anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

niedochodządze powiadomienia z Allegro

tropa_pl
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,
wczoraj w godz. 11.00-22.00 nie dotarło do mnie co najmniej dziewięć wiadomości z Allegro /o tylu wiem na pewno/ na temat mojej sprzedaży, wypełnionego formularza przez klienta, nowej wpłaty czy zakończonej oferty. 18 kwietnia było podobnie, tylko w mniejszej skali.
Zgłosiłem problem do swojej firmy hostingowej i okazało się, że problem leży po stronie nadawcy, a nie odbiorcy. Przy niedostarczonych wiadomościach jest komunikat: "Email blocked by zen.spamhaus.org". @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
Proszę o naprawę.

Pozdrawiam
[edytowano]

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

gdvorek
Moderator
Moderator

@tropa_pl widzę, że powiadomienia są wysłane z opóźnieniem. Proszę o cierpliwość, pracujemy nad rozwiązaniem nieprawidłowości.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

tropa_pl
#7 Wielbiciel#

Minęły 24 godziny. W tym czasie nie dotarły do mnie żadne brakujące powiadomienia.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@tropa_pl już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@tropa_pl byliśmy faktycznie na liście blokowanych zen.spamhaus.org, jednak jest to filtr po stronie odbiorcy. Postaraliśmy się już o zdjęcie z listy, i powiadomienia powinny już dochodzić poprawnie. Natomiast jeżeli podobna sytuacja pojawiłaby się w przyszłości, możesz skontaktować się ze swoim providerem z prośbą o zdjęcie blokady. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

tropa_pl
#7 Wielbiciel#

Nie wiem czy Pani czytała moje zgłoszenie. Najpierw zgłosiłem sprawę do swojej firmy hostingowej i to oni napisali mi o blokadzie: "Problem niezależny od funkcjonowania naszego serwera. Od naszej strony jest wszystko poprawnie, serwer pocztowy działa prawidłowo. Jedyne maile jakie mogły nie dotrzeć z powodu problemów zewnętrznych np. znalezienie się ip nadawczego na globalnych czarnych listach, co wskazują logi. Jest to problem serwera nadawczego. Administrator powinien dbać o reputację adresacji IP i na bieżąco eliminować problem oraz usuwać z takich list adresy. Ze Spamhaus korzysta większość firm oferujących usługi pocztowe". Z tego powodu wczoraj zgłosiłem problem u Was. Dziękuję za zdjęcie blokady. Mam nadzieje, że teraz będzie dobrze. Pozdrawiam Krzysztof [edycja]

oznacz moderatorów

tropa_pl
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry,
chyba nie do końca zdjęliście tę blokadę, bo wczoraj wieczorem znów nie dotarło do mnie powiadomienie o nowej wpłacie klientki.
Może Wam to coś pomoże, ale zauważyłem, że wszystkie takie sytuacje pojawiają się w okolicach weekendów od piątku do niedzieli, gdzie pewnie Wasz nadzór jest mniejszy niż w tygodniu. Adres, na który nie dochodzą powiadomienia, używam tylko i wyłącznie do obsługi konta Allegro.
Proszę o naprawę. Skuteczną.

Pozdrawiam
[edytowano]

oznacz moderatorów

tropa_pl
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Mamy niedzielę pod wieczór. Wczoraj nie dotarło powiadomienie o nowej sprzedaży, a dzisiaj nie dotarł wypełniony przez klienta formularz sprzedaży. Robi się coraz ciekawiej. Co to będzie jak zaczną znikać powiadomienia o zwrotach czy dyskusjach.

oznacz moderatorów