wiadomość, bo takie wiadomości wysyłają oszuści po to abyś ujawnił im dostęp do konta bankowego.  Nie klikaj w żadne linki, adresy !.

Możesz wkleić tutaj widok takiej wiadomości, zasłoń tylko dane osobowe.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@wisnia_piotrek Napisz proszę, skąd dowiedziałeś się o nieuiszczonej opłacie?

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

wisnia_piotrek
#7 Wielbiciel#

Od allegro otrzymałem fakturę. Niestety podgląd faktury przenosi do logowania na allegro a ja mam konto usunięte. Nie jest to oszustwo bo na infolinię potwierdzili mi naliczenie tej faktury. Po wrzuceniu tego postu rozwiązanie szybko się znalazło i allegro przysłało mi dokładne dane tej faktury i powód naliczenia. Chodziło o reklamację. Szkoda tylko, że nie pozwolili mi jej rozpatrzeć i tylko naliczyli opłatę. Sprzedawcy traktowani są jak śmieci.

oznacz moderatorów

ares_
#14 Krzewiciel#

@wisnia_piotrek W pierwszej kolejności sprawdził bym czy na koncie email powiązanym z kontem Allegro (tym zamkniętym) była jakaś wiadomość, że klient składa reklamacje. Jeżeli nigdy taka wiadomość do Ciebie nie dotarła to znaczy, że nigdy nie miałeś możliwości rozpatrzyć reklamacji bo jej nie dostałeś więc Allegro nie ma prawa obciążyć Cię jej kosztami.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ares_  Nawet jeśli na koncie mail była jakaś wiadomość,  to przed wszystkim powinna być wiadomość o dostępie do zamkniętego konta, a również jakaś instrukcja jak się zalogować i jak odnieść się do zarzutów reklamacyjnych.  O niczym takim nie wiemy, dowiedzieliśmy się tylko jak Allegro usiłuje po cichu wyłudzić pieniądze od nieaktywnego klienta.

Odnoszę wrażenie że tam w Allegro nikt nie koordynuje działań, każdy  robi co chce, jedni zamykają konto a inni  naliczają  opłaty i nawet nie informują użytkownika.

To się chyba brak nadzoru menadżerskiego nazywa, ale nie pracuję tam więc nie będę osądzał.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@wisnia_piotrek  @w_kiwi   "...Niestety podgląd faktury przenosi do logowania na allegro"

A ja myślałem że linki  w wiadomościach  wklejają tylko oszuści.  Okazuje się że Allegro też.

Co mamy o tym sądzić???

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@wisnia_piotrek Może być oszustwo, uważaj.

oznacz moderatorów