anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie wystawisz kolejnej sztuki

petinek_pl
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ W kategorii transportery dla gryzoni chcę wystawić 6 wariantów kolorystycznych bo tyle jest. Na to komunikat:

• Nie wystawisz kolejnej oferty z tym produktem. W tej kategorii możesz przyłączyć max 5 ofert do jednego produktu. Znajdź inny produkt w Katalogu lub dodaj nowy.

Co to ma być? Przecież wariantów może być i 20,jak mam teraz dodać transporter? Nie wystawię nowego produktu bo będzie walić że już taki jest z tym kodem.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@petinek_pl na którym dokładnie etapie pojawia się ten komunikat? Na etapie wystawiania oferty czy łączenia w warianty produktowe

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ zwykle przy zatwierdzaniu oferty , nawet jak się uda zatwierdzić/ CZASEM / to ,, dzień dwa .... no góra tsy ,, jest usuwana

oznacz moderatorów

w_kiwi

@petinek_pl Warianty produktowe polegają na tym, że łączysz w warianty produkty, a nie oferty. Jeśli posiadasz transportery, np. w innych wersjach kolorystycznych, to musisz stworzyć odpowiednie produkty wskazując unikalne kody EAN. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi tylko ,że Wy nie rozumiecie , że jest gro produktów o tym samym ean występuje  w więcej niż 5-opcjach kolorystycznych  , a jest to bardzo istotny parametr dla klienta. Z portalem na A tam ,gdzie piszą krzaczkami jakoś rozumieją i dogadać się idzie , szybciej niż tu z Polakiem szumnie zwanym ,, konsultantem ,, tu jest klepaka , tam profeska w podejściu do przedsiębiorcy .

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@w_kiwi produkt ma wiele kolorów a jeden ean, producenici nie dzielą wersji kolorystycznych na różne eany. Więc co mam zrobić? Nie mogę dodac kolejnego koloru produktu a utworzyć też nie mogę bo już takie ean istnieje w bazie. Poza tym pozwalacie stworzyć 5 wariantów to czemu nie 6 albo 10?

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   gratuluję czekam na głupią odpowiedź już od połowy sierpnia, szczyt lekceważenia sprzedawcy, produktu nie mogę wystawić od miesiąca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ 12 września mijają kolejne tygodnie a moderatorzy dalej mają w nie powiem czym, czekam już ponad MIESIĄĆ oburzające!!!!!

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@petinek_pl Każda wersja kolorystyczna, rozmiarowa i jakakolwiek inna wersja czegokolwiek powinna mieć swój własny GTIN. Pomijając taką czy inną politykę Allegro, to w tym wypadku wiń producenta za jego genialny pomysł.

oznacz moderatorów

la_nika

@petinek_pl bardzo przepraszam, że nie otrzymałaś odpowiedzi wcześniej. 
W tej sytuacji powinnaś zwrócić się do producenta, ponieważ każda wersja kolorystyczna powinna mieć inny kod producenta, są to inne produkty. 
Nie mamy technicznie możliwości zmienienia maksymalnej liczby ofert, które możesz powiązać z produktem na taki wypadek. 
Powinno to wyglądać, tak jak Wiktoria opisała, czyli każdy wariant kolorystyczny to osobny produkt w katalogu z innym parametrem identyfikującym (kodem producenta, nie musi to być kod EAN) wtedy będzie można stworzyć warianty tych produktów. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów