Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam i posłuchajcie. Może jakiś mądry z allegro się wypowie
Klient kupił towar 8 cze 2025, 15:40 i wybrał ,,Allegro automat DHL,, Paczkę zawiozłem do wybranego automatu DHL i ją tam zostawiłem 9 cze 2025, 14:26, czyli zgodnie z planem. Tu moja rola się kończy. DHL nie dostarczyło paczki w terminie, a ja dostałem negata. Napisałem do allegro i teraz posłuchajcie od nich odpowiedzi
,,Z dostępnych nam danych wynika, że nie nadał Pan przesyłki w dedykowanym punkcie nadawczym. W związku z tym, faktycznie doszło do opóźnienia w procesie nadania przesyłki. Zważywszy na powyższe, nie mogę usunąć komentarza kupującego, ani wykluczyć go z miar jakości,,
Rozumiecie coś z tego?
Pozdrawiam
@pphu-nalewajko nie wiem, czy to możliwe w DHL, ale z tego co napisał konsultant wynika, że wybrałeś punkt nadania na Wrocławskiej, a wysłałeś z punktu który znajduję się na Warszawskiej, ale co autor miał na myśli, to ciężko wyczuć😉
Konsultant chyba nie wie co napisał. Masz mapkę punktów DHL. Logiczne, że wybierasz ten najbliżej domu. Nigdzie nie jest napisane, do którego musisz dostarczyć paczkę. Ja wysłałem z ul. Jesionowej kolego, bo ten miałem najbliżej.
@pphu-nalewajko podaj numer zamówienia, może ktoś to sprawdzi
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Daj spokój kolego. Ja mam na to wywalone. Napisałem tu tylko dlatego, żeby pokazać jakich tam na allegro mają pracowników. Wysłałem paczkę w terminie, kurier jej nie dostarczył na czas, dostałem negata, a allegro ma to gdzieś
Tu akurat nic nowego nie pokazałeś - ci konsultanci to się do grabienia liści w parku nie nadają a gdzie tu o rozstrzyganiu problemów jakim jest ten cyrk zwany allegro - taka to smutna prawda 😉
@pphu-nalewajko Proszę, zaczekaj na odpowiedź w zgłoszeniu mailowym numer 52401215. Nie ma potrzeby dublowania zgłoszeń, ponieważ wyjaśniałabym tę kwestię z tym samym zespołem, który zajmuje się Twoją sprawą.
Witam i dziękuję bardzo za reakcję. Nie spodziewałem się, że ona nastąpi. Mam nadzieję, że dokładnie to sprawdzicie i podejmiecie sprawiedliwą decyzję. Pozdrawiam
Droga Pani moderatorko w_kiwi.
Dostałem kolejną odpowiedź od waszego zespołu. Tym razem, że nie nadałem paczki do jakiejś tam godziny granicznej 12,45. Z tego co widzę to jak wół jest napisane, że mogę paczkę nadać do godz.12 w nocy. Chyba nikt tam tego u was nie sprawdził i wysmarował kolejną bzdurną odpowiedź. Pierwsza odpowiedź to taka, że nie nadałem paczki w dedykowany punkcie nadawczym, a teraz kolejna bzdura. Wszystko robicie, aby nie uznać mojej prośby. Po prostu brawo
@pphu-nalewajko zainteresuj się może co znaczą pojęcia ,, nadanie ,, i ,,skuteczne nadanie ,,
A może jest jeszcze super skuteczne nadanie, albo turbo super skuteczne nadanie, albo hiper turbo super skuteczne nadanie i tak dalej. mdrogeria już lepiej nic nie pisz
@pphu-nalewajko jak pisałem wcześniej zapoznaj się .... sam sobie odpowiesz na problem
cyt ,,Niech ktoś mi wyjaśni, bo czegoś tu nie rozumiem ,,
i dowiesz się za co dostałeś nega
jasne
@pphu-nalewajko jako termin nadania liczony jest termin kiedy KURIER WYJMIE PACZKE z automatu. Nie kiedy Ty ją tam włożysz. Dlatego tak istotne są godziny graniczne.
Jeśli godzina granicza dla danego automatu to np 12 i kurier wyjął z niego paczki o 12:05 to jesli zaniozłeś paczke do tego automatu o 12:10 to i tak zostanie odebrana przez kuriera dopiero w dniu nastepnym. Data nadania takze będzie z dnia nastepnego.
Sugeruje sprawdzić godziny graniczne dla danej firmy w danych automatach i nadawać przed nimi. To powinno rozwiązać problem. No albo zamiawiać podjazdy kuriera - tutaj też należy pamietać że są graniczne godziny na zlecenia podjazdów tego samego dnia
To po jaką cholerę allegro wprowadza zapis,,przewidywana dostawa,,Skoro go wprowadziło to chyba doskonale wie, że zawsze coś może pójść nie tak i powinno brać to pod uwagę. Skoro tego nie robi to świadczy tylko o bałaganie
To po co jest taki zapis ,,przewidywany czas dostawy,, Jak jesteś taki mądry to poproszę o odpowiedź
@pphu-nalewajko doskonale wiesz , że ten zwrot jest skrzętnie ukryty przez allegro , klient widział ,, dostawę jutro ,, nie dotarło to wywalił nega , jakbyś SKUTECZNIE nadał to pewnie nie byłoby tego wątku bo ocenę by Ci usunęli lub wykluczyli .
Chyba nie tak. Ja dokładnie widzę po prawej stronie na swoich aukcjach zapis,,przewidywana dostawa,, Nie rzuca się zbytnio w oczy, ale jest razem z innymi zapisami. Problem w tym, że kupujący widzi tylko to co chce i tyle. Allegro powinno w takich sytuacjach reagować, tylko tego nie robi. Przeczytaj sobie zresztą jaką wysłali mi pierwszą odpowiedź. To dopiero coś
Po pierwsze, dla Allegro moment nadania, to moment wyjecia przesyłki z maszyny przez kuriera.
Po drugie. DHL eCommerce ma 14 dni na doręczenie przesyłki, chyba że nadawca dopłacił za usługę premium. Liczymy od dnia nadania jeżeli było to przed godziną graniczną lub od dnia następnego (nie ma tu znaczenia kiedy kurier odebrał przesyłkę).
Po trzecie. Terminy wskazywane w ofercie, są terminami przewidywanymi. Nie uwzględniają one ani zadeklarowego przez sprzedawcę terminu wysyłki, ani też czasu przewozu. Te terminy bazują na pseudo statystykach.
No, no. Co wpis to coraz lepsze informacje. Ciekawe czego jeszcze nowego się dowiem. Pozdrawiam